PRIAEnergy - unul dintre cele mai complexe evenimente din Romania, dedicat sectorului energetic

94 vizualizari
PRIA Energy 2017
Distribuie pe

PRIAevents, organizeaza conferinta PRIAEnergy – unul dintre cele mai complexe evenimente din Romania, dedicat sectorului energetic si va avea loc in 25 aprilie 2017. Evenimentul reuneste cei mai importanti leaderi din energie, consultanti, avocati, investori, bancheri si reprezentanti ai mass-mediei.

Intr-o economie din ce in ce mai globalizata, strategia energetica a unei tari se realizeaza in contextul evolutiilor si schimbarilor care au loc pe plan mondial. Romania dispune de o gama diversificata, dar redusa cantitativ de resurse de energie primara: titei, gaze naturale, carbune, minereu de uraniu, precum si un potential valorificabil de resurse regenerabile relativ modest.
Unul dintre elementele prioritare ale strategiei energetice il constituie imbunatatirea eficientei energetice, dar si strategii privind hidroenergia, petrolul si gazele si energia nucleara.

Sectorul energetic trebuie sa fie un sector dinamic, care sa sustina activ dezvoltarea economica a tarii, si reducerea decalajelor fata de Uniunea Europeana. In acest sens, obiectivul general al dezvoltarii sectorului energetic il constituie acoperirea integrala a consumului intern de energie in conditii de crestere a securitatii energetice a tarii, de dezvoltare durabila si cu asigurarea unui nivel corespunzator de competitivitate.

De interes major sunt temele despre listarea companiilor dinspre sectorul energetic, despre experienta companiilor deja listate. Un alt subiect impotant este infiintarea unui fond suveran de dezvoltare si investitii prevazut in Programul de guvernare 2017-2020 care va avea o valoare aproximativa de 10 miliarde de euro.

Foarte importanta este, de asemenea, guvernanta corporativa in cadrul companiilor de stat. Cum crestem astfel performanta si valoarea companiilor de stat? Eficienta sistemelor de management la stat, insistand pe rolul consiliului de conducere, pe responsabilitatea si remunerarea membrilor, credibilitatea situatiilor finaciare si pe eficienta sistemelor de management al riscului.

Pe langa faptul ca Romania detine un potential urias pentru energie alternativa si proiectele sunt fezabile, Romania a indeplinit cu trei ani mai devreme tinta de energie regenerabila de 24% asumata pentru anul 2018 si a ajuns in prezent la 27%, arata un comunicat al Ministerului Energiei. Conform celor mai recente date disponibile,  din aprilie 2015, 3% din puterea neta instalata vine din energie solara, 15% energie eoliana, 31% hidroenergie, 18% din hidrocarburi, 26% din carbune, si 7% dinenergie nucleara.

Cresterea eficientei energetice are o contributie majora la realizarea sigurantei alimentarii, durabilitatii si competitivitatii. Reducerea cererii de energie prin cresterea eficientei energetice reprezinta o politica de castig, care pe langa economisirea resurselor energetice primare conduce si la reducerea emisiilor cu efect de sera.

Indicatorul sintetic reprezentativ privind eficienta de utilizarea energiei la nivel national este intensitatea energetica, respectiv consumul de energie pentru a produce o unitate de Produs Intern Brut.

In cadrul conferintei PRIAEnergy veti beneficia de aflarea noutatilor in domeniul energetic, analize la un nivel inalt, interconectarea dintre activitati, noi tehnologii, evolutii, inovatii si oportunitati de investitii.

Conferinta PriaEnergy va gazdui lideri si vizionari din industria energetica, autoritati, comunitatea stiintifica si sectorul privat, precum si lideri comunitari, care vor discuta politici in curs de dezvoltare, probleme si progrese tehnologice care au impact asupra resurselor energetice mondiale; solutii inovatoare strategice si tendinte in industria energetica, precum si oportunitati concepute pentru a crea un viitor durabil prin intermediul si gestionarea mediului. Totodata se vor dezbate subiecte referitoare la dezvoltarea acestor interactiuni complexe, care redefinesc viitorul energiei la nivel mondial.

Participa la conferinta PRIAEnergy sa analizam impreuna noutatile in domeniul energetic, cu impact asupra comunitatilor noastre, strategii si politici, precum si schimbarile cu care se confrunta industria de azi, impactul tehnologiilor asupra acestui domeniu.
Vei avea ocazia sa ii intalnesti pe cei mai importanti oameni din domeniu, sa participi la un eveniment interactiv, deosebit, astfel incat la finalul evenimentului sa avem trasate idei, solutii si propuneri.

Nu in ultimul rand, profitati de aceasta ocazie pentru a face networking si a intalni viitori parteneri sau pentru a menține legătura cu partenerii actuali!
 

AGENDA

09.30 -10.00 – Inregistrarea participantilor
10.00 -12.30 - STRATEGIA ENERGETICA A ROMANIEI PANA IN 2030

•Cum ar trebui sa arate Strategia Energetica a Romaniei valabila pentru 2017-2030
•Ce alegem - securitate energetica sau independenta energetica?
•Securitatea energetica a Romaniei, intre dezvoltarea pietelor de energie si provocarile geopolitice regionale si globale;
•Strategia UE de Securitate Energetica (2014) si cum se raporteaza Romania la aceasta? Dar la procesul de formarea Uniunii Energetice? Cum putem negocia mai bine? Romania participa activ la elaborarea obiectivelor europene dediplomatie energetica?
•Hidroenergia, petrolul si gazele si energia nucleara-elemente prioritare ale strategiei energetice?
•Guvernanta corporativa in cadrul companiilor de stat. Cum crestem astfel performanta si valoarea companiilor de stat? Eficienta sistemelor de management la stat
•Listarea companiilor din sectorulenergetic, despre experienta companiilor deja listate. 

•Infiintarea unui fond suveran de dezvoltare si investitii prevazut in Programul de guvernare 2017-2020
•Se poate realiza cresterea ponderii energiei electrice in mixulenergetic, cresterea ponderii surselor regenerabile de energie si a masurilorde eficienta energetica? Dar cresterea ponderii productiei descentralizate de electricitate?
•Care sunt tendintele ultimilor ani in energiaromaneasca: productie, consum, import/export?
•Transformarea sistemului energetic si tendinte de viitor: tehnologia, politicile climatice, geopolitica, energiile regenerabile;
•Reducerea emisiilor de carbon. Cresterea energiei electrice in structura consumului total de energie. Cum se pot integra sursele variabile de energie regenerabila in sistemului electroenergetic? Cresterea eficientei energetice. Cum evoluam catre catre retele inteligente?
•Cum va evolua structura consumului de produse petroliere in urmatorii ani? Care este rolul Romaniei pe pietele hidrocarburilor din regiune?
•Care va fi evolutia consumului de gaze naturale pentru industrie, rezidential, energie electrica, transporturi, etc.?
•Care sunt optiunile tehnologice cele mai relevante in contextul procesului de decarbonizare a productiei, transportului si utilizarii de produse petroliere si de gaze naturale?
•Cum va arata cererea nationala de produse petroliere? Care ar fi cel mai bun sistem de transport si depozitare de titei, respectiv de depozitare de produse petroliere?

•Poate fi crescuta eficienta si competitivitatea industriei romanesti a rafinarii in contextul politicilor europene dedecarbonizare?
•Ce evolutie va avea sectorul de retail de produse petroliere, in contextul obligatiilor de asigurare a infrastructurii aferente combustibililor alternativi?
•Cum va arata structura consumului de energie electrica? Cum va evolua structura consumului de energie electrica pe sectoare precum transporturi, rezidential, agricultura, industrie, servicii etc?
•Putem face o strategie de export al energiei electrice?
•Standardele de performanta pentru serviciul de transport si pentru serviciul de distributie de energie electrica;
•Impactul tehnologiei in dezvoltarea retelelor electrice catre smart grids, microgrids si consumatori activi (prosumeri);
•Pot fi competitive exporturile romanesti de servicii de sistem pe plan regional?
•Dar energia electrica produsa in Romania ar putea fi competitiva la nivel regional si european?

12.30 -13.00 -Q&A si Concluzii
13.00 -14.00–Networking Lunch

LECTORI INVITATI
Toma Florin PETCU –Ministrul Energiei
Andrei MAIOREANU –Secretar de Stat, Ministerul Energiei
Sorin GAL –Director General, ANRM
Ovidiu AGLICERU–Presedinte Directorat, Hidroelectrica
Carmen NEAGU – CEO Energobit
Daniela LULACHE –Director General, Nuclearelectrica
Corneliu BODEA– Presedinte, Centrul Roman al Energiei
Cristian COLTEANU – Presedinte&CEO, GE International
Dragos ZACHIA – Presedinte Consiliul de Supraveghere, Transelectrica
Silvia VLASCEANU – Director General, ACUE
Liviu NISTORAN - Director General, Televoice Grup (Evolio)
Alexandru Valeriu BINIG – Partner, Business Advisory, Ernst&Young Romania

Contact
Raluca Voivozeanu
Founder / CEO
PRIA
C | 0744 584 661 
T | 031 421 9254
E | raluca.voivozeanu@priaevents.ro
W| www.priaevents.ro
W| www.priainfo.ro

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video