Aerteknika

Studiu: Piata sistemelor de ventilatie va creste, in medie, cu 15% pana in 2020

studiu piata ventilatiei
vizualizari

mkor

• Piaţa totală de ventilaţie este estimată la aproximativ 58 de milioane de euro la nivelul anului 2017.
• Sectorul de ventilaţie va creşte, în medie, cu 15% în următorii trei ani.

Piaţa totală de ventilaţie este estimată la 58 milioane de euro pentru anul 2017 şi urmează un trend ascendent, în medie cu circa 15% până în 2020, conform estimărilor specialiştilor MKOR Consulting.

Acestă piaţă este împărţită în trei segmente, cel mai bine reprezentat fiind segmentul comercial cu 45% din totalul pieţei. Acesta este urmat de cel industrial cu 29% din valoarea totală a pieţei, iar cel rezidenţial reprezintă diferenţa de 26%, conform studiului sectorial realizat de MKOR Consulting la finalul anului 2017.

Din punctul de vedere al jucătorilor din piaţă, au fost identificate 42 de companii, care produc, importă şi distribuie direct peste 60 de mărci de ventilatoare şi peste 30 de mărci de centrale de ventilaţie.

“Studiul, primul cu această tematică realizat în România, reprezintă o radiografie a pieţei de ventilaţie pentru ultimii 5 ani. Ca urmare a acestuia, ne-a fost confirmată poziţia de lider de piaţă pentru segmentul rezidenţial. Informaţiile sunt relevante şi ne arată direcţiile de urmat pentru deciziile strategice din următorii ani.” a precizat Danuţ Marinescu, Managing Partener Julien Stile.

Legislaţia europeană, obligatorie şi pentru România, impune includerea sistemelor de ventilaţie în clădirile nou construite. Calitatea aerului din spaţiile locuite, comerciale, de birouri sau hale industriale are repercusiuni directe asupra calităţii vieţii şi a sănătăţii. Cu toate acestea, respondenţii din panelul de experţi MKOR Consulting, arată că sistemele de climatizare sunt preferate de consumatorii rezidenţiali în detrimentul celor de ventilaţie. Principalul motiv este preţul ridicat pentru cele din urmă.

În contextul în care soluţiile de izolaţie termică contribuie la deterioarea aerului din interior, este foarte posibil să crească presiunea pentru obligativitatea înlocuirii sistemelor vechi de ventilaţie acolo unde există, respectiv montarea acestora în clădirile vechi.

Studiul sectorial a fost realizat la finalul anului 2017 de MKOR Consulting, plecând de la un model tri-dimensional. Informaţiile au fost culese atât din surse primare cât şi secundare, realizându-se verificarea încrucişată, analiza şi corelarea cu factori care influenţează dinamica pieţei.


MKOR Consulting (https://mkor.ro) este o agenție de cercetare de piață inovativă, care combină experiența practică în afaceri, know-how-ul la nivel MBA și expertiza de top pentru a oferi o înțelegere aprofundată a mediului de business. În activitatea sa, MKOR Consulting acoperă toate tipurile de cercetare și oferă o flexibilitate crescută clienților săi, cu scopul înțelegerii și livrării celor mai detaliate perspective asupra pieței.

MKOR Consulting dezvoltă o serie de proiecte de cercetare proprii, pe care vă invităm să le parcurgeți în mod gratuit pe site-ul agenției: https://mkor.ro/studii-piata-proprii/

MKOR Consulting este fondat de către Corina Cimpoca, un profesionist cu peste 12 ani de experienţă în marketing şi cercetare de piaţă. Corina are titlul de MBA, obținut la Cotrugli Business School. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu mai multe organizaţii în calitate de manager de marketing şi PR şi a iniţiat mai multe proiecte antreprenoriale. Mai multe detalii: https://ro.linkedin.com/in/coricimpoca

 

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romtherm 2019

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare