MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2018 considerata un mare succes de catre vizitatori si expozanti

81 vizualizari
MCE – MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2018
Distribuie pe

Eficiența energetică - cheia succesului celei de-a 41-a ediții a celei mai mari expoziții dedicate instalațiilor rezidențiale și industriale, HVAC&R și surselor de energie regenerabilă, alături de prima ediție BIE - BIOMASS INNOVATION EXPO

Peste 162.000 de participanți din întreaga lume. Vizitatorii din Italia în creștere cu 4%, iar vizitatorii străini în creștere cu 5,6%

Număr de participanți în creștere la cea de-a 41-a ediție a MCE – MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT, cea mai mare expoziție mondială dedicată instalațiilor rezidențiale și industriale, HVAC & R și surselor de energie regenerabilă, care s-a ținut pentru prima dată alături de BIE - BIOMASS INNOVATION EXPO între 13 și 16 martie 2018, la Fiera Milano. Expoziția a reunit peste 2.400 lideri din industrie, 51% veniți din 54 de țări, însumând peste 162.000 de vizitatori profesioniști din întreaga lume.

În special, ediția din acest an a atras 120.814 participanți veniți din nordul și sudul Italiei (cu o creștere de 4% față de 2016), confirmând redresarea economică pe piața internă, determinată în principal de investițiile în energie eficientă pentru un mediul confortabil de viață. Potrivit datelor ANIMA Confindustria Meccanica Report, investițiile ar trebui să continue să crească în 2018 până la 11 miliarde de euro, ajungând la o creștere de 2,8% față de 2017.MCE 2018

Desigur, MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT și-a confirmat cifrele și creșterea pe arena internațională, de asemenea. Un total de 41.351 vizitatori comerciali au participat la eveniment (o creștere de 5,6% în 2016) provenind mai ales din India, țara oaspete din această ediție, Asia (China, Turcia, Coreea de Sud) și Orientul Mijlociu (Iordania, Arabia Saudită, Siria și Palestina). Pe lângă aceștia, din cele două Americi au înregistrat cifre mai mari (nu numai SUA și Canada, ci și Argentina și Uruguay). Prezența europeană a fost, de asemenea, semnificativă, în special din Polonia, România, Rusia și Croația.

După cum se obișnuiește, o audiență vastă și diversificată a profesioniștilor din industrie s-a reunit la MCE 2018, cum ar fi instalatori și tehnicieni de întreținere (33%), cumpărători (38,3%). Expoziția a înregistrat, de asemenea, o creștere cu 1,2% a numărului de electricieni și instalatori în domeniul automatizării pentru locuințe și clădiri, care au avut ocazia să descopere sute de noi produse și soluții lansate la expoziție.

"Suntem extrem de multumiți de rezultatele ediției din acest an - a declarat Massimiliano Pierini, Managing Director al Reed Exhibitions Italia - atat în mod natural datorită unei creșteri suplimentare a numărului de expozanți și vizitatori, cât și unui palpabil sentiment de energie și entuziasm care s-a simțit pe parcursul celor patru zile de expoziție. MCE 2018 a oferit din nou cele mai recente produse și inovații menite să ofere confort maxim în toate sezoanele și să reducă risipa de energie, reducere considerată acum un element esențial al unui design bun al construcțiilor și tot mai strategică în ceea ce privește noile oportunități de afaceri".

Succesul celui de-al 41-lea MCE depinde de două forțe motrice: IoT și integrarea de produse și soluții, tehnologii, sisteme și servicii, surse convenționale și de energie regenerabilă pentru proiectarea unor medii confortabile de viață care ajută la optimizarea folosirii energiei, îmbunătățirea calității aerului, și la ecologie. O prezentare generală a celor mai inovative soluții care arată schimbările pe care Internetul tuturor lucrurilor le poate aduce la modul în care industria HVAC & R contribuie la gestionarea inteligentă a energiei nu numai într-o clădire, dar și într-un cartier și într-un oraș. O astfel de evoluție care reproiectează calificările profesionale ale multor operatori care joacă un rol esențial în planificare: companii, studiouri de proiectare, furnizorii de servicii de instalare și întreținere care caută noi oportunități de formare și crearea de rețele.

