6 tendinte in industria constructiilor de asteptat in 2018

512 vizualizari
tendinte constructii 2018
Distribuie pe

Pe măsură ce se apropie sfârșitul anului 2017, este timpul să începem pregătirea pentru anul viitor. Menținerea în topul tendințelor noi și emergente din industria construcțiilor nu numai că ajută compania să nu rămână în urmă, vă pregătește și pentru viitor. Creșterea și evoluția continuă a industriei de construcții impun companiilor să rămână în actualitate dacă doresc să rămână competitive.

Deși poate fi dificil să se prezică exact ce rezervă 2018 pentru industria construcțiilor, sunt câteva tendințe la care ne putem aștepta, potrivit esub.com.

1. Progrese tehnologice și integrare

Industria construcțiilor a fost mult mai lentă în ce privește revoluția tehnologică, dar în curând companiile nu vor mai avea de ales. Cu aplicații mobile și cloud, tehnologia va continua să crească în 2018. Așteptați-vă să vedeți tipărirea 3D și folosirea dronelor pe scară mai largă, precum și autovehiculele cu pilot automat. Un alt lucru important de luat în seamă este o creștere a folosirii realității virtuale și augmentate. Acest tip de tehnologie schimbă industria așa cum o știm, permițându-ne să vedem proiectele înainte de a construi și să facem tururi virtuale pe șantier.

2. Creșterea proiectelor de construcție modulare și prefabricate

În anul 2017, construcțiile modulare și din prefabricate au devenit o tendință din ce în ce mai populară, datorită rentabilității și eficienței energetice. Deoarece se preconizează că prețurile la materii prime vor rămâne ridicate, construcțiile modulare și din prefabricate vor fi opțiuni atractive în 2018. Așteptați-vă să vedeți mult mai multe construcții pop-up și modulare, precum și case prefabricate în anul următor!

3. Proceduri de siguranță mai bune

Industria construcțiilor este cunoscută pentru accidentele la locul de muncă, astfel că în 2017 s-au făcut controale mai amănunțite. În 2018, ne așteptăm să vedem în continuare implementarea unor proceduri de siguranță mai bune. Cu noile tehnologii și aplicații mobile pentru siguranță, companiile de construcții au acum mai multe resurse decât oricând, pentru a crea un mediu de lucru mai sigur. Se așteaptă ca tehnologia în domeniul siguranței să se îmbunătățească continuu în anul următor.

4. Dezvoltare mai lentă

Deși cererea în construcții este așteptată să crească, creșterea va fi mai lentă decât s-a anticipat inițial, mai ales în lunile de început ale lui 2018. Deși vor exista câteva scufundări, industria ar trebui să vadă o dezvoltare atât în sectorul rezidențial, cât și în cel nerezidențial, care va duce de asemenea la creșterea concurenței.

5. Importanța sporită a sustenabilității

Sustenabilitatea mediului a devenit un subiect fierbinte în ultimii ani și este de așteptat să rămână astfel. În 2018, accentul pe avantajele ecologiei va rămâne o tendință în întreaga industrie, ca și accentul pe avantajele economice. Așteptați-vă să vedeți modele de afaceri tot mai verzi !

6. Creșterea costurilor materialelor

În 2017, s-a înregistrat o creștere constantă a prețului materialelor. Datorită creșterii prețului materialelor și al muncii calificate, companiile de construcții au fost puse într-o situație dificilă. Prețurile se așteaptă să rămână ridicate pe parcursul anului 2018, ceea ce înseamnă că firmele de construcții trebuie să înceapă să se gândească la economisirea costurilor în alte zone, dacă doresc să rămână competitive. Un mod prin care companiile pot scoate cel mai mult din banul investit este prin folosirea noilor tehnologii de construcție. De exemplu, cu noile aplicații mobile poți urmări munca angajaților și monitoriza unde se