Jumpthegap revine: cu ocazia Design Week Dubai, Roca a anuntat a saptea editie a competitiei

109 vizualizari
jumpthegap
Distribuie pe


• Aceasta editie a concursului vine cu noutati interesante, data fiind sarbatorirea a 100 de ani de Roca in 2017
• Tinerii arhitecti, designeri de interior si studenti de la arhitectura si design din intreaga lume se pot inregistra cu ajutorul site-ului jumpthegap pana la data de 15 martie 2017

A saptea editie a competitiei internationale jumpthegap Roca a fost prezentata pe 26 octombrie in cadrul unui eveniment ce a avut loc la Westin Dubai Mina Seyahi Hotel in timpul Dubai Design Week 2016, cel mai important eveniment de design organizat in Orientul Mijlociu.
Acest concurs, promovat de Roca in colaborare cu BCD Barcelona Design Centre, ofera o platforma internationala pe care tinerii arhitecti, designeri de interior si studenti de la arhitectura si design de interior din intreaga lume isi pot prezenta propunerile inovatoare pentru spatiul baii.

Concursul coincide cu sarbatorirea centenarului Roca, iar editia din 2017 aduce noutati importante, cum ar fi numirea arhitectului german Patrik Schumacher, directorul Zaha Hadid Architects, ca Presedinte al juriului. Recunoscut pentru proiectele sale arhitecturale, el este, de asemeanea, autorul celor doua volume „The Autopoiesis of Architecture”, dezvoltandu-si, printre altele, cariera in jurul conceptului “Parametricism 2.0”.

Un alt element de noutate al acestei editii, care prezinta o noua imagine grafica, este cresterea sumei oferite drept premiu la 10.000 € pentru fiecare categorie (Profesionist si Student), dar si a celei acordate drept premiu special pentru sustenabilitate, decernat de Fundatia We are Water, la 6.000 €.

Juriul
Inca de la inceput, juriul jumpthegap s-a facut remarcat prin relevanta membrilor sai, reunind profesionisti de renume din domeniul arhitecturii si designului. La aceasta editie, Presedintele juriului este renumitul arhitect german Patrik Schumacher, Directorul Zaha Hadid Architects.

Ceilalti membrii ai juriului sunt profesionisti de prestigiu din diferite tari din intreaga lume: Benedetta Tagliabue (Italia), Director la EMBT Miralles Tagliabue si Presedintele celei de-a doua editii jumpthegap, Ma Yansong (China), premiat in 2014 in competitia “Young Global Leaders” (YGL) si Presedinte jumpthegap la a sasea editie, Vladimir Pirojkov (Rusia), Presedinte al centrului ASTRAROSSA de Design Industrial si Inovatie, Anjali Srinivasan (India), Director al studiourilor ChoChoMa si castigator al Swarovski Designer of the Future in 2016, Valentin Vodev (Bulgaria), Designer si Fondator Vodev Studio, Josep Congost (Spania), Director Roca Design si Director de Inovatie si Isabel Roig (Spania), Managing Director la centrul de design BCD Barcelona si fost Presedinte BEDA (Biroul Asociatiilor Europene de Proiectare).

In ce priveste premiul special pentru sustenabilitate We are Water Foundation, membrii juriului sunt: Xavier Torras (Spania), Director al Fundatiei, Henk Ovink (Olanda), Trimis special pentru afaceri internationale privind apa din partea Olandei si Sophie Thomas (Marea Britanie), Director Fondator al Agentiei Thomas.Matthews.

Prezentarea evenimentului
Prezentarea oficiala a competitiei a fost realizata de Xavier Torras, Brand Communication Manager Roca, Isabel Roig si Anjali Srinivasan. Toti acestia au subliniat importanta companiilor care sustin tinerele talente, asa cum Roca si-a demonstrat angajamentul ferm prin editiile jumpthegap.

Inscrieri
Inscrierile se pot face pe site-ul oficial www.jumpthegap.net pana la data de 15 martie 2017. Informatiile complete despre concurs si regulamentul sau pot fi gasite aici, precum si pe Facebook (https://www.facebook.com/jumpthegap).
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video