Siemens CEE Press Award 2018: cautam cele mai bune materiale de presa din 13 tari

66 vizualizari
press_award
Distribuie pe

• Tema competiției din acest an: "Viitorul digital al orașelor, industriei și energiei"

• Competiția este organizată în 12 țări din Europa Centrală și de Sud-Est și Israel.

• Termenul limită pentru înscrieri: 15 august 2018

Siemens dă startul celei de-a treia ediții a competiției regionale de jurnalism Siemens CEE Press Award. Anul acesta, compania caută cele mai bune materiale de presă pe tema "Viitorul digital al orașelor, industriei și energiei". Competiția este deschisă jurnaliștilor din 13 țări: Austria, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Israel, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina și Ungaria.

Siemens CEE Press Award are la bază dorința de a oferi recunoaștere materialelor de presă care tratează subiecte cheie pentru societatea modernă, dar și promovarea schimburilor de experiență între jurnaliștii din regiune.

Termenul limită pentru înscrierea materialelor pe tema "Viitorul digital al orașelor, industriei și energiei" este 15 august 2017. Pot fi trimise atât articole sau interviuri din presa scrisă, online sau tipărită, cât și materiale audio sau video, care au fost publicate sau difuzate între 1 octombrie 2017 și 14 august 2018. Articolele înscrise în competiție trebuie să acopere tema "Viitorul digital al orașelor, industriei și energiei" într-un context național sau internațional, în conformitate cu formatul tipului de material.

"Societatea noastră și baza sa industrială devin din ce în ce mai digitalizate. În egală măsură, orașele noastre devin mai inteligente cu ajutorul tehnologiilor dedicate infrastructurii și clădirilor. De asemenea, sectorul energiei are în față provocarea identificării unor modalități de alimentare, în contextul acestor schimbări fundamentale ale lumii în care trăim. Acest lucru necesită rețele electrice inteligente, mai ales dacă dorim să atingem obiectivele viitorului în ceea ce priveste energia curată. Cu alte cuvinte, viitorul digital al orașelor, industriei și energiei cuprinde elemente diferite dintr-o varietate de discipline, cum sunt, spre exemplu, rețelele de transport, facilitățile electrice pentru furnizarea energiei convenționale și regenerabile sau clădirile inteligente. Ce au toate acestea în comun este faptul că au la bază tehnologii inteligente și că fac parte dintr-o enormă rețea activată de acest trend al digitalizării pe care îl trăim în prezent. Metrouri autonome, care sunt capabile să monitorizeze uzura componentelor și să comande altele noi înainte de a se defecta, apartamente eficiente energetic prin modelarea comportamentului rezidenților sau rețele electrice inteligente ce furnizează energie verde pe baza datelor colectate de contoarele digitale – toate sunt exemple privind felul în care acest viitor digital poate arăta. Ca un lider în tehnologie, compania Siemens este prezentă în aceste domenii prin cele trei direcții de dezvoltare: Digitalizare, Automatizare și Electrificare. Astfel, este important pentru noi să aducem în lumina reflectoarelor și să onorăm contribuțiile media ce au la bază o muncă de documentare amănunțită, sunt catacterizate prin excelență scriitoricească și au o componentă de responsabilitate socială (…)" a explicat Katharina Swoboda, Head of Communications și Government Affairs of Siemens în Austria și Europa Centrală și de Est.

Materialele înscrise în competiție în fiecare țară participantă vor fi evaluate, la nivel local, de un juriu format din jurnaliști recunoscuți, un profesor universitar și un reprezentant Siemens. Fiecare țară va desemna un câștigător, care se va califica în finala competiției, ce va avea loc pe 25 septembrie la sediul Siemens din Viena. În cadrul ceremoniei din Viena vor fi alese cele mai bune trei materiale de presă din regiune, fiecare fiind premiat cu un cec în valoare de 1.000 euro.

Cu ocazia participării la ceremonia de premiere din Viena, toți finaliștii vor avea oportunitatea de a vizita cartierul inteligent Aspern din Viena și a vedea aplicațiile Siemens cercetate, testate și implementate acolo.

Înscrierile în competiție se fac online, aici. Regulamentul competiției și criteriile de jurizare pot fi consultate pe pagina web dedicată evenimentului.

Printre câștigătorii din anii precedenți ai competiției regionale Siemens CEE Press Award s-au numărat Florin Cașotă, Business Magazin și Oraan Mărculescu, Știință și Tehnică.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video