Seminarii tematice UAR - Bienala 2012

45 vizualizari
Bienala 2012
Distribuie pe

Pe perioada celui mai important eveniment de arhitectura al anului - Bienala 2012 - Uniunea Arhitectilor din Romania organizeaza, impreuna cu revista Bursa Constructiilor, o serie de seminarii tematice cu scopul de a prezenta arhitectilor si tuturor profesionistilor interesati noutatile in materie de produse cu impact in domeniul constructiilor civile si industriale. Astfel, pe parcursul Bienalei 2012, in perioada 15 octombrie - 15 noiembrie, in sediul Muzeului National de Istorie, de pe Calea Victoriei din Bucuresti, se vor desfasura urmatoarele seminarii:

1. Eficienta energetica - obligatii impuse de UE - 18 octombrie
2. Inchideri peformante - 23 octombrie

 3. Tehnologia informatiei pentru arhitectura si constructii - 25 octombrie
4. Amenajari exterioare - 30 octombrie
5. Ergonomia spatiului interior – 2 noiembrie
6. Anveloparea eficienta a cladirilor - 6 noiembrie
7. Sisteme de protectie, siguranta la foc, supraveghere – 9 noiembrie
8. Solutii de restaurare si renovare – 14 noiembrie

Participarea la aceste seminarii se face pe baza inscrierii prealabile, in limita locurilor disponibile. Formularul de inscriere se descarca de pe site. Arhitectii si proiectantii nu platesc taxa de participare!

Eficienta energetica – obligatii impuse de UE, 18 octombrie 2012
Cerintele de eficienta energetica influenteaza proiectarea clasica a cladirilor. Aflati ce impune Comisia Europeana si care sunt cerintele pe care trebuie sa le respecte cladirile in viitor. Conceptul “aproape zero energi” devine realitate.
Participati la Seminarul Eficienta energetica a cladirilor, organizat in cadrul Bienalei de Arhitectura 2012, in 18 octombrie 2012, si aveti ocazia sa aflati noutatile in domeniu si sa relationati cu cei din breasla.

Seminarul “Eficienta energetica a cladirilor” are scopul sa prezinte arhitectilor, proiectantilor si tuturor celor interesati tendintele si noutatile in ceea ce priveste:
• Obligatii impuse de UE privind eficienta energetica a cladirilor - Serban Danciu , task force manager pentru Romania - Institutul European pentru Performanta Cladirilor, Bruxelles
• Conceptul cladire “aproape zero energie” in directivele europene - Horia Petran, dr. INCD URBAN-INCERC - Sucursala INCERC Bucuresti, Sectia Performante energetice ale constructiilor durabile, Romania
• Integrarea conceptului de eficienta energetica in arhitectura - modelul elvetian - arh. Iulius Cristea - dr. arh. Iulius Cristea, lector universitar la U.A.U.I.M.
• Form follows energy - arh. Sergiu Catalin Petrea, arh. Cristina Petrea
• Studiu de caz - rezultatele obtinute de sistemele de automatizare a cladirilor de birouri din Romania tip BMS (Building Management Systems) - dl Marian Puran - reprezentant ROFMA
• Experienta romaneasca in dezvoltarea sustenabila - ph.d.arh. Ruxandra Crutescu

Informatii suplimentare gasiti pe pagina Seminariilor
http://www.constructiibursa.ro/s=bienala_2012.html

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video