MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2018: evolutia sistemelor de confort termic pentru cladiri, in centrul atentiei

173 vizualizari
MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2018
Distribuie pe

Totul este pregătit pentru următoarea ediție a celei mai mari expoziții mondiale dedicate instalațiilor rezidențiale și industriale, aerului condiționat și energiei regenerabile, programate pentru 13-16 martie 2018 la Fiera Milano.

Pregătirile sunt în plină desfășurare pentru cea de-a 41-a ediție a MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT, cea mai mare expoziție bienală internațională pentru instalații rezidențiale și industriale, aer condiționat și energie regenerabilă programată între 13-16 martie 2018 la Fiera Milano.

Până acum, MCE 2018 a înregistrat participarea a peste 1.600 de expozanți, dintre care 43% proveniţi din 52 de țări, cu o creștere a numărului de companii expozante care vin din Turcia, Egipt și India, Ţara oaspete pentru ediția din acest an, ocupând un impresionant 92% din spaţiul expoziţional. MCE 2018 va avea loc pentru prima dată simultan cu BIE - BIOMASS INOVATION EXPO dedicat sistemelor de încălzire cu biomasă din lemn.

O gamă largă de produse și caracteristici noi acoperind toate sectoarele industriei vor fi din nou oferite: încălzire, hardware, unelte, aer condiționat, refrigerare, ventilație, tratarea apei, energie regenerabilă, automatizare pentru locuințe și clădiri, mobilitate electrică. MCE 2018 reprezintă o oportunitate unică pentru mai bine de 150.000 de operatori profesioniști din întreaga lume de a descoperi personal tendințele tehnologiei de top din această industrie în continuă evoluție.

Conceptul din spatele acestei ediții este inovația tehnologică, ceea ce înseamnă, mai ales, digitalizarea produselor și a proceselor și integrarea sistemelor de energie electrică și termică și a surselor de energie convențională și regenerabilă. Sistemele de vârf asigură calitatea aerului, confort, economie de energie și optimizarea resurselor în raport cu mediul construit: de la locuințele individuale până la blocurile de locuințe, de la depozite la mall-uri.MCE

Eficiența energetică în industrie va fi, desigur, una dintre forțele motrice cheie din spatele MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2018. În ultimii câțiva ani, atenția operatorilor industriali asupra controlului consumului de energie a crescut în sectoarele mari consumatoare de energie, iar acum, aceasta necesită o abordare mai structurală și mai ecologică. Un accent pe îmbunătățirea eficienței energetice a condus la creșterea investițiilor în sursele de energie regenerabilă, după cum rezultă din datele unei cercetări comandate de MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT și întreprinse de Grupul Energie și Strategie al Universității Politehnice din Milano cu privire la: eficiența energetică în industria principală și a serviciilor și utilizarea biomasei lemnoase în sectorul locuințe.

Au fost realizate două scenarii pentru investițiile în măsuri de eficiență energetică pentru industria principală și cea a serviciilor: primul scenariu pentru o situație economică similară celei actuale, prevede o creștere a investițiilor noi cu 7,20 miliarde de euro în 2017 și este de așteptat să crească la 9 miliarde de euro până în 2020, cu o rată anuală de creștere de 8%, ajungând la aproape 32 de miliarde de euro. Cel de-al doilea scenariu și cel mai optimist, presupune o creștere la 10,60 miliarde de euro până în 2020, cu o rată anuală de creștere de 14%, până la o valoare de aproape 35 de miliarde de euro.

Tehnologia schimbă industriile mai repede decât oricând. Planul național 4.0 este una dintre măsurile pe care Guvernul le-a instituit pentru a promova digitalizarea proceselor de producţie și industriale și pentru a le face mai eficiente energetic, implicând nu numai companii mari, ci și întreprinderile mici și mijlocii care se află în centrul economiei noastre.
Sectoarele industriale de excelență, în care s-a investit în cercetare și inovație au fost întotdeauna factorii-cheie ai dezvoltării și concurenței pe piața globală.

Integrarea tehnologică pentru confort termic în mediul construit este firul comun care leagă inițiativele de la MCE - MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT 2018. De la Factory4.now, un eveniment "live" care va arăta fiecare etapă a proceselor de fabricaţie de generație viitoare, o atenție deosebită se va acorda pentru MEP BIM, un instrument integrat care vă ajută să proiectați, să fabricați și să instalați sisteme mecanice, electrice și instalații sanitare, reprezentând un pas înainte în sectorul construcțiilor.

De la un format nou pentru "Percorso Efficienza & Innovazione", cu o selecție, realizată de Universitatea Politehnică din Milano, Departamentul ABC, de produse și soluții de înaltă performanță lansate de companiile expozante, la THAT'S SMART, o zonă dedicată pentru automatizare case și clădiri, contoare inteligente, rețele inteligente, energie electrică regenerabilă și aplicații pentru control de la distanță pentru fabrici.

"Ediția 2018 a MCE, afirmă Massimiliano Pierini, Managing Director, la Reed Exhibitions Italia, vine cu un calendar strâns al evenimentelor și, cel mai important, cu un plan de activități pentru toți interlocutorii noștri. De la o distribuție tot mai răspândită, în colaborare cu asociațiile și grupurile de cumpărători din țară, la inițiative specifice având ca scop o mai mare implicare a sectoarelor de proiectare și instalare, promoții pentru participanții străini, cum ar fi "Țara Parteneră“, unde India este protagonista incontestabilă, cu un spațiu comun, delegație comercială și reprezentanți instituționali. Mai mult, merită să subliniem că am lansat un serviciu de MCE CONNECT, o platformă online care facilitează programarea întâlnirilor în cadrul expoziției. Printre noutăți se numără evenimentul unic MCE IN CITTA. Pentru prima dată, MCE va fi deschisă publicului larg, cu un eveniment live care va avea loc între 10-18 martie, în Piazza Gae Aulenti din Milano. O oportunitate unică de a atrage atenția utilizatorilor finali asupra reducerii risipei de energie zilnice."

Nu trebuie ratat numărul mare de evenimente promovate de principalele asociații profesionale. ANGAISA (Asociația italiană a dealerilor din domeniul instalațiilor sanitare, HVAC, pardoseli, dale și articole și accesorii de baie) prezintă CasANGAISA. ANIMA (Federația Asociațiilor Italiene ale Industriilor de Mecanică, Inginerie și alte Industrii), care oferă, de asemenea, un calendar aglomerat al evenimentelor, seminariilor și conferințelor ținute de AICARR (Asociația Italiană pentru Aer condiționat, Încălzire și Răcire), într-un salon dedicat și multe altele.

Toate noutăţile cu privire la eveniment sunt disponibile online pe www.mcexpocomfort.it

Tags

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video