Este șemineul o sursă de confort termic eficient pe timp de iarnă?

1574 vizualizari
pefoc.ro_
Distribuie pe

Într-o lume agitată, în care stresul cotidian pune tot mai multă stăpânire pe noi, căutăm să ne creăm un loc de relaxare acasă, unde să reflectăm asupra activităților de peste zi, dar și să ne tragem sufletul, ușurați că s-a terminat și am ajuns în cel mai confortabil loc.

Se spune că cel mai mult timp petrecut acasă se consumă în camera de dormit, însă nici sufrageria nu este deloc de neglijat. Fie că întâmpinăm oaspeții, fie că luam masa în familie, living-ul trebuie să fie confortabil, primitor și extrem de călduros. Și cum mai bine să obții confortul termic dorit decât cu ajutorul unui șemineu?

De câțiva ani, popularitatea șemineelor este în continuă ascensiune, nu doar datorită randamentului termic, cât și design-ului tot mai elegant și ergonomic. Astfel, ca sursa de încălzire principală sau adiacentă, tot mai multe persoane optează pentru amplasarea unui semineu pe lemne, pe gaz sau electric.

Utilitatea unui șemineu

Noile tehnologii în construcția șemineelor permit lansarea unor modele de putere calorică mărită, fără a consuma foarte mult combustibil, oricare ar fi el. Altfel spus, un șemineu optimizează preluarea aerului rece din cameră și încălzirea lui, astfel încât acesta să rețină și să emane căldură, chiar și după oprire.

Acest sistem de încălzire aduce o listă mare de avantaje, printre care, cel mai important, este reprezentat de reducerea consistentă a facturilor de energie, mai ales că temperaturile negative extreme solicită un raport mai mare de căldură.

Desi primul avantaj oferit de un șemineu este legat de confortul termic, să nu uităm și de rolul estetic pe care îl poate avea. Pe piață se regăsesc multiple modele de soba sau șeminee pe lemne realizate în numeroase stiluri arhitecturale, pornind de la modelele clasice, la cele rustice sau moderne.

Amplasarea unui șemineu – ce trebuie să știi?

Spre exemplu, șemineul pe lemne poate fi construit sau montat atât într-un colț al încăperii, cât și pe unul dintre pereți, în funcție de dimensiunea camerei. De cele mai multe ori, amplasarea unui șemineu trebuie să țină cont de următorii factori: focarul, elementele de decor și accesoriile pentru montaj (precum grile de ventilație și decompresie, racorduri, cos de fum ceramic sau din fontă etc.).

Functionalitatea șemineului – cum să îl alegi în funcție de spațiul în care urmează să fie construit/montat?

Decizia de cumpărare sau de construire a unui șemineu trebuie să țină cont, în primul rând, de suprafața care trebuie încălzită. Odată măsurată încăperea, se determină modelul cu o putere calorică mai mare, care să asigure un confort termic sporit. În cazul în care se dorește încălzirea întregii locuințe cu un șemineu, se recomandă și un sistem de canalizare a aerului cald.

Dacă ești în căutarea unor soluții menite să puncteze la capitolul eleganță, stil și confort, Șeminee Sibiu, parte a grupului PEFOC.ro, este alegerea potrivită! Transformă și tu livingul în cel mai călduros loc din casă cu șemineele de la Sibiu.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA
Permalink

Recomand cu incredere echipa din Sibiu, deoarece si eu am montat cu ei un semineu pe lemne si au dat dovada de profesionalism. Plus de asta au o gama foarte mare de produse si chiar ai de unde alege. Cum spun si ei: Noi facem tot , tu pui pe foc.

CORNEL BABA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video