Aerteknika

Astazi, 8 iunie, se inaugureaza fabrica Bosch din Blaj

Bosch fabrica Blaj
vizualizari

Bosch se afla in Blaj inca din anul 2007, cand a construit unitatea de productie Drive and Control, Bosch Rexroth. Unitatea de productie Drive and Control are doua hale – prima a fost ridicata in anul 2007 iar a doua in 2009. Noua fabrica inaugurata sambata va apartine de Bosch Rexroth si va realiza produsele diviziei Chassis Systems Control.

Asa cum s-a precizat la Conferinta anuala de presa din Bucuresti, fabrica din Blaj a fost extinsa semnificativ, iar lucrarile aferente si investitiile in utilajele de productie au insumat circa 50 de milioane de euro. Incepand cu luna iunie a anului 2013, la Blaj vor fi fabricati senzori de turatie pentru sistemele de control al sasiului, dedicati industriei auto. Rolul acestor senzori este de a transmite catre sistemul electronic de bord informatii legate, de exemplu, de viteza de rotatie a rotii, informatii esentiale pentru buna functionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS si ESP. Pe o suprafata suplimentara de 21.000 de metri patrati vor fi create pana la sfarsitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de munca, numarul angajatilor Bosch de la Blaj ajungand in total la 900. Divizia Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscuta si ca Bosch Rexroth, a produs aici pana in prezent tehnologie liniara folosita in ingineria mecanica. La inceputul anului 2013 in cadrul fabricii din Blaj activau circa 570 de persoane.

Opinii

Oil&Gas Black Sea Summit

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romanian Energy Efficient Forum 2018

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare