Cat de vechi sunt masinile electrice?

607 vizualizari
istoria masinilor electrice
Distribuie pe

În era noastră modernă, presupunem că automobilele electrice reprezintă noua tehnologie, nu? Însă a fost o perioadă în America, cu mult timp în urmă, când 30% din mașini erau electrice (astăzi doar aproximatix 1% din automobile sunt electrice). Mașinile electrice au fost create pentru prima dată la începutul anilor 1800.

În urmă cu un secol, peste o treime din mașini erau...electrice!

Mașinile electrice sunt tehnologii de ultimă generație în aceste zile, și se pare că oamenii de pretutindeni își schimbă preferințele în acest sens. Cu toate acestea, ar putea fi o surpriză să afli că acum 118 de ani, 38% din toate mașinile erau electrice. Prima mașină Porsche a fost una electrică. Cea mai rapidă masină din lume a fost electrică. Henry Ford și Thomas Edison au colaborat la o mașină electrică. Mașinile electrice au fost viitorul – acum un secol!porsche electric car

În 1900, 40% din mașini erau alimentate cu abur, 38% cu electricitate și doar 22% cu benzină. În 1912, circulau aproape 39.000 de mașini electrice. Mașinile electrice erau populare pentru că nu erau zgomotoase, aveau manevră ușoară de pornire și nu degajau fumuri mirositoare. O mașină electrică putea ajunge la aprox. 105 km/h (un record stabilit în 1898), iar unele puteau parcurge o distanță de 160 km pe o singură încărcare. Deoarece drumurile din afara orașelor erau dure sau inexistente, mașinile electrice erau perfecte pentru locuitorii din mediul urban.

La un moment dat, Henry Ford a fost hotărât să creeze o mașină electrică accesibilă.

"În termen de un an, sper, vom începe fabricarea unui automobil electric. Nu-mi place să vorbesc despre lucruri care sunt cu un an înainte, dar sunt dispus să vă spun ceva despre planurile mele. Adevărul este că dl Edison și cu mine lucrăm de câțiva ani la un automobil electric care va fi ieftin și practicabil", a spus el în 1914.

Este păcat că modelul Ford EV nu a ajuns în producție - imaginați-vă cât de mult ar fi putut schimba piața vehiculelor. Edison, care a lucrat cu Ford la EV, a crezut cu tărie că automobilul electric este mijlocul de transport al viitorului. Din păcate, modelul T produs în masă de către Ford a ucis în cele din urmă mașina electrică.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video