Forumul Digital International «Start-up-uri in industriile 4.0»

85 vizualizari
Forum Digital International
Distribuie pe

Cea de-a doua ediție a Forumului Internațional Digital - "Start-up-uri în industriile 4.0" va aduce laolaltă la București, în data de 31 octombrie, specialiști din diferite domenii, dar și înalți oficiali. 

Data: 31/10/2017 - 09:00
Locul: București
La eveniment vor lua parte înalți oficiali, precum Angela Cristea, șeful Reprezentanței Comisiei Europene în România, comisarul european Maryia Gabriel, responsabil de economie digitală și societate digitală, fostul prim-ministru Dacian Cioloș, ambasadorul Statelor Unite Hans Klemm, ambasadorul Israelului Tamar Samash, dar și oameni din industrie.

Smart Everything Everywhere organizează Digital Romania International Forum II
octombrie 2017 - Companiile românești vor putea beneficia de consultanță și finanțări europene în următorii ani pentru a dezvolta produse și servicii inovatoare și competitive, prin două inițiative ale Comisiei Europene (CE). Cele două programe de importanță strategică privind sectorul tehnologic și antreprenorial – Digital​ ​Innovation​ ​Hubs și Innovation Radar – vor fi prezentate în cadrul Digital Romania International Forum II — “Startups in 4.0 Industries”, ce va avea loc în perioada 31 octombrie – 1 noiembrie 2017 la București. Evenimentul este organizat de Smart Everything Everywhere (SEE). eMAG și Uber sunt sponsorii principali ai evenimentului.

Cu acest prilej, Comisarul European pentru Economie și Societate Digitală, Mariya Gabriel, se va afla pentru prima oară în România. La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai Direcției Generale Rețele de Comunicații, Conținut și Tehnologie (DG CONNECT) din cadrul Comisiei Europene.

”Pentru România, dezvoltarea​ ​inovației​ ​în​ ​IT/tehnologie/hi-tech,​ ​unde menținem​ ​în​ ​continuare​ ​o​ ​serie​ ​de​ ​avantaje​ ​competitive,​ ​​poate​ ​fi​ ​biletul de​ ​acces​ ​în​ ​nucleul​ ​european​​. ​Țara noastră are ocazia să ​se​ ​poziționeze​ în perioada următoare ​ca​ ​un​ ​pol​ ​de​ ​inovație​ ​și​ ​dezvoltare​ ​tehnologică​ ​în regiune, cu impact major asupra economiei și a calității vieții românilor”, a spus Dan Nechita, Președinte al Smart Everything Everywhere.

Aflat la a doua ediție, Digital Romania International Forum II — “Startups in 4.0 Industries” reunește lideri ai sectorului guvernamental și de business, cu scopul de a găsi soluții punctuale prin care România să contribuie și să beneficieze, la nivel european, de transformarea digitală a industriilor, economiei și societății. Temele abordate în cadrul evenimentului sunt: eHealth, Smart Manufacturing, Smart Cities, Smart Defense și Rolul industriei și al antreprenoriatului în cadrul Președinției României la Consiliul UE.

Deși există un consens în privința potențialului său digital, România se află pe ultimul loc în Indexul economiei și societății digitale (DESI)[1]. Mai mult, cu toate că zonele urbane sunt acoperite de conexiuni în bandă largă de mare viteză și suntem pe locul 2 în UE în privința proporției de abonamente, rata de digitalizare a economiei, inclusiv a serviciilor publice, și nivelul competențelor digitale rămân scăzute.

De asemenea, chiar dacă România a făcut progrese semnificative în ceea ce privește disponibilitatea datelor deschise, potrivit DESI, oferta și utilizarea serviciilor de e-guvernare rămân scăzute.
Mai multe informații despre Digital Romania International Forum II — “Startups in 4.0 Industries” sunt disponibile pe pagina evenimentului: http://see40.org/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video