Aerteknika

Inteligenta artificiala in slujba cetatenilor europeni

inteligenta artificiala
vizualizari

Cetățenii europeni vor avea mai multe beneficii din utilizarea inteligenței artificiale, iar competitivitatea Europei în domeniu va fi stimulată ca urmare a seriei de măsuri propuse de Comisia Europeană miercuri, 25 aprilie. Abordarea europeană, tridirecțională, vizează să sporească investițiile publice și private în acest sector, să realizeze pregătirea necesară pentru schimbările socio-economice aferente și să asigure un cadru etic și juridic corespunzător.
 

Vicepreședintele Andrus Ansip, responsabil pentru piața unică digitală, a declarat: „Ca și motorul cu aburi sau curentul electric în trecut, inteligența artificială transformă lumea în care trăim. Aceasta presupune noi provocări pe care Europa ar trebui să le abordeze în comun pentru ca inteligența artificială să se poată dezvolta și să beneficiem cu toții de pe urma ei. Trebuie să investim cel puțin 20 de miliarde de euro până la sfârșitul anului 2020. Comisia își îndeplinește rolul care îi revine: le oferim cercetătorilor imboldul de care au nevoie pentru a putea dezvolta următoarea generație de tehnologii și aplicații de inteligență artificială, iar companiilor, mijloacele de care au nevoie pentru a le putea adopta și integra în activitatea lor."

Măsurile propuse au ca scop:

 • impulsionarea sprijinului financiar și încurajarea recurgerii la inteligența artificială în sectoarele public și privat, prin mobilizarea de fonduri prin programul pentru cercetare și inovare Orizont 2020, parteneriate public-privat existente sau Fondul european pentru investiții strategice (link is external), precum și prin norme ce vizează punerea la dispoziție a mai multor date pentru reutilizare și măsuri ce facilitează schimbul de date;
 • pregătirea pentru schimbările socio-economice generate de inteligența artificială, prin modernizarea sistemelor de educație și formare profesională naționale și sprijinirea tranzițiilor de pe piața muncii pe baza Pilonului european al drepturilor sociale, sprijinirea parteneriatelor dintre mediul de afaceri și sistemul educațional sau instituirea de programe de formare specializate, cu sprijin financiar din partea Fondului Social European sau al programelor din următorul cadru financiar multianual (2021-2027);
 • asigurarea unui cadru etic și juridic adecvat, prin elaborarea, pe baza Cartei drepturilor fundamentale a UE, unor orientări de etică privind dezvoltarea inteligenței artificiale.

Etape următoare

Începând din 25 aprilie, ca urmare a Declarației de cooperare semnate de 24 state membre ••• Căutați traducerile disponibile pentru linkul precedent EN ••• și de Norvegia la 10 aprilie 2018, Comisia va începe să colaboreze cu statele membre pentru a redacta, până la sfârșitul anului, un plan coordonat cu privire la inteligența artificială. Totodată, ea va continua să investească în inițiative esențiale din domeniu, cum ar fi componentele și sistemele electronice de mare eficiență, tehnica de calcul de înaltă performanță (HPC) sau proiectele legate de tehnologiile cuantice și de cartografierea creierului uman.

Context

Inteligența artificială face deja parte din viețile noastre de zi cu zi, de la utilizarea unui asistent personal virtual pentru a ne planifica ziua până la melodiile pe care ni le sugerează telefoanele noastre. Pe lângă faptul că ne ușurează viața, sistemele inteligente ne ajută să rezolvăm unele dintre cele mai mari provocări mondiale: tratarea bolilor cronice, combaterea schimbărilor climatice și anticiparea amenințărilor la adresa securității cibernetice.

Adauga Comentarii

Basic HTML

 • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
 • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
 • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

 • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019