4 tendinte in domeniul energiei regenerabile de urmat in 2018

289 vizualizari
tendinte energie regenerabila
Distribuie pe

O mare parte din tendințele privind energia regenerabilă și folosirea ei pe scară mai largă în 2018 au ca bază dezvoltarea rețelei digitale, dar sunt și alte tendințe importante care merită atenția noastră. Iată patru tendințe care merită urmate în Noul An 2018, potrivit publicației Renewable Energy World.

Ce știm despre stocarea energiei

Pe măsură ce tot mai mulți oameni solicită instalarea unor dispozitive de stocare a energiei pentru a sprijini integrarea energiei regenerabile în mixul resurselor energetice, se fac eforturi pentru a se înțelege cum funcționează dispozitivele de stocare și unde vor aduce cele mai multe beneficii.

În 2017 au apărut în întreaga lume proiecte pilot de stocare a energiei, demonstrații și proiecte de încercare.

Un proiect demonstrativ din Texas, de exemplu, a instruit oamenii despre importanța stocării în furnizarea de utilități, în timp ce un alt proiect din Hawaii a arătat cum stocarea integrată poate construi o uzină energetică virtuală.

În New York au fost solicitate proiecte de încercare pentru optimizarea tehnologiilor disponibile în comerț.

În Marea Britanie, un proiect de încercare a început să adune și să optimizeze bateriile vehiculelor electrice reciclate pentru proprietarii de case, iar în Australia, un proiect de încercare arată avantajele stocării energiei solare în comunitățile îndepărtate.

Aceste exemple reprezintă doar o selecție din diversele moduri de instruire a celor implicați, deoarece există opțiuni numeroase de stocare a energiei.

În 2018 se așteaptă să se anunțe nu numai noi proiecte de încercare și demonstrații, dar se așteaptă ca rezultatele proiectelor finalizate și ale celor în curs de acest fel să ajungă în atenția politicienilor iar aceștia să-și dea seama de valoarea stocării energiei pentru rețele energetice verzi și reziliente cât mai stabile.

Energie eoliană + stocare

Stocarea energiei solare a câștigat popularitate nu numai prin avantajele sale inerente pentru proprietarii de locuințe, ci și prin Telsa, care, la sfârșitul anului 2017, și-a deschis showroom-ul din New York pentru vehicule electrice, sisteme solare pentru acoperișuri și baterii. Acum, stocarea energiei vântului începe să o ajungă din urmă.

Energie eoliană

În 2017 furnizorii de utilități și energie regenerabilă din S.U.A., Franța, Spania și Suedia au anunțat fie că au început, fie au terminat proiecte care integrează baterii în turbinele eoliene. Orsted a spus în august 2017 că a încheiat contract cu ABB să instaleze baterii în cadrul proiectului de energie eoliană offshore Burbo Bank de 90 MW. Au fost înaintate mai multe oferte, fiecare cu o versiune proprie de stocare, pentru proiectul de energie cu vânt din larg din Massachusetts, decembrie 2017.

Odată cu îmbătrânirea fermei globale de energie eoliană, ne așteptăm ca în 2018 să auzim vești privind integrarea bateriilor în turbinele eoliene pentru revitalizarea fermelor eoliene îmbătrânite. Operatorii caută modalități ca proiectele lor să dureze mai mult și să îmbunătățească eficiența și indicatorii financiari. Integrarea bateriilor va face pereche frumoasă cu aceste obiective.

Energia eoliană offshore

În ce privește energia eoliană offshore, Coasta de Est a Statelor Unite a fost un punct fierbinte în 2017, și aceasta nu se va schimba prea mult în 2018.

Proiectele existente vor începe să se maturizeze, iar problemele mai delicate care vor apărea pe diferite fronturi vor fi lecții pentru mai multe proiecte la început de drum. Costurile energiei din proiectele de pe Coasta de Est vor deveni clare. Mai multe state vor lucra pentru a-și găsi propriile căi și a urma primii lideri, cum ar fi Rhode Island, New York și Massachusetts. Țineți un ochi pe New Jersey și așteptați ca noul guvernator de acolo, Phil Murphy, să facă progrese în 2018.

De asemenea, cei interesați vor începe să pună întrebări privind infrastructura și lanțul de aprovizionare pentru demararea proiectelor inițiale programate pentru următorii 10 ani. Aceste decizii legate de infrastructură pot avea loc sub forma unor parteneriate regionale privind porturile, flotele maritime și forța de muncă. Și urmăriți anunțurile care vin de la cei care se ocupă cu aprovizionarea, despre palete, turbine și fundații, pentru știrile privind dezvoltarea producției în S.U.A.

Energia din deșeuri

În orașele din întreaga lume, gestionarea deșeurilor cunoaște o criză tot mai mare, iar în multe regiuni, guvernele se îndreaptă spre instalații care oferă energie din deșeuri pentru a controla expansiunea gropilor de gunoi.

New Dehli, de exemplu, se confruntă cu o dilemă gravă a gropilor de gunoi pe următorii cinci ani, când se așteaptă ca deșeurile urbane să necesite o suprafață egală cu 7% din suprafața orașului. Pentru a rezolva problema, guvernul indian speră să construiască o uzină generatoare de energie din deșeuri care să proceseze o treime din deșeurile orașului.

China, de asemenea, a făcut din energia din deșeuri o prioritate. China Everbright International a pus bazele în acest an pentru cel de-al optsprezecelea proiect de energie din deșeuri doar în provincia Shandong.

La fel în America Latină, America de Nord, Uniunea Europeană, Emiratele Arabe Unite și tot mai multe regiuni. În pofida acestor eforturi, este nevoie de mult mai multe proiecte de acest fel pentru implementarea politicii privind energia generată din deșeuri, care ar duce la construirea infrastructurii pentru această industrie. În 2018, se așteaptă ca numărul anunțurilor de proiecte noi venite de la jucătorii existenți să rămână constant, în timp ce progresele înregistrate în politică se bifează ca urmare a unei chemări la schimbare din partea locuitorilor orașelor mari orientate spre energie regenerabilă din întreaga lume.

Elementul imprevizibil din SUA

După anul în care industria energiei regenerabile a încercat să țină pasul cu schimbările venite din partea Guvernului Trump, înțelegând cum aceste schimbări ar putea afecta industria, Trump va rămâne o carte de joc schimbătoare pe fiecare front în 2018.

Directia generală a administrației este clară acum, dar micile surprize vor fi greu de anticipat. Cel mai bun mod de a acționa este să fii informat cât mai bine posibil. Urmați liderii în gândire, în toate arenele politice și energetice.

Și o notă finală despre ceea ce urmărim în 2018: un subiect care nu a fost în tendințe în 2017 atât de mult pe cât ar fi trebuit să fie, este securitatea informatică în generarea și integrarea energiei regenerabile. Știm că nu este o problemă ignorată, dar credem că merită o mai mare acoperire.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video