S-a lansat editia din 2014 al concursului international „Caminul nostru si cuprul”

61 vizualizari
Caminul nostru si cuprul 2014
Distribuie pe

Institutul Italian al Cuprului a lansat a 5-a editie al concursului international “Caminul nostru si cuprul”. Concursul din ce in ce mai recunoscut pe plan international, in prezent fiind sub patronajul ADI - Asociatia de Design Industrial, a avut un succes imens la editiile anterioare, astfel incat din 2007 pana in prezent s-a triplat numarul celor care s-au inscris.

Concursul a fost lansat pentru a demonstra potentialul expresiv nelimitat al cuprului care poate fi exploatat prin moduri inovatoare si neconventionale. Competitia vizeaza doua categorii distincte: designeri si arhitecti profesionisti si studentii inscrisi in scoli de grafica si design interior, in facultati de arhitectura, in scoli de doctorat si de masterat. Concursul este in mod deliberat limitat la tineri, motiv pentru care a fost impusa o limita de varsta de sub 40 de ani.

Data limita de inscriere in concurs este 30 septembrie 2014.

Editiile anterioare au aratat nenumarate exemple ale entuziasmului creativ al tinerilor si un spirit remarcabil in inovatie si design si in transformarea obiectelor aparent traditionale si uzuale, datorita noilor concepte de design.
Competitia este deci pregatita si acum sa adune sute de idei noi, ciudate, neobisnuite sau revolutionare, de la corpuri de iluminat pentru iluminare indirecta, vaze, obiecte pentru masa, mese, scaune si decoratiuni interioare la pereti interiori, podele, radiatoare, manere si asa mai departe: protagonistul absolut fiind cuprul si aliajele sale, ca bronzul si alama, sau combinat cu diverse alte materiale.
Proiectele vor fi evaluate de catre un juriu constiincios si calificat, compus din trei profesionisti din domeniul arhitecturii si designului: arhitectul Marco Ferreri, arhitectul si designerul Roberto Paoli si arhitectul si expertul in design Marco Romanelli.
Editia din 2014 este o confirmare al rolului cultural al unei competitii, care are ca scop celebrarea si reprezentarea in d
esign a proprietatilor constructive si ornamentale ale metalului rosu. Conductivitatea electrica excelenta, conductivitatea termica, maleabilitatea, rezistenta, ductilitatea, proprietatile sale antimicrobiene si faptul ca poate fi reciclat de nenumarate ori, il transforma intr-un material utilizat din ce in ce mai mult, care aduce si o contributie continua in domeniul sustenabilitatii si a energiei.

Nota editorilor:
Puteti citi aici comunicatul de presa despre castigatorii editiei din 2012.
Puteti descarca aici Regulile concursului si cele pentru inscriere.
Puteti decoperi aici comunitatea web al designerilor care lucreaza cu cuprul.


The International Copper and the Home 2014 Design Competition Launched
Young designers and students will compete in conception and design of objects and furniture made of copper and its alloys, testing new aesthetic and functional applications
The Italian Copper Institute launched the 5th edition of the international competition “Copper and the Home”. The award, increasingly recognized internationally, and today under the patronage of ADI - Association for Industrial Design, has achieved a huge success in previous editions, so as to have tripled the number of accessions from 2007 to present.
The award was created to demonstrate the endless expressive potential of copper in innovative and unconventional ways, aimed at two distinct categories: designers and professional architects, students regularly enrolled in school for graphics, decoration, design, faculties of architecture or design, at doctoral, degree and masters level. The competition is deliberately restricted to young people, which is why an age limit of under 40 years has been imposed.

The deadline for submission of entries is 30 September 2014.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video