Eficienta energetica în industrie

61 vizualizari
Edicienta energetica
Distribuie pe

Simpozionul reprezintă cea de-a doua etapă a evenimentului inițiat și finanțat de Ministerul Federal al Economiei și Energiei din Germania ce se adresează firmelor românești şi germane interesate să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul eficienței energetice în industrie, având ca scop promovarea pe plan local a sistemelor și produselor germane destinate creșterii eficienței energetice.

Cuvântul de deschidere a evenimentului va fi rostit de Sebastian Metz, directorul general  AHK Romania și de Swantje Kortemeyer, atașatul economic al Ambasadei Republicii Federale Germania la București.

Simpozionul vine în deschiderea delegației de afaceri  și dorește să contribuie la stabilirea unor prime contacte între consumatorii energetici din România, specialiștii în energie și firmele românești, prezente în sală și companiile germane. La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai guvernului federal alături de experți germani și români care vor expune atât aspectele legislative actuale, cât și soluțiile tehnice și experiențele concrete privind eficiența energetică în procese industriale.

Domnul Vicepreședinte ANRE, Zoltan Nagy-Bege, va oferi participanților o viziune de ansamblu asupra eficienței energetice din România la ora actuală și va vorbi despre activitatea ANRE și despre noutățile legislative în domeniu, iar specialiștii germani vor veni în contrapartidă cu o prezentare a eficienței energetice în Germania precum și exemple practice privind eficientizarea energetică în industria din această țară. De asemenea se va vorbi despre posibilități moderne de stocare a energiei. 

Panelul final le va oferi în special firmelor din Germania  oportunitatea de a afla cum pot pătrunde mai ușor pe piața din România, la ce trebuie să fie atenți când își caută un partener român, care sunt diferențele dintre modul de business român și cel german. 

Cele șapte firme germane care doresc să intre, respectiv să își consolideze poziția pe piața din România, își vor prezenta pe scurt sistemele și produsele. Pentru o mai bună informare privind respectivele companii, vă rog să găsiți anexat scurte prezentări  ale acestora. 

În perioada imediat următoare simpozionului, firmele germane urmează să aibă întâlniri bilaterale cu posibili parteneri, firme din România. Reprezentanții firmelor germane vor fi însoțiți de angajați ai AHK Romania. 
Costurile evenimentului sunt suportate integral de Ministerul Federal al Economiei si Energiei din Germania prin programul Energy Solutions made in Germany.

Profilele celor șapte societăți germane participante la delegația AHK România „Eficiență energetică în industrie“, 5-7 iunie 2019

1. Albert Bohse-Birou de proiectare și expertiză asigură proiectarea integrată a sistemelor de automatizare a clădirilor și a sistemelor de protecție la incendiu. Printre serviciile oferite de biroul de proiectare se numără: proiectarea instalațiilor de producere a energiei electrice și sistemelor de management al energiei, a echipamentelor de protecție la incendiu, dezvoltarea soluțiilor pentru automatizarea clădirilor și protecția la incendiu, proiectarea instalațiilor de ventilare pentru procese speciale prin intermediul unor sisteme de filtrare bio patentate, dezvoltarea unor concepte integrate de protecție la incendiu. De asemenea, societatea oferă expertiză în domeniul eficienței energetice și protecției la incendiu. În România, Albert Bohse este interesat de întâlniri cu reprezentanți ai departamentului de achiziție ai companiilor din comerț, industrie sau agricultură, responsabili de achiziția de energie electrică, cu dezvoltatori care au proiecte în domeniul producerii sustenabile a energiei electrice și cu birouri de arhitectură și proiectare care proiectează sisteme de automatizare a clădirilor și de protecție la incendiu.
Pentru mai multe informații despre societatea germană și produsele acesteia accesați: www.bohse-planungsbuero.com

2. Econtech-Theiss GmbH activează ca distribuitor, furnizor, dezvoltator de proiecte și proiectant în domeniul sistemelor cu eficiență energetică ridicată și în domeniul energiilor sustenabile pentru clădiri. Societatea este specializată pe sisteme de încălzire-climatizare cu pompe de căldură. Gama de produse a firmei mai cuprinde și încălzire pe bază de biomasă, ventilație cu recuperarea căldurii, sisteme solare și fotovoltaice pentru procese industriale. In mod special societatea dezvoltă și sisteme de automatizare pentru clădiri și procese tehnologice. O specializare a acesteia constituie poșta pneumatică de transport protejat igienic în cadrul spitalelor și fabricilor chimice.

