Aerteknika

Ce este SolarCoin, noua moneda de energie solara

moneda solara SolarCoin
vizualizari

Așa cum creșterea spectaculoasă a BitCoin a arătat-o, stabilirea unei noi monede nu mai este în exclusivitatea prerogativa guvernelor și a băncilor centrale. Adam Leach a făcut o analiză asupra posibilității ca SolarCoin (Moneda Solară) să ducă la impulsionarea producției de energie solară, în timp ce ar putea produce și beneficii suplimentare pentru adepții săi.
În procesul stabilirii valorii unei noi monede, percepția joacă un rol extrem de important. Să luăm o zi ca exemplu: ca timp, fiecare zi are 24 de ore. Dar dacă o zi este însorită, iar alta ploioasă, cei mai mulți oameni vor pune o valoare mai mare asupra zilei însorite. Același lucru se aplică și unei monede.

Pornind de la faptul că o monedă valorează în funcție de cum este percepută, o unitate dintr-o monedă digitală numită SolarCoin poate fi în aceeași măsură unitate de schimb valutar și generator pentru producția de energie solară. Chiar dacă SolarCoin este o inițiativă nouă (a fost lansată la începutul lui 2014), ideea a pornit acum câțiva ani. Într-o lucrare numită “DeKo: Un protocol pentru valutele susținute de electricitate”, Nick Gogerty și Joseph Zitoli, figuri marcante pentru SolarCoin, propun ca guvernele să poată susține o monedă valorică cu contravaloarea în unități de energie electrică.

Când monedele digitale au început să crească, fără a avea nevoie de sprijin din partea băncilor centrale, Gogerty și o echipă de voluntari din întreaga lume au înființat Fundația SolarCoin, utilizând aceeași tehnologie care stă la baza BitCoin, creând o valută pentru noua eră digitală, denumită SolarCoin sau – pe scurt – SLR.

La fel ca și BitCoin, Solar Coin are un motor ideologic care stă la baza sa, precum și potențialul de a deveni mai valoros decât o monedă de o liră sterlină, de exemplu. Dar, în loc să elimine intervenția băncilor centrale, SolarCoin urmărește scăderea importanței pe care o acordăm combustibililor fosili, crescând investițiile în energia solară. ceea ce o doferențiază de BitCoin este modalitatea de generare a monedei: pe lângă “minerit”, persoanele care produc electricitate primesc 1 SolarCoin pentru fiecare 1MWh produs și verificat.

sursa: www.top-solar.ro

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019