Ariston Thermo Romania intra pe segmentul cladirilor comerciale si industriale prin lansarea brandului german ELCO

147 vizualizari
Elco
Distribuie pe

• ELCO, brand german de traditie, aflat in portofoliul Ariston Thermo Group inca din 2001
• Piata locala de sisteme de incalzire pentru segmentele comercial si industrial, in plina dezvoltare
• Proiecte vizate prin lansarea ELCO - comerciale, industriale, administrative si rezidentiale, precum centre comerciale, spitale, hoteluri, stadioane, cladiri de apartamente de mari dimensiuni
• Lansarea ELCO – impact pozitiv in business-ul Ariston Thermo Romania

Ariston Thermo Romania, liderul pietei autohtone de centrale termice pe gaz si boilere electrice, anunta intrarea pe un nou segment de piata prin lansarea, pe plan local, a brandului german ELCO, achizitionat de catre Grup in urma cu 16 ani. Astfel, incepand cu acest an, Ariston Thermo Romania va furniza sisteme destinate aplicatiilor comerciale, industriale sau rezidentiale mari.

“Pana in acest moment, pe piata din Romania, Ariston era prezent doar cu gama de produse destinate uzului domestic. Dezvoltarea accelerata din ultimii ani a pietei de real estate pe segmentele office, industral, comercial si rezidential ne-a determinat sa luam decizia de a aduce pe plan local o gama de produse care sa raspunda cerintelor pe aceste aplicatii. Astfel, din aceasta primavara, gama noastra de produse include brandul german ELCO, cu o traditie de 80 ani”, a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.

Gama de produse ELCO include cazane in condensare, arzatoare, pompe de caldura, panouri solare, rezervoare, controlere si automatizari, oferind solutii si sisteme de incalzire eficiente pentru spatii comerciale si rezidentiale, pentru toate tipurile de energie: gaz, petrol sau energie regenerabila.

“Gama ELCO este foarte larga la nivel international, insa in acest moment lansam pe piata din Romania doar cazane ce pot acoperi un necesar de puteri de pana la 7.500 KW. In acest fel, ELCO deschide pentru Ariston Thermo Romania oportunitati in segmentul comercial si al aplicatiilor mari, segment in crestere continua in tara noastra”, a mai spus Draguleanu.

Potrivit afirmatiilor sale, produsele nou lansate sunt cazanul mural Thision L Eco (in gama de puteri 70-100-120 KW) si cazanele de pardoseala Trigon XL (in gama de puteri 140-540 KW) si R3400-R3600 (in gama de puteri 572-1900 KW).

Principalele proiecte vizate prin lansarea produselor ELCO
Analizele Ariston Thermo Romania au aratat, mai ales in 2016, o crestere a investitiilor pe segmentele office, comercial si chiar logistic, determinata mai ales de intrarea pe piata locala a tot mai multor companii internationale sau de intensificare a prezentei pentru cele existente. De asemenea, segmentul rezidential a cunoscut un avans semnificativ, mai ales in ceea ce priveste ansamblurile de mari dimensiuni.

“Principalele proiecte pe care le vizam, odata cu introducerea brandului ELCO in portofoliul nostru, sunt cele comerciale, industriale, administrative si rezidentiale, precum cladiri de birouri, centre comerciale, spitale, hoteluri, stadioane, cladiri de apartamente”, a subliniat reprezentantul Ariston Thermo Romania.

Catalin Draguleanu a mai afirmat, de asemenea, ca piata cazanelor comerciale a inregistrat cresteri constante in ultimii ani, atat din punct de vedere cantitativ, cat si valoric, avans care are la baza constructiile noi (cladiri de birouri, spatii comerciale, proiecte rezidentiale mari), dar si inlocuirile cazanelor mai vechi.

“Si pe acest segment, la fel ca si in cazul centralelor termice de apartament, se observa o tendinta catre echipamente eficiente, in condensare, motiv pentru care gama de cazane ELCO include doar modele cu eficienta ridicata. Am decis sa lansam o gama de cazane in condensare pentru a fi in linie cu strategia grupului de a avea, pana in anul 2020, 80% din cifra de afaceri realizata din vanzarea de echipamente cu eficienta ridicata sau care utilizeaza energii regenerabile”, a mai spus Catalin Draguleanu.

In ceea ce priveste cerintele clientilor pe segmentul centralelor termice industriale, acestea sunt legate de o eficienta ridicata, emisii de noxe scazute, fiabilitate si un raport pozitiv putere - amprenta la sol. Insa, unul dintre principalele criterii luate in considerare la alegerea sistemului este suportul oferit in alegerea si configurarea solutiilor, dar si asigurarea de mentenanta.
De asemenea, raportat la tipurile de proiecte dezvoltate in Romania pe segmentele vizate de brandul Elco, cele mai solicitate produse vor fi cele cu puteri cuprinse intre 400 si 1000 kw.

“Odata cu lansarea brandului german ELCO si introducerea pe piata locala a produselor destinate proiectelor mari, vom raporta si un impact pozitiv in cifra de afaceri a companiei, deoarece estimam ca noua gama de produse va ocupa in scurt timp un procent important in business-ul Ariston Thermo Romania “, a mai spus Catalin Draguleanu.

Principalele proiecte de referinta ale brandului ELCO
ELCO, subsidiara a Ariston Thermo Group incepand cu anul 2001, a fost fondata in 1928 si reprezinta una dintre principalele marci europene si germane pentru solutii de incalzire colective si comerciale. Compania ofera solutii de incalzire excelente pentru renovare, modernizare si cladiri noi, cu aplicatii ce variaza de la apartamente la complexe comerciale si fabrici industriale mari, avand peste 1,7 milioane de sisteme de incalzire instalate in Europa.

“ELCO este un pionier la nivel global in tehnologia de incalzire si lider de piata in Elvetia, solutiile sale de incalzire incluzand tehnologii inteligente pentru economie de energie, proiectate pentru a satisface cerintele individuale ale proiectelor”, a afirmat Draguleau.

Printre proiectele de referinta din intreaga lume in care se regasesc solutiie Elco se numara: Satul Olimpic din Soci, Perfect Administration Residence din Beijing, Primaria si Opera din Lyon, Satul Olimpic din Beijing, Stadionul Parkstad-Limburg din Kerkrade, Spitalul Sf. Maria din Ludwigshafen, EuroAirport din Basel si multe altele.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video