Aerteknika

10 de moduri inteligente de a reduce costurile cu incalzirea fara a compromite confortul

10 moduri de a reduce costurile cu incalzirea
vizualizari

Vremea extremă face ca menținerea unui climat confortabil în propria casă să fie dificilă, mai ales dacă nu dorești să mărești suma de bani alocată pentru sistemul HVAC.

Fie că te lupți cu căldura sau cu frigul năprasnic, vrei ca locuința să fie oaza ta, fără a-ți goli contul bancar. Încălzirea nu ar trebui să însemne că vei rămâne fără bani pe timp de iarnă, și nu vei rămâne dacă îți vei conduce casa ca pe o mașină eficientă și bine unsă. Poți să-ți atingi obiectivele de confort climatic, începând chiar de acum.

1. Adaugă benzi de izolație

Aerul rece poate intra în casă prin crăpăturile din jurul ferestrelor, făcând camera mai rece. Deoarece aerul cald urcă, locurile în care stai sau dormi vor fi mult mai reci decât ar trebui să fie, chiar dacă căldura funcționează.

2. Acoperă ușile nefolosite pentru a opri curentul

Dacă ai uși suplimentare de acces în casă, cum ar fi o ușă care dă pe o terasă sau pe o verandă laterală, acoperirea lor cu un material plastic ar putea ridica considerabil temperatura în întreaga încăpere. Doar asigură-te că toate ieșirile de urgență rămân ușor accesibile.

3. Izolează mansarda

Căldura care urcă va ieși prin orice pod care nu este izolat corespunzător, iar izolația este unul dintre cele mai rentabile mijloace de menținere a stabilității termice.

4. Verifică-ți conductele de aer pentru scurgeri

Peste 30% din pierderile de căldură pot fi din cauza conductelor compromise. Probabil că va trebui să angajezi un profesionist pentru a verifica întreg sistemul, inclusiv îmbunările și colțurile. Odată securizate, ele vor distribui căldură cu pierderi mici sau deloc.

5. Instalează un termostat mai eficient

Un termostat programabil permite să îți controlezi tot sistemul de încălzire, în loc să impui o setare de temperatură "unică pentru toate". Redu temperatura când nu ești acasă, dar programează să ai confort la întoarcere.

6. Ia în considerare dispozitivele Smart Home

Dispozitivele mai avansate pot ajuta acum familia să se simtă confortabil în toate încăperile, cât este ziua de lungă. Acestea pot face ajustări pentru preferințele individuale, precum și pentru a calcula banii cheltuiți, permițându-ți să anticipezi factura la sfârșitul lunii și să faci ajustările necesare pentru consumul de căldură sau buget.

7. Curăță temeinic aparatele de încălzire

Orice element care degajă căldură trebuie să fie liber de obstacole, cum ar fi mobilierul, și să fie complet curat. Praful și alte resturi vor împiedica eliberarea și fluxul de aer cald, ducând la risipa de bani și lăsându-vă cu un sentiment de "răcoare".

8. Instalează panouri solare

Generarea propriei energii electrice, prin instalarea câtorva panouri solare plasate strategic, ar putea însemna nu numai să-ți reduci facturile la utilități, ci să generezi și bani în plus. Prin intermediul energiei solare, poți să-ți asiguri propria locuință cu mai multă energie la costuri mult mai reduse, precum și să vinzi energia suplimentară pe care o produci furnizorilor tradiționali de electricitate din apropiere. Panourile solare, împreună cu ferestrele obișnuite, vor amplifica de asemenea căldura soarelui.

9. Închide bine toate ferestrele din casă

Este posibil să crezi că nu contează foarte mult, dar închiderea corectă a tuturor ferestrelor pe durata anotimpului friguros va crește instantaneu eficiența energetică a încăperilor. Închide bine fiecare fereastră astupând toate orificiile posibile prin care poate intră aerul rece.

10. Fă să circule aerul cald cu ajutorul ventilatoarelor portabile

Mai ales dacă o zonă din casa ta tinde să fie mai caldă decât alta, folosește ventilatoarele pentru a distribui căldura. O mai bună circulație va menține fiecare zonă mai confortabilă, fără a fi nevoie să ridici temperatura peste tot, pentru a încălzi anumite spații.

 

Încălzirea și răcirea reprezintă o parte importantă a vieții noastre, deși este posibil să nu apară prea des în discuții. Elementele interioare care funcționează pentru a-ți menține familia răcorită pe timp de vară și în condiții de confort în timpul iernii, trebuie să fie monitorizate și întreținute pe tot parcursul anului. Investește în sistemele care îți mențin confortul și ele te vor răsplăti cu fiabilitate pe termen lung, stabilitate termică și facturi de utilități mai mici și mai predictibile.

 

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

https://bit.ly/2Ds8Frn

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Vom continua să dezvoltăm capacitatea de producție astfel încât să atingem obiectivul ambțios de a fi în primii trei producători de boilere electrice în Europa în următorii 3 ani.

Marius IORDACHE, Sales Manager Heating & Water Heating Devices TESY Romania SRL

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Împlinirea a 150 de ani de existență pentru AFRISO în 2019 este un eveniment semnificativ, o performanță unică în domeniu, care ne obligă pe mai departe să fim referința în tot ce înseamnă aparate de măsură și accesorii pentru instalații la cel mai înalt nivel de calitate.

Horia Voicu, director AFRISO-EURO-INDEX SRL

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

"Scopul și provocarea majoră pe care am avut-o în 2018 a fost informarea corectă și educarea clienților, deoarece în România încă se fac multe improvizații în acest domeniu. Vrem să continuăm să specializăm meseriași în acest domeniu."

Samuel Prodea, director general PEFOC.ro

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare

Romtherm 2019