Societatea are în portofoliul sau atât clienți privați din sectorul instalațiilor pentru clădiri cât și clienți industriali.
În România Econtech-Theiss caută decidenți din domeniul construcțiilor noi și al reabilitărilor pentru clădiri publice, (printre acestea clinici specializate), dezvoltatori de proiecte, precum și colaborarea cu birouri de consultanță, arhitectură, proiectare și finanțatori pentru a realiza împreună concepte integrate pentru clădiri și construcții cu izolații eficiente energetic, clădiri pasive și pentru a oferi în cooperare cu aceștia soluții complete pentru reabilitarea și construirea clădirilor industriale. De asemenea se caută distribuitori din domeniul HVAC, electric și al instalațiilor tehnice și sanitare pentru clădiri.
Pentru mai multe informații despre societatea germană și produsele acesteia accesați: www.econtech.de

3. Messtechnik EHEIM GmbH este activă în domeniul HVAC (recuperarea, distribuirea și transferul căldurii) și este specializată în echipamentele de măsură pentru reglarea și monitorizarea fumului și gazelor
de ardere degajate, spre exemplu, de sistemele de încălzire, instalațiile de biogaz și cele de gazeificare a lemnului sau instalațiile mari de combustie industrială. Produsele sunt certificate de TÜV și pot fi adaptate personalizat cerințelor specifice ale clienților.

Compania comercializează cu succes produsele atât în Germania, cât și în alte țări precum Austria, Elveția, Franța, Polonia, Italia, Turcia și își caută parteneri locali acum și în România, atât companii din domeniul HVAC și instalatori de echipamente de încălzire, cât și companii din industria prelucrătoare.
Pentru mai multe informații despre societatea germană accesați: https://messtechnik-eheim.de/en/

4. Kelvion Refrigeration GmbH oferă o gamă variată de schimbătoare de căldură: schimbătoare de căldură lichid/lichid, lichid/gaz, gas/gaz cu aplicabilitate în următoarele domenii: industria alimentară, industria chimică și petrochimică, industria maritimă, energetică, transport, industria grea și ușoară precum și în domeniul HVAC.
Pentru comercializarea în România a schimbătoarelor sale de căldură și a instalaților de răcire, societatea dorește să cunoască parteneri de distribuție din următoarele domenii: industria alimentară cea chimică, industria de petrol și gaze (Downstream și rafinării) și din domeniul HVAC (recuperarea, distribuirea și transferul căldurii).
Pentru mai multe informații despre societatea germană și produsele acesteia vizitați: www.kelvion.com

5. Ritter Starkstrom GmbH& Co. Kg este o companie cu o experiență de peste 50 de ani în domeniul distribuțiilor electrice, ocupându-se în principal cu producția si instalarea de aparate de comutație, protecție și comandă, transformatoare pentru medie și joasă tensiune.
Produsele companiei se adresează atât companiilor industriale, cât și furnizorilor de energie, făcând parte din cea mai înaltă clasă de performanță (până la 4000A și 50kA/3sec) și respectând toate normele internaționale IEC. La cerere, produsele pot fi configurate personalizat în funcție de cerințele specifice ale clienților, iar echipamentele pot fi dotate cu senzori și pot oferi conexiune în cloud.
Compania comercializează cu succes produsele atât în Germania, cât și în Austria, Benelux și Danemarca prin intermediul unei rețele de distribuitori și caută acum și în România parteneri locali din domeniul distribuției de energie sau din domenii conexe, atât distribuitori, cât și companii de servicii, montaj și instalare sau proiectare.
Pentru mai multe informații despre societatea germană accesați: https://www.ritter-starkstromtechnik.de/site/EN/

6. Siekerkotte GmbH & Co. KG dezvoltă și produce de peste 25 de ani tehnologii de încălzire electrică și soluții Power2Heat pentru clienți din industrie. Compania oferă soluții adaptate nevoilor specifice ale clienților săi și le optimizează în funcție de procesele specifice ale acestora, cum ar fi încălzitoarele de aer pentru industria de procesare și uscare, încălzitoarele de ulei și apă pentru ingineria mecanică sau soluții complete cu tiristor reglabil.
Compania comercializează cu succes produsele atât în Germania, cât și în Austria, Benelux și Franța prin intermediul unei rețele de distribuitori și caută acum și în România parteneri locali cu experiență din domeniul ingineriei electrice, birouri de consultanță și proiectare, dar și distribuitori și reprezentanți comerciali cu profil tehnic.
Pentru mai multe informații despre societatea germană accesați: https://www.siekerkotte.de/en/

7. Strawtherm GmbH este activă în domeniul biomasei, mai exact în cel al producerii de căldură din paie și combustibili similari. Utilizarea paielor drept combustibil în vederea obținerii de apă caldă, gaz pentru încălzire (aer cald), abur este eficientă în domeniile unde există o nevoie mare de căldură, pe o perioadă mai mare de timp (ziua și noaptea). De aceea societatea caută în România cooperarea cu distribuitori cu experiență și contacte în domeniul agricol (producători de cereale, firme care dețin silozuri și care usucă cerealele în regie proprie sau prin subcontractori, asociații agricole, producători de peleți, horticultori și proprietari de sere) precum și distribuitori de instalații termice pentru uz industrial. Firmele din industria alimentară (prelucrarea alimentelor), precum și instituții ale statului și dezvoltatori de proiecte, cu know-how in domeniul fondurilor europene pentru agricultură sunt binevenite la întâlniri.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video