Patru zile întregi ale unei expoziții cu o agendă bogată, cuprinzând 145 conferințe, seminarii și ateliere ale MCE și BIE. "Al patrulea raport privind piața instalațiilor rezidențiale și industriale din Italia și perspectivele pentru perioada 2018-2021 ", elaborat de Cresme, a fost prezentat la conferința inaugurală care a avut loc la 13 martie 2018, la care au participat Vincenzo Boccia, președintele Confindustria Italia, și unele dintre cele mai importante asociații și instituții. Programul încărcat de sesiuni concepute în colaborare cu asociații comerciale importante - coordonate de Scientific Committee of Energy & Strategy Group, Polytechnic University of Milan, conduse de Professor Vittorio Chiesa, a oferit o oportunitate unică pentru perfecționare tehnică și educațională care vizează un public vast de profesioniști HVAC și lanțuri de furnizori de sisteme electrice și de instalații.

Programul conferinței pentru anul 2018 a atins o serie de teme: de la aspecte critice ale regulamentului FGas la planul industrial 4.0, împreună cu domotica și transportul electric, de la ventilație și calitatea aerului la sisteme fotovoltaice, Energy Manager 2.0 și Fondul național pentru eficiență energetică, digitalizarea industriei încălzirii și multe altele.

Participanții au apreciat THAT'S SMART, o expoziție și un atelier având spațiu pentru 70 de companii, situate în Pavilionul 4, derulându-se odată cu MCE, care a exprimat concret corelația dintre HVAC&R și tehnologiile electrice, unde vizitatorii pot descoperi designul pentru o viață confortabilă, eficientă, integrată și accesibilă.

În plus, toți ochii au fost ațintiți la spațiul dedicat transportului sustenabil oferind soluții de încărcare EV și vehicule cu emisii zero în scopul afișării de sisteme HVAC integrate de ultimă tehnologie destinate proiectanților, instalatorilor și profesioniștilor care se ocupă cu managementul eficient alenergiei în locuințe, spații comerciale și industriale. Vizitatorii s-au adunat, de asemenea, la o gamă largă de ateliere axate pe subiecte fierbinți de actualitate din domeniile automatizare case și clădiri, măsurători inteligente, generarea de energie regenerabilă și transport electric.

Două inițiative noi ale MCE 2018 au obținut rezultate surprinzătoare. Factory4.now - o adevărată linie de producție pentru industria 4.0 - construită de o echipă formată din 11 firme - un spectacol live dat în Pavilionul 4, care prezintă etapele noului proces de fabricare a supapelor, inclusiv asamblare și testare, pornind de la o bară de alamă.

Fiecare mașină a fost legată de celelalte printr-un sistem centralizat, care a putut fi văzut în timp real: un exemplu concret al modului cum inovația tehnologică facilitează procesul de fabricație. Un succes răsunător la vizitatori a fost și MEP-BIM FORUM prezentând Mechanical, Electrical, and Plumbing-BIM - Mecanică, electrice și sanitare-BIM.

Un model informațional al clădirii pentru proiectarea sistemelor mecanice, a instalatiilor electrice si sanitare pentru a realiza integrarea cu succes a sistemelor de centrale in MCE 2018cladiri. Un spațiu pentru ateliere cu masă de lucru dedicată situată în Pavilionul 2.

Încă o dată, noul format al expoziției Percorso Efficienza & Innovazione s-a dovedit a fi un mare succes. O listă scurtă de 78 produse și soluții prezentate de 54 companii și selectate de Universitatea Politehnică a Universității din Milano, Departamentul ABC. Semnele și grafica i-au ghidat pe vizitatori prin expoziția comercială pentru a descoperi cele mai revoluționare soluții eficiente din punct de vedere energetic. Mai mult decât atât, pentru prima dată, Percorso Eficienza & Innovazione a prezentat un "Ghid practic pentru îmbunătățirea confortului și a economiei de energie", distribuit în timpul programului MCE IN CITTA", un nou eveniment combinând educația cu timpul liber deschis publicului larg, care a avut loc în perioada 10-18 martie 2018 la Milano, Piazza Gae Aulenti. Un eveniment colateral a vizat aducerea excelenței tehnologiilor inovative expuse la MCE mai aproape de mai mulți utilizatori finali mai sensibili la probleme înalte care afectează viața zilnică sustenabilă și confortabilă.

