Targul de la Hanovra 2017: Valoare adaugata cu Industria 4.0

247 vizualizari
Industria 4.0
Distribuie pe

Roboti la fel de usor de utilizat ca si smartphone-urile. Masini care invata din greselile lor. Sisteme energetice integrate si controlate digital. Si totul este centrat pe om. Aceasta este Industria 4.0. Targul de la Hanovra 2017 evidentiaza valoarea adaugata care se declanseaza atunci cand fabricile si sistemele energetice devin digitale.

Targul de la Hanovra, sau HANNOVER MESSE 2017 - Targul care se desfasoara in perioada 24-28 Aprilie, va pune in valoare o gama larga de repere, inclusiv un numar record de peste 500 aplicatii dedicate Industriei 4.0, roboti cu functii de auto-invatare si cu sensibilitate la atingere aproape umana, precum si solutii tehnologice avansate pentru un viitor energetic mai durabil.

"Tehnologiile necesare pentru digitalizarea cu succes a productiei industriale sunt pe deplin dezvoltate si pregatite pentru a fi lansate", afirma Jochen Köckler , membru al Consiliului de Administratie Deutsche Messe. "Sarcina este acum sa ne asiguram ca factorii de decizie din industrie si din sectorul energetic inteleg beneficiile directe si pe termen lung pe care le pot oferi digitalizarea, acestora si organizatiilor lor, modelelor de afaceri si angajatilor", a adaugat acesta. "Provocarea adresata oamenilor de a gandi «outside the box», subliniind toate modurile in care digitalizarea poate aduce valoare adaugata si deschide noi piete - aceasta este tema principala a editiei Targului de la Hanovra din anul acesta, avand drept tema principala "Integrated Industry - Creating Value". 
Expozitia va cuprinde in jur de 6.500 de expozanti si va include Polonia ca Tara Partenera oficiala.

Cu Industria 4.0, energia integrata, digital twin, machine learning, predictive maintenance, materiale inteligente, networked and collaborative robots (cobots), companiile de toate marimile din ziua de astazi au o multitudine de solutii high-tech din care sa aleaga. Insa, de multe ori, le este greu sa prezica ce valoare ar putea adauga aceste solutii. Iar aici intervine Targul de la Hanovra 2017. "Cel mai mare targ de talie mondiala dedicat tehnologiei industriale va prezenta solutii pentru toate partile implicate din peisajul industrial. Acesta este un peisaj in care ingineria mecanica si domeniul IT converg. Aceasta este digitalizarea, iar Hannover Messe va arata vizitatorilor cum sa ii recunoasca beneficiile si sa si le insuseasca".


Procesele de productie digitalizate genereaza cantitati mari de date care sunt apoi analizate prin diferite sisteme upstream si downstream. In viitorul nu prea indepartat, sistemele de fabricatie vor include tehnologii de invatare care sa analizeze aceste date si sa dea un raspuns utilajelor in cauza, permitandu-le astfel sa invete si sa se auto-optimizeze. 

Ca atare, tehnologia machine learning este fundamentala pentru intretinerea predictiva - un aspect foarte promitator al Industriei 4.0 si pus in evidenta la Targul de la Hanovra editia 2017.

Punerea oamenilor pe primul loc
Cu toate acestea, in ciuda raspandirii continue si rapide a digitalizarii, oamenii vor fi intotdeauna sceptici cu privire la succesul in industrie. Tehnologiile Industriei 4.0 vor face munca in fabrici mai interesanta si mai variata. In locul muncii manuale repetitive, angajatii fabricilor vor fi din ce in ce mai mult chemati sa rezolve problemele, sa ia decizii, sa inoveze si sa stimuleze initiativele cu valoare adaugata. Insa acest lucru nu se va intampla oriunde. Producatorii trebuie sa investeasca in masuri de perfectionare si educare pentru a-si pregati fortele de munca pentru Workplace 4.0."In fabricile de maine, angajatii vor fi experti in utilizarea realitatii virtuale, a realitatii augmentate, a ochelarilor inteligenti si a tabletelor. Toate aceste instrumente digitale noi vor fi prezentate in mod proeminent la Hannover Messe", explica Köckler.

Digitalizarea ca motor al noilor modele de afaceri
Industria integrata va ajunge mult dincolo de zidurile fabricilor inteligente. Produsele fabricate de fabrici inteligente vor ramane in legatura cu producatorii lor de-a lungul vietii lor, furnizand un flux constant de date valoroase. Aceste date vor permite producatorilor sa dezvolte servicii suplimentare bazate pe web si sa urmareasca noi oportunitati de afaceri in afara limitelor industriilor lor traditionale. La HANNOVER MESSE, subcontractantii industriali vor demonstra modul in care digitalizarea ii ajuta sa ofere solutii inovatoare si foarte personalizate mai repede decat oricand.
"Cel mai mare potential de adaugare de valoare a digitalizarii consta in dezvoltarea unor modele de afaceri complet noi si pe pietele care utilizeaza aceste modele de afaceri", explica Köckler. "HANNOVER MESSE se transforma din ce in ce mai mult intr-o platforma pentru parteneriate anterioare nemaiauzite. De exemplu, parteneriate intre firmele de IT si firmele de inginerie, sau intre companii de pornire si corporatii majore. De la idei de afaceri radicale, la modele de afaceri 4.0 dovedite - toate acestea le gasiti la Targul de la Hanovra".


Tehnologii pentru tranzitia energetica
Digitalizarea transforma, de asemenea, industria energetica. Fara digitizare, nu va fi posibila trecerea de la centralele electrice la sistemele energetice moderne, foarte eficiente, bazate pe surse regenerabile de energie si pe structuri de generare distribuite. Sub motto-ul "Energiei integrate" furnizorii de top din intreaga lume vor evidentia schimbarile pe care industria energetica le va suferi, precum si tehnologiile individuale care vor juca un rol esential in aceasta transformare. HANNOVER MESSE prezinta solutii integrate de-a lungul lantului de valori energetice - de la generare, transmisie, distributie si stocare pana la solutii alternative de mobilitate.

Polonia: un partener puternic in Europa
Inovatie si crestere - doua domenii-cheie in care Polonia straluceste ca tara partenera oficiala la HANNOVER MESSE 2017. Polonia va iesi pe scena in fata unui public international, pentru a se prezenta drept partener atragator intr-o gama larga si variata de industrii. Separat de reindustrializarea interna, principala atentie economica a tarii este deschiderea pietelor externe si sprijinirea companiilor poloneze inovatoare. Aproximativ 150 dintre aceste companii vor fi prezentate la HANNOVER MESSE in acest an. Impreuna, alcatuiesc o imagine a unei tari partenere care se concentreaza pe temele energiei si IT. HANNOVER MESSE 2017 va fi deschis oficial de cancelarului german Angela Merkel si prim-ministrul polonez Beata Szydlo.

"Avand in vedere situatia geopolitica actuala, participarea Poloniei ca tara partenera transmite un semnal important despre puterea Comunitatii Europene. HANNOVER MESSE implineste 60 de ani. Acum, mai mult decat oricand in istoria sa, este o platforma pentru comertul liber si echitabil - atat in Europa cat si in intreaga lume", afirma Köckler.

Bine de stiut!
*Conceptul Digital Twin se refera la capacitatea de a reprezenta si optimiza virtual un produs sau proces din viata reala.
-*Machine learning - Este o metoda de invatare a computerelor de a face si a imbunatati predictiile sau comportamentele pe baza unor date
-*Tehnicile de intretinere predictiva (PdM) sunt concepute pentru a ajuta la determinarea starii echipamentelor in functionare pentru a anticipa cand trebuie efectuata intretinerea. Aceasta abordare promite economii de costuri, deoarece sarcinile se efectueaza numai atunci cand se justifica.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video