IEAS lanseaza competitia «Premiile Studentesti pentru Inovare Tehnica»

Premiile Studentesti pentru Inovare Tehnica

Compania DK Expo, lanseaza concursul „Premiile Studentesti pentru Inovare Tehnica”, parte integranta a noului concept IEAS. Competitia se adreseaza tuturor studentilor si masteranzilor din Universitatile acreditate in Romania si urmareste premierea rezultatelor cercetarii pentru urmatoarele domenii: arhitectura, constructii, instalatii, inginerie, electronica, automatizari, software si hardware industrial, robotica, nano-tehnologii, Internet of Things sau Smart City.

Lansarea apelului pentru proiecte incepe la data de 1 iunie 2017. Inscrierea in concurs se va face pe baza trimiterii unui Abstract de maximum 500 de cuvinte, in care sa se propuna o tema de cercetare – inovare in aria descrisa, pe adresa premiistudentesti@dk-expo.ro, pana la data de 31 iulie 2017. Proiectele pot fi depuse atat individual, cat si de catre echipe de cercetare, formate din studenti si cadre didactice universitare.

Competitia cuprinde doua sectiuni: Start Up si Inovare Tehnica. In cadrul sectiunii Start Up pot fi depuse propuneri de inovare pentru domeniile tinta, iar in etapa finala se va organiza o galerie de postere. Pentru sectiunea Inovare tehnica, propunerile trebuie sa se concretizeze sub formula unui prototip sau a unei tehnologii cu grad ridicat de interactivitate: program software, HMI sau Smart Technologies.

Vor fi acordate premii in valoare totala de 5.000 Euro.

Gala Premiilor Studentesti pentru Inovare Tehnica va avea loc in prima zi a expozitiei IEAS 2017 (19 septembrie 2017), dedicata educatiei si inovarii.

Mai multe detalii si regulamentul oficial al concursului sunt disponibile pe http://www.ieas.ro/premii-competitii/.

„Expozitia IEAS a reprezentat inca de la inceput o platforma de colaborare intre universitati, studenti si companii, in cei peste 12 ani de existenta sustinand numeroase intiative educationale. Premiile Studentesti pentru Inovare Tehnica reprezinta o continuare fireasca a acestor preocupari si ne dorim sa devina un reper si o sursa de inspiratie pentru comunitatea de business din Romania”,a declarat Catalin Neamtu, Presedintele DK Expo.

Premiile Studentesti pentru Inovare Tehnica se deruleaza sub egida unor centre universitare prestigioase, printre partenerii institutionali ai evenimentului numarandu-se: Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea de Constructii Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai, Universitate Tehnica din Cluj-Napoca si Universitatea Valahia din Targoviste.

Adauga Comentarii

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Legislatie
News-in-english
Pompe
Sanitare