Aerteknika

Motivul pentru care unitatile de aer conditionat miros uneori urat?

miros aparat aer conditionat
vizualizari

Există un motiv dezgustător pentru care unitățile de aer condiționat miros adesea atât de urât. Oamenii de știință au descoperit că mirosul neplăcut este cauzat de celulele moarte ale pielii care sunt captate de aceste unități.

Bacteriile din celulele pielii produc amoniac pur, o substanță chimică mirositoare care intră în componența ureii - principalul constituent al urinei.

A fost efectuat un studiu, de către dr. Lai Ka-man, profesor colaborator la Universitatea din Hong Kong. Dr. Lai Ka-man și echipa sa au examinat șapte specii de bacterii și patru specii de ciuperci frecvent întâlnite în unitățile de aer condiționat. Ei au descoperit că "scuamele de piele" - celulele moarte ale pielii - sunt o sursă de hrană pentru bacteriile care trăiesc în unitățile AC.

AC study

Dr. Lai afirmă: "Pentru un control eficient pe termen lung al mirosului, este important să se reducă cantitatea de scuame de la intrarea în unitățile de răcire aer. Cea mai simplă metodă este de a instala un filtru adecvat pentru a capta scuamele de piele din aer. Un filtru care poate capta în mod eficient particule mai mici de [0,001 cm] ar trebui să ajute la rezolvarea problemei mirosurilor."

Celulele moarte conțin keratină, o proteină structurală care face parte din compoziția unghiilor și a părului la om. În regnul animal, keratina este materialul din care este format cornul valoros al unui rinocer.

AC2

Oamenii de știință spun că substanța keratină care se află în celulele pielii umane este descompusă de niște enzime numite keratinaze. Când substanțele chimice din keratinază digeră celulele pielii, cheratina este descompusă și produce amoniu. Când trece prin ficat, amoniacul este transformat în amoniu și apoi în uree - constituentul principal al urinei.

În unitățile de aer condiționat, bacteriile care locuiesc acolo conțin substanțe chimice denumite keratinaze care descompun proteinele din celulele pielii. Ca urmare, aceste bacterii produc amoniac pur care circulă prin unitatea de climatizare - răspândind mirosul familiar de urină.

Din moment ce mulți oameni petrec mai mult de 70% din timpul lor în interior, calitatea aerului ar trebui să primească atenția cuvenită.

Studiul a fost publicat înInternational Journal of Indoor Environment and Health.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romtherm 2019

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare