Un nou tip de oțel cu 99% mai puține gaze cu efect de seră

51 vizualizari
un nou tip de otel
Distribuie pe

Compania econsteel din Baden-Württemberg a dezvoltat un tip de oțel ecologic și intenționează acum să dezvolte un proces adecvat de întărire. Dacă totul va fi dus la bun sfârșit, economisirea gazelor cu efect de seră ar fi enormă.

Fundaţia Federală Germană pentru Mediu – DBU (www.dbu.de) este convinsă: va susține noul proiect econsteel și nu este prima dată când a colaborat cu compania din Rottweil.

“Datorită dezvoltării continue a construcțiilor și a economiei puternice, oțelul este la mare căutare. Dar fabricarea acestuia consumă o mulțime de materii prime și energie. O nouă procedură de la compania econsteel poate însemna un important pas înainte pentru protecția mediului”, explică  Alexander Bonde, Secretar General al DBU.

Într-un proiect anterior DBU, econsteel a dezvoltat și testat o nouă clasă de material de oțel, a cărui producție necesită mai puțină energie și mai puține materii prime. Intenția este acum de a dezvolta un proces mecanic pentru întărirea suprafeței. Dacă va funcționa, combinația noului material și întărirea mecanică ar putea reduce în viitor 99% din gazele cu efect de seră, în comparație cu procesul de producție existent.

Într-un proiect anterior DBU, econsteel a dezvoltat și testat o nouă clasă de material din oțel, a cărui producție necesită mai puțină energie și mai puține materii prime. În plus, nu s-ar crea nici un fel de deșeuri sub formă de chipsuri, ceea ce ar spori și mai mult eficiența resurselor.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 5.512.008 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.750 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.980.429 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 3.020 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video