Beneficii concrete pentru companii si organizatii care trec prin procesul transformarii digitale a managementului energiei si a automatizarii

57 vizualizari
raportul Global Digital Transformation Benefits 2019 
Distribuie pe

Un studiu Schneider Electric arată beneficiile concrete pentru companiile și organizațiile care trec prin procesul transformării digitale a managementului energiei și a automatizării

  • Economii de până la 80% în ceea ce privește CapEx - cheltuielile de capital (costurile din domeniul ingineriei și optimizarea timpului); reduceri de 85% a OpEx – cheltuielile operaționale (consumul de energie)
  • Raportul se bazează pe studiul a 230 de proiecte derulate la clienți, în decursul ultimilor 5 ani, care arată beneficii de business reale și cuantificabile

Schneider Electric, liderul global în transformarea digitală a managementului energiei și în automatizare, a publicat raportul Global Digital Transformation Benefits 2019, prezentând dovezi concrete asupra efectului digitalizării în spectrul industriei globale, al comerțului și al sectorului public. Dovezile iau forma unor beneficii de business concrete și cuantificabile, rezultate din 230 de proiecte pe care Schneider Electric le-a realizat în ultimii cinci ani în 41 de țări – toate folosind arhitectura și platforma companiei, EcoStruxure.

Obiectivul acestui raport este să ofere un etalon util și realist al potențialului transformării digitale în managementul energiei și în automatizare. Raportul este centrat pe 12 beneficii cheie ale transformării digitale. Aceste beneficii sunt împărțite în 3 categorii, fiecare fiind esențială pentru o competiție eficientă pe piață: cheltuieli de capital (CapEx), cheltuieli operaționale (OpEx), precum și sustenabilitate, viteză și performanță. Raportul se axează pe patru sectoare cheie ale economiei – clădiri, centre de date, industrie și infrastructură – toate trecând prin transformări care vor schimba fundamental modul în care oamenii trăiesc și muncesc.

Economii CapEx și OpEx substanțiale

Dovezile prezentate de acest raport contrazic anumite temeri din piață că transformarea digitală este un proces scump, care implică noi sisteme și o integrare dificilă în procesele existente. Proiectele studiate în raport demonstrează contrariul.
Studiul arată că digitalizarea proceselor de inginerie, de exemplu, poate aduce companiilor și organizațiilor o reducere de 35% a cheltuielilor de capital, în medie, și optimizarea timpului. În plus, costurile de punere în funcțiune a noilor sisteme și active pot fi reduse cu o medie de 29%.

Studiul mai arată că digitalizarea, prin valorificarea IoT, poate determina economii semnificative în materie de cheltuieli operaționale – ducând la îmbunătățiri în domeniul eficienței, al fiabilității, siguranței și sustenabilității. Companiile și organizațiile raportează reduceri medii de 24% în ceea ce privește consumul de energie, ca urmare a digitalizării.
În aplicațiile industriale, transformarea digitală le permite companiilor să obțină mai mult, cu mai puține resurse – un randament mai mare, cu mai puțină energie, mai puține materiale și ore de muncă. Productivitatea crescută, cu până la 50%, este dată de eficientizarea managementului energiei și a automatizării pe tot parcursul fluxului de lucru, de la monitorizarea IoT, la automatizarea liniilor de producție.

Un deceniu de experiență în transformarea digitală

Schneider Electric a început călătoria în domeniul transformării digitale cu mai mulți ani în urmă. În 2009, compania a lansat EcoStruxure™, arhitectura și platforma s IoT, plug and play, interoperabilă și deschisă.
Impulsionată în prezent de cloud și serviciile digitale, EcoStruxure aduce un plus de valoare în ceea ce privește siguranța, fiabilitatea, sustenabilitatea și conectivitatea. EcoStruxure valorifică progresele din domeniul IoT, al mobilității, al cloud-ului, al analizei și al securității cibernetice pentru a aduce inovație la fiecare nivel, de la produse conectate: edge control, aplicații, date analitice și servicii. EcoStruxure a fost implementată în peste 480.000 de situri industriale, cu sprijinul a peste 20.000 de integratori și dezvoltatori de sisteme, conectând peste 1,6 milioane de active prin intermediul a peste 40 de servicii digitale. Datorită EcoStruxure, 45% din vânzările Schneider Electric din 2017 au fost în domeniul IoT.
Din raport mai reiese și că, atunci când companiile valorifică atât managementul energiei, cât și automatizarea, rezultatele sunt și mai bune.

 „Transformarea digitală este singura cale de a aduce consecvență și eficiență într-o companie”, spune Jean-Pascal Tricoire, Chairman & CEO Schneider Electric. „Tehnologiile ca Internet of Things (IoT), inteligența artificială și analiza big data fac companiile mai eficiente și mai inovatoare, accentuându-le avantajul competitiv. Raportul nostru indică faptul că numeroase companii și organizații au nevoie de o autoritate de încredere care să valorifice întregul potențial al transformării digitale. Tehnologiile noastre, dezvoltate în jurul EcoStruxure, valorifică puterea digitalizării, permițându-le clienților noștri să fie mai eficienți, mai fiabili, mai conectați și mai sustenabili – lideri ai noii economii digitale.”

Descărcați raportul integral
Aici puteți descărca raportul Global Digital Transformation Benefits 2019 care conține datele complete, exemple și dovezi privind valoarea operațională, financiară, pentru mediu și strategică a transformării digitale.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video