Concursul «Stan Vidrighin» dedicat instalatorilor, editia a III-a

130 vizualizari
Concursului «Stan Vidrighin», instalatorilor, tehnologii
Distribuie pe

Ideea de concurs e putin cam „exagerat” utilizată. De fapt este o întâlnire între specialiștii de la companiile de apă care testează fizic și în condiții reale anumite tehnologii care ar putea rezolva o parte din problemele cu care se confruntă.

Scopul acestei intalniri profesionale este acela de a scoate in evidenta utilizarea unor tehnici si tehnologii noi si inovative care au fost create tocmai in ideea de a rezolva unele probleme care au fost identificate la companiile de apa.
Daca la prima editie am adus dispozitive de peforare a conductelor din fonta ductila aflate sub presiune, la a doua editie am introdus si partea de racord de canalizare.
Pentru editia din 2017 avem tehnologii noi care scot in evidenta solutii cu privire la partea de „pierderi de apa” datorita avariilor care apar la bransamente. 

Aici avem in vedere doua aspecte – suruburile cu care sunt montate colierele de bransare sunt eliminate in totalitate (in foarte multe cazuri acestea fiind un punct sensibil unde apar avarii prin faptul ca piulitele sunt atacate de rugina). Solutia este foarte simpla si foarte sigura. 
Al doile aspect pe care dorim sa il evidentiem este faptul ca exista solutii pentru depistarea BRANȘAMENTELOR ILEGALE. 
Solutia cu privire la efectuarea racordurilor de canalizare fara sa se mai foloseasca șaua de branșare este un alt aspect foarte apreciat de specialistii din domeniu. 

Unele persoane folosesc cartile/revistele de specialitate pentru a afla lucrurile noi, altele merg la expozitii si seminarii iar altele pot efectiv sa le testeze. Exista si o categorie mai putin numeroasa care poate ajunge la toate aceste metode de informare.
Scopul acestui eveniment nu este acela de competitie, de o rivalitate intre concurenti ci este acela de a invata lucruri noi si folositoare cu ajutorul intrecerilor numite concurs.

Când şi unde va avea loc concursul?
Concursul va avea loc în perioada 4-5 octombrie 2017, pe o platformă amenajată în cadrul Staţiei de epurare „Stan Vidrighin” din Timişoara.

Cui se adresează?
Este un concurs de meserii adresat echipelor de instalatori de la companiile de apă. Echipa este formată din 2 instalatori echipaţi corespunzător (salopetă, vestă etc.), respectând instrucţiunile de protecţia muncii. Se acceptă participarea mai multor echipe din cadrul aceleiași companii.
Sunteti invitati cu totii sa vedeti pe viu cum se monteaza si se utilizeaza aceste tehnologii.

În ce constă concursul?
Fiecare echipă de instalatori trebuie să parcurgă 3 probe:
• efectuarea unui branşament folosind o tehnologie nouă, fără șuruburi, pe o conductă aflată sub presiune; 
• efectuarea unui racord de canal; 
• depistarea branșamentelor ilegale. 
Piesele și echipamentele necesare pentru parcurgerea celor trei probe vor fi puse la dispoziţia participanţilor de către organizatori. Fiecare probă trebuie executată respectând normele de protecţie a muncii. Participanții trebuie să fie dotați cu echipamentul propriu de protecție a muncii (salopetă, jachetă, bocanci, cască, ochelari, manusi)

Cum puteți câştiga?
Prima condiţie este să participați, apoi să parcurgeți probele în cel mai scurt timp și cu maximă acuratețe. Prin simpla participare veți câştiga, cu siguranță, o experienţă de neegalat.  Comunicarea între participanți și între participanți și traineri reprezintă principalul pilon al metodelor de instruire folosite, în general. Ponderea activităților este 80 % aplicații practice și 20 % teorie.

De ce să participați?
Premiul cel mare este, bineînțeles, ținta tuturor participanților, la orice competiție. Însă, trebuie luate în considerare şi celelalte beneficii:
– perfecţionarea cunoştinţelor de specialitate, aptitudinilor şi deprinderilor specifice meseriei, necesare în activitatea de instalatori pe reţelele de apă;
– evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie a echipelor din cadrul operatorilor regionali de alimentare cu apă şi de canalizare;
– popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare privind intervenţiile pentru efectuarea branşamentelor noi, reabilitări şi reparaţii, reducerea pierderilor şi eficientizarea operării companiilor specializate din tară şi străinătate ;
- extinderea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare dintre echipe similare, ale companiilor de apă din ţară şi străinătate.

Eco-Impuls 2017
Conștienți de provocările viitorului, Aquatim SA și Fundația Aquademica pun bazele unei colaborări în vederea identificării celor mai potrivite soluții în ceea ce privește dezvoltarea urbană sustenabilă, protecția mediului și adaptarea la schimbările climatice.  Anul acesta, Conferința Eco-Impuls 2017 cu tema „Urbanism și Infrastructură”, organizată în cadrul unui parteneriat Aquatim-Aquademica-Asociația Română a Apei-Universitatea Politehnica Timișoara, va reuni  specialişti din cadrul operatorilor de servicii publice din țară, companii furnizoare de echipamente sau prestatoare de servicii, mediul universitar şi institute de cercetare. Domeniile principale cărora Conferința Eco-Impuls li se adresează sunt serviciile de apă-canal şi deşeuri.
Pe lista manifestărilor Eco-Impuls 2017 se regăsește și Concursul pe meserii „Stan Vidrighin”, dedicat instalatorilor, care anul acesta vine cu noi surprize.

Locaţia evenimentului va fi Staţia de epurare a apelor uzate din Timişoara, strada Păstorilor nr. 1.
Mai multe detalii la www.eco-impuls.ro

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video