Aerteknika

Premiile AGIR pentru anul 2014

Premiile AGIR pentru anul 2014
vizualizari
Asociatia Generala a Inginerilor din Romania anunta deschiderea competitiei “Premiile AGIR pentru anul 2014”

Premiile AGIR se acorda pentru lucrari ingineresti deosebite (concepute, proiectate si aplicate), si pentru carti originale, de inalt nivel tehnico-stiintific.

Sectiunile pentru care se acorda premiile sunt: Tehnologia informatiei, Inginerie electrica, Ingineria constructiilor de masini, Ingineria constructiilor civile si industriale, Inginerie chimica, Inginerie agricola si silvica, Ingineria mediului, Ingineria transporturilor, Inginerie metalurgica, Ingineria resurselor naturale si energiei, Ingineria textilelor si pielariei.

Propunerile, insotite de documentatia solicitata, vor fi trimise pe adresa asociatiei: Calea Victoriei nr. 118, 010093 - Bucuresti.

Data limita pentru colectarea lucrarilor este 24 iulie a.c.
Potrivit regulamentului, in cazul lucrarilor ingineresti deosebite realizate si aplicate, pentru fiecare propunere trebuie prezentat un dosar care va cuprinde:
• nota de prezentare din partea institutiei realizatoare, in care se vor preciza obiectivul lucrarii, caracterul de noutate, rezultate;
• documentatia tehnica reprezentativa;
• atestarea - din partea societatilor beneficiare - privind punerea in functiune, respectiv lansarea in productie de serie in anul 2014, precum si rezultatele tehnico - economice obtinute.

In cazul cartilor (publicate in anul 2014) sunt necesare:
• un exemplar al cartii;
• aprecieri din partea a trei institutii sau personalitati ingineresti din domeniu privind originalitatea si valorea tehnico-stiintifica.
Nu se accepta manuale, cursuri - indiferent de nivelul lor - si lucrari care nu au un grad tehnico-stiintific ridicat si caracter de originalitate.

Premiile vor fi acordate in cadru festiv, in data de 11 septembrie.
Lucrarile premiate vor fi prezentate prin intermediul unui scurt film documentar (obligatoriu fond muzical – imagini – comentariu) cu durata de maxim 5 minute, realizat ca fisier avi, pe CD sau DVD, film pe care autorii, anuntati in timp util, il vor realiza si trimite la sediul AGIR din Calea Victoriei nr. 118 pâna la data de 21 august a.c.

Detalii se pot obtine accesand www.agir.ro, sau de la sediul asociatiei, tel.: 0213168993, 0213168994, e-mail: office@agir.ro, cristina.puican@agir.ro.
Rugam membrii AGIR sa ne sprijine in mediatizarea competitiei, transmitand acesta informatie unor persoane interesate.

Opinii

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

Îi răsplătim pe cei care aleg să conducă eco și folosesc mașini electrice, punându-le la dispoziție autonomie în deplasare: printr-o infrastructură acoperitoare și prin asigurarea gratuității deplasării, suportând costurile alimentării.

Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România

Ne aşteptăm ca segmentul coboţilor să continue a fi în următorii ani unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieţei de soluţii de automatizare.
Jürgen von Hollen, Preşedinte, Universal Robots

Se estimează că energia solară va oferi cu 40.000 mai multe locuri de muncă în Europa până în 2019 dacă barierele comerciale sunt eliminate.

James Watson, CEO SolarPower Europe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.
Carmen Adamescu, Partener EY România
Karmenu Vella
După unele estimări, 23.000 de decese au loc anual în România din cauza poluării aerului cu anumite particule. Este important să lucrăm pentru a combate această problemă.
Comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare