Afriso

 

ADREM INVEST lanseaza in Targu Mures a doua editie a programului de responsabilitate sociala „Scoala de inovatie”

scoala de inovatie Adrem Invest
vizualizari

• Programul de educatie este extins pentru liceenii din 18 resedinte de judet
• Editia din acest an a „Scolii de inovatie” cuprinde o competitie de idei inovative si o tabara educativa
• Programul este derulat in cadrul platformei de responsabilitate sociala „Viitorul alege inovatia”

Adrem Invest - companie romaneasca orientata catre inovatie, specializata in ingineria tehnologica - lanseaza a doua editie a programului de responsabilitate sociala „Scoala de inovatie”, un program de educatie care are ca obiectiv realizarea transferului de cultura inovativa catre liceenii din regiunile in care compania isi desfasoara activitatea.

Derulat ca program pilot al platformei de responsabilitate sociala „Viitorul alege inovatia” in anul 2012, „Scoala de inovatie” este lansat in acest an intr-o formula extinsa, atat la nivelul liceelor incluse in program, cat si la nivelul activitatilor desfasurate pentru elevi. Programul se desfasoara si in acest an cu aprobarea si sustinerea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
„Reactiile pozitive si entuziasmul elevilor care au participat la cursurile “Scolii de inovatie” in anul 2012 ne-au incurajat sa continuam proiectul si sa crestem numarul oraselor incluse in program. Este important pentru noi sa contribuim la cresterea comunitatilor in care suntem prezenti si ne bucuram ca aceasta actiune educativa a fost bine primita de catre cei implicati. Am plecat de la ideea ca transferul de cultura inovativa catre tanara generatie este unul din cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru dezvoltarea comunitatilor. Ne dorim astfel sa contribuim la formarea tinerilor ce mai tarziu vor deveni agenti ai schimbarii” a declarat Corneliu Bodea, Vicepresedinte Adrem Invest.


Competitie de idei si tabara educativa
Editia din acest an a Scolii de inovatie reprezinta provocarea lansata elevilor din liceele a 18 orase din tara, de a duce lumea cu un pas inainte, prin inovatie si creativitate. Programul include o competitie de proiecte si o tabara educativa pentru cei mai inovativi liceeni, urmand ca, la sfarsitul acesteia, Adrem Invest sa premieze cele mai bune proiecte, astfel: Locul 1 – finantare de 5 000 de euro pentru realizarea proiectului si doua telefoane iPhone 5, Locul 2 – doua tablete iPad si Locul 3 – doua tablete mini iPad. In prima etapa a programului, desfasurata in perioada 1 iunie – 7 iulie, elevii sunt invitati, in echipe de cate doua persoane, sa isi inscrie ideea proiectului lor inovativ ce poate schimba sau aduce o imbunatatire in diverse domenii. Proiectele care strang un numar de cel putin 50 de voturi vor fi jurizate, urmand sa fie selectat cel mai creativ si mai relevant proiect din fiecare oras. Echipele castigatoare participa la Tabara Scolii de Inovatie, desfasurata in luna august, unde vor experimenta inovatia prin activitati creative, sportive si educationale, in domenii precum arta, mediu, sport sau tehnologie. La finalul taberei, elevii vor prezenta proiectele lor intr-o maniera structurata, integrand lucrurile invatate pe parcursul cursurilor. In urma acestor prezentari vor fi alesi castigatorii Scolii de inovatie. Orasele incluse in program reprezinta resedintele de judet din regiunile in care Adrem Invest este prezent, si anume: Alba Iulia, Alexandria, Baia Mare, Bistrita, Brasov, Craiova, Cluj Napoca, Drobeta Turnu-Severin, Miercurea Ciuc, Pitesti, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Suceava, Targu Jiu, Targu Mures, Zalau.
Demarat ca program pilot in anul 2012, Scola de inovatie a adus la cursurile primei editii peste 500 de elevi din 3 orase din tara (Craiova, Targu Mures si Suceava) si a premiat cele mai inovative proiecte inscrise in concurs printr-o incursiune in sfera tehnologiei si a inovatiei, cu excursii la muzee tehnice si obiective industriale.

Despre Viitorul alege inovatia
Platforma de responsabilitate sociala “Viitorul alege inovatia” a fost lansata in anul 2012, plecand de la viziunea fondatorilor Adrem Invest: “O lume a bunastarii echilibrate obtinuta prin munca si progres tehnologic, a oamenilor cu credinta si devotament in idealurile omenirii, aceleasi de veacuri, mereu mai aproape”. Adrem Invest este o companie cladita pe inovatie continua, care s-a impus prin solutii revolutionare in domeniul sau de activitate, si de aceea a ales sa se implice in sustinerea inovatiei, ca motor al evolutiei societatii in care isi desfasoara activitatea. Aceasta implicare la nivel corporativ se va manifesta in trei mari domenii: protectia mediului, imbunatatirea responsabilitatii fata de modul de desfasurare a afacerilor si sprijinirea dezvoltarii comunitatilor unde activeaza compania.

Despre Adrem Invest
Adrem Invest este companie romaneasca orientata catre inovatie si specializata in ingineria tehnologica. Alcatuita din 4 divizii: Ingineria Proceselor, SCADA & Automatizari, Servicii Integrate si Energii Verzi, cu o cifra de afaceri de aprox 40 milioane de EURO in 2012 si un numar de peste 900 angajati, Adrem Invest ofera solutii tehnologice inovatoare care eficientizeaza activitatea companiilor partenere. Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati www.adrem.ro

Opinii

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Credem ca ‘Smart’ poate fi cu adevărat inteligent, doar dacă îmbunătățește viețile oamenilor.

Carlos Velázquez, Marketing Director Roca

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Cu siguranţă inteligenţa artificială va reprezenta viitorul şi în domeniul aparatelor de măsură şi control.

Horia Voicu, director AFRISO Romania

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

 

ajutor instalator

 

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

 

Real Estate & Construction Forum 2019