Riscurile Do-It-Yourself in domeniul HVAC

347 vizualizari
DIY HVAC
Distribuie pe

Aparatele de aer condiționat, aparatele de  încălzire, sistemele de ventilație și aparatele de răcire sunt unități destul de complexe. Echipamentele au devenit atât de complicate încât în zilele noastre poate fi dificil să obții un loc de muncă fără instruire în domeniul HVAC.

Dar, cu atât de multe informații online, este ușor de înțeles de ce tot mai mulți proprietari încearcă să-și facă singuri lucrările. De fapt, se estimează că piața DIY va fi în valoare de peste 13,9 miliarde de dolari până în 2021, potrivit unui raport al firmei de cercetare piață Technavio.
Deci, ce se poate face cu privire la numărul tot mai mare de clienți care încearcă să facă reparații sau instalări HVAC pe cont propriu?

Greșeli comune DIY în domeniul HVAC

Înțelegerea problemei este adesea primul pas în abordarea acesteia. Iată câteva dintre greșelile obișnuite de tip do-it-yourself (fă-o chiar tu!) des întâlnite.DIY
Utilizarea uneltelor greșite
Ca și alte domenii, industria HVAC are un set specific de unelte: testere electrice, nivele, aparatura de masură specifică și multe altele. Înlocuirea unei chei cu un cuțit de bucătărie poate fi o idee proastă.
Curățarea evaporatorului și condensatorului
Nu este neobișnuit ca proprietarii de case să încerce să curețe unitatea de condensare din exterior. Această practică nu va da roade și ar putea chiar să deterioreze lamele, ducând la obturarea fluxului de aer.
Banda adezivă care lipește tot
În domeniul întreținerii do-it-yourself, banda adezivă este soluția imediată pentru reparații. Deși poate fi un produs excelent, acesta nu aparține unui sistem HVAC!

Educarea clienților cu privire la riscurile reparațiilor neautorizate ale aparatelor HVAC

Odată ce ați înțeles riscurile legate de lucrările HVAC DIY, este o idee bună ca firmele care comercializează astfel de echipamente să își educe clienții cu privire la aceste riscuri.
Asigurați-vă că aveți o abordare empatică. Datorită canalului YouTube, clienții se simt tot mai autorizați. Este important să subliniem diferențele dintre vopsirea unei carcase și executarea unei sarcini complexe, riscante, cum ar fi conectarea cablurilor termostatului, fără a ne pierde din încrederea abia câștigată.

Riscurile reparațiilor neautorizate HVAC

Problema HVACRiscul
Instalarea unui termostat inteligentȘoc electric
Repararea unui aparat de aer condiționatArsură sau otrăvire cu agentul de răcire chimic; Încălcarea reglementărilor EPA privind refrigeranții
Repararea unei unități HVACStricăciuni mai mari decât erau
Instalarea unei noi unități HVAC în mansardă sau în spații strâmteExpunerea la o atmosferă toxică
Încercarea de instalare, întreținere sau reparațieCreșterea costurilor

Există un motiv pentru care certificarea tehnicienilor  HVAC este necesară conform legii. Agenții de răcire pot fi dăunători oamenilor și mediului.
În plus, pericolele de a lucra cu cabluri electrice și echipamente complexe de încălzire și răcire sunt motivele principale pentru care multe state cer ca tehnicienii HVAC să fie autorizați.

Adaptarea la lucrul cu clienții DIY

Lupta împotriva unei tendințe nu este de obicei cea mai bună cale de urmat. Dincolo de educarea clienților cu privire la riscurile de întreținere DIY a aparatelor HVAC, tehnicienii HVAC pot vedea problema ca pe o oportunitate de a crea relații cu clienți noi.
Dacă un client cheamă un profesionist, înseamnă că vrea să afle care este  problema înainte de a încerca să o rezolve singur. Dați-i ce vrea: informații. Dar, spuneți-i și cum compania dvs. ar rezolva această problemă.
Aceasta ar putea fi șansa dvs. de a-i spune despre serviciile și produsele dvs. Și poate clientul va decide că este o idee mai bună să aibă la îndemână un profesionist care să aibă grijă de echipamente.

Service și clienți HVAC

Mulți clienți ar fi bucuroși să afle că sunt sarcini HVAC pe care le pot face ei înșiși. De exemplu, pot înlocui sau curăța filtrele de aer și curăța depunerile de la ventilatorul exterior, compresor și condensator.
Lucrând cu clienții care au interesul să înțeleagă cum funcționează echipamentele lor HVAC, îi puteți ajuta să-și mențină sistemele bine întreținute. De asemenea, puteți să-i împiedicați să le strice mai rău și să ridice costul reparațiilor sau chiar să se rănească, făcând lucruri care este bine să fie lăsate în grija profesioniștilor.

Pe termen lung, clienții dvs. ar putea să vă mulțumească pentru îndrumări și să vă cheme din nou la anul!
Iar tehnicienii HVAC vor trebui să se obișnuiască și cu această parte a muncii lor.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video