Mai mult, numeroasele inițiative întreprinse de asociații profesionale importante în parteneriat cu MCE au avut, de asemenea, foarte mare succes în rândul participanților. ANIMA, Federation of Italian Associations of Mechanical and Engineering Industries a propus salonul tradițional ANIMA Lounge, situat chiar alături de Pavilionul 14/18, cu un program aglomerat de conferințe și întâlniri de afaceri. ANGAISA, (Italian Dealer Association for Plumbing and Sanitary Equipment, HVAC, Flooring, Tiles and Bathroom Fixtures and Fittings) (Asociația italiană de distribuitori de instalații și echipamente sanitare, HVAC, pardoseli, dale și articole și accesorii de baie) a găzduit TECNOPOLIS-CasANGAISA în Pavilionul 2, conținând cele mai avansate soluții destinate industriei logistice și de depozitare.

Nu în ultimul rând, o conferință concepută pentru a explora mecanismele de stimulare financiară pentru îmbunătățirea eficienței energetice organizată de Assistal și mediul excelent de instruire oferit de AICARR (Italian Association for Air-Conditioning, Heating and Refrigeration - Asociația Italiană pentru aer condiționat, încălzire și răcire).

Prima ediție a BIE - BIOMASS INNOVATION EXPO, noua expoziție dedicată sistemelor de încălzire cu biomasă ținută în Pavilionul 6 la Fiera Milano s-a mândrit cu șeminee complet funcționale, văzute ca un factor important care a contribuit la succesul MCE 2018.

Expozitia unică în domeniu a găzduit peste 70 de expozanți, dintre care 28% au venit din țări ca Grecia, Turcia și Polonia, prezentând cele mai bune sisteme și soluții de biomasă disponibile pe piața actuală. Sobe, șeminee, boilere și aragaze pe peleți, șeminee termice, sobe termice, accesorii, arzătoare, grătare, coșuri de fum, precum și echipamente și tehnologii pentru uz comercial, casnic și industrial. Numărul de vizitatori confirmă importanța programului bogat de 28 de ateliere concepute cu sprijinul Comitetului științific alcătuit din asociații comerciale importante, inclusiv Amici della Terra, ANFUS, Assocosma, CECED ITALIA, Assocamini, Unicalor, FederForeste, ITABIA, Laboratorio Biomasse - Università Politecnica delle Marche, Innovhub - CC.I.A.A. Milano, ENEA care au ales această primă ediție pentru a aborda unele dintre cele mai importante probleme care apar în lanțul de producție intrând în contact cu publicul profesionist care participă la expoziție.

"Prima ediție BIE - BIOMASS INOVATION EXPO a declarat Massimiliano Pierini, ne-a permis să oferim o vizibilitate mai mare către un număr de companii din industria energiei produse din biomasă care se prezintă în mod regulat la MCE, un factor important pentru a atinge obiectivul propus stabilit de NES 2017, de a face să pătrundă pe piață 28% din sursele de energie regenerabilă până în 2030. BIE a fost concepută să se integreze cu prestigioasa vitrină a MCE, cu o prezentare cuprinzătoare a sectorului biomasei solide, de la cele mai recente tehnologii până la produse consolidate". Pentru 2020 vom reproiecta formatul expoziției care va fi mai integrat cu MCE, precum și noi modalități de participare care vor îmbunătăți semnificativ târgul".

Site-urile online www.mcexpocomfort.it și www.bie-expo.it se vor conecta la ediția 2020. Site-urile oficiale ale expozițiilor continuă să fie un punct de referință valoros pentru comunitatea online, ele au înregistrat - din martie 2016 până în aprilie 2018, 651.213 UTILIZATORI (+ 28%) dintre care 279.900 din 185 de țări.

Ultimul, dar la fel de important, "MCE CONNECT", noul serviciu de matchmaking online a fost un succes copleșitor, atât în opinia expozanților cât și a vizitatorilor.

În timp ce o mulțime de expozanți au început deja să se înscrie pentru ediția 2020, organizația face schimbări pentru MCE ASIA programată pentru 5-7 septembrie 2018, care va avea loc împreună cu BEX și Conferința Internațională de Construcții Verzi la Marina Bay Sands în Singapore.

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video