Ultimele achizitii Legrand: companiile Kenall si Trical

136 vizualizari
Legrand achizitioneaza Kenall, Trical
Distribuie pe

Bilanțul Legrand în 2018: șapte companii achiziționate în întreaga lume

Legrand și-a consolidat prezența la nivel internațional pe tot parcursul anului 2018, printr-o strategie proactivă care a inclus achiziții cheie pe unele din cele mai competitive piețe din lume.
Astfel, compania franceză a făcut două achiziții în țara mamă, preluând companiile Netatmo și Debflex¹, a continuat apoi procesul de extindere odată cu achiziția Shenzhen Clever Electronic în China, a Modulan în Germania și a Gemnet în Dubai, iar, la finalul anului 2018, compania a anunțat două noi operațiuni de tip bolt-on², achiziționand companiile Kenall din Statele Unite și Trical din Noua Zeelandă.

Achiziția Kenall

Kenall este liderul american în materie de soluții de iluminat dedicate aplicațiilor specializate și în mediile critice non-rezidențiale: spitale, școli, clădiri publice, clădiri dedicate procesării alimentelor, tuneluri, spații dedicate facilităților corecționale și multe altele. Compania este cunoscută pentru capacitatea sa de a oferi soluții personalizate care îndeplinesc specificații foarte stricte (de exemplu, produse antimicrobiene și rezistente la vandalism), cu cel mai bun program de livrare din clasă.

kenall
Odata cu această operațiune, Legrand își consolideaza poziția de lider pe piața de soluții de iluminat din America de Nord, care sunt construite pornind de la cerințele clădirilor nerezidențiale, pe piața sistemelor de management al iluminarii extrem de eficiente din punct de vedere energetic, precum și pe piața soluțiilor inovatoare care, de exemplu, țin cont de ritmurile circadiene, în special de ofertele Digital Lighting Management și Human Centric Lighting.
Având sediul central în Kenosha (statul Wisconsin), Kenall are peste 400 de angajați și generează vânzări anuale de aproximativ 100 de milioane de dolari.

Achiziția Tricall

Trical, un furnizor local specializat în carcase electrice și digitale și tablouri electrice pentru clădiri rezidențiale și comerciale, este renumit în Noua Zeelandă pentru fiabilitatea soluțiilor sale și receptivitatea în procesarea comenzilor.
Prin urmare, această achiziție consolidează afacerile Legrand pe piata echipamentelor pentru distribuția energiei și a infrastructurilor digitale din Noua Zeelandă.

trical
Situat în Auckland, Trical are aproximativ 35 de angajați și raportează vânzări anuale de aproximativ 6 milioane de euro.
Pe langa achizițiile de companii la nivel global, Legrand a urmat în continuare direcția strategică de a se dedica inovației, compania concentrându-se pe dezvoltarea de noi soluții și tehnologii, cum ar fi programul Eliot. Eliot este programul lansat de Legrand în 2015 pentru a susţine dezvoltarea accelerată a Internet of Things în portofoliul său de soluţii. Astfel, urmăreşte să dezvolte soluţii interconectate cu beneficii pe termen lung pentru utilizatorii finali, precum şi pentru cei profesionişti.

Mai multe informații despre produsele și soluțiile companiei pot fi găsite accesând https://www.legrand.ro

1 La data de 15 noiembrie 2018, Legrand a achiziționat întregul capital social al R. Finances SAS, acționar majoritar al Debflex S.A., o companie listată în Paris la Euronext (ISIN FR0010776658). La 10 decembrie 2018, R. Finance SAS a lansat o ofertă voluntară care se va încheia pe 22 ianuarie 2019 pentru a achiziționa acțiunile Debflex S.A. pe care nu le deține în prezent. Dacă sunt îndeplinite condițiile cerute, se plănuiește o delistare ulterioară a Debflex S.A. de pe piața Euronext Acces.
2 Companiile care completează activitățile Legrand.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video