4 tendinte HVAC in 2017

134 vizualizari
tendinte HVAC 2017
Distribuie pe

Anul 2017 aduce cu sine o serie de noi incercari, provocari, remarci si oportunitati pentru industria globala HVAC. Tehnologiile inteligente ("smart") si mai ecologice continua sa acumuleze un impuls mondial, in timp ce industria se asteapta sa se bucure de o crestere pana cel putin in 2020.

Conform WorldBuild365, sunt patru tendinte de urmarit in domeniul HVAC in 2017 si pe mai departe. Desigur, pe parcursul anului vor aparea mai multe tendinte si teme, insa pot fi conturate patru tendinte principale pentru 2017:

Cererea de echipamente HVAC la nivel mondial continua sa creasca
Veste buna pentru producatorii de echipamente si sisteme HVAC: cererea globala pentru produsele dvs. se asteapta sa atinga cote noi pana cel putin in 2020. Cote care ating maximul de 122 miliarde de dolari. Cererea de tehnologii HVAC va atinge aceasta cifra in urmatorii trei ani, potrivit companiei americane de cercetare a Grupului Freedonia.
Aceasta inseamna ca industria va creste intr-o rata anuala de crestere compusa (CAGR) de aproximativ 4% pana in anul 2020. Alte estimari indica o crestere de 6%. Oricare ar fi cifra, previziunile de crestere sunt puternice pentru piata HVAC.
Asia-Pacific va ramane terenul cel mai fertil pentru HVAC, China si India conducand in top. Cu toate acestea, se asteapta ca Europa de Vest sa-si recastige terenul ca una dintre piatele-cheie, sugerand ca aceste regiuni ar putea avea cea mai mare valoare pentru producatorii de echipamente HVAC.

Tehnologiile HVAC devin mai inteligente
Dorinta de a face industria HVAC a) mai inteligenta si b) mai eficienta din punct de vedere energetic continua vertiginos cu tehnologii noi care apar intr-un ritm mai rapid decat oricand. Tendintele, cum ar fi Internetul tuturor lucrurilor (Internet of Things - IoT) pretind utilajelor sa devina mai conectate si mai comunicative cu retelele globale.
Luati termostatele inteligente, de exemplu. Un astfel de aparat permite controlul temperaturii din locatii indepartate datorita conectivitatii lor la internet pentru o mai mare monitorizare si eficienta. Ca atare, aceste dispozitive inregistreaza rate de adoptie mai mari in intreaga lume.
Abilitatea echipamentelor HVAC de a comunica de la distanta cu operatorii permite, de asemenea, ca performanta lor globala sa fie monitorizata mai indeaproape, deoarece multe sisteme vor colecta si date in timp real. Acest lucru ar putea duce la o viata mai lunga a sistemelor operationale pe tot globul, imbunatatind costurile de intretinere pentru operatori.

Integrarea: noul focus in designul HVAC
Integrarea sistemelor HVAC, in cadrul structurilor de constructie, urmeaza sa fie lansata la nivel mondial. Din nou, acest lucru este alimentat de dorinta administratorilor de cladiri si proiectantilor pentru un mai mare control si o mai mare eficienta din partea sistemelor, potrivit firmei de cercetare Technavio.
De exemplu, controalele de acces combinate cu controalele HVAC integrate ofera utilizatorilor posibilitatea de a monitoriza si regla nivelurile de temperatura, pe baza numarului de persoane din mediul conditionat, de pe o singura platforma.
Integrarea sistemelor HVAC intr-un nucleu al cladirii, de la baza inca din faza de proiectare, sugereaza, de asemenea, o mai buna colaborare intre ingineri, arhitecti si profesionisti in proiectare in viitorul apropiat. Intr-adevar, proiectele de colaborare se vor extinde numai in lumea arhitecturala.

Tehnologiile verzi: noua norma HVAC
Daca acest articol are o tema, dincolo de catalogarea tendintelor HVAC prezente sau viitoare, aceasta ar putea fi eficienta energetica. Intr-o lume a nivelurilor de gaze cu efect de sera din ce in ce mai ridicate, eficienta energetica este un subiect ce se afla in mintea tuturor.
Deci, cum raspunde lumea HVAC la aceasta provocare? Cu tehnologii mai ecologice. Adesea, aceasta inseamna experimentarea cu noi surse de agent frigorific, deoarece HFC-urile traditionale continua sa fie eliminate treptat la nivel global. Alte unitati sunt atat de eficiente, incat pot genera energie si pot reda inapoi energia in retea. Compania americana Be Power Tech, de ex. pretinde ca sistemul sau BeCool™ este suficient de eficient, datorita procesului sau care utilizeaza racirea prin evaporare, incat poate reda energia inapoi retelei nationale - creand un flux de venituri mici pentru operatorii sai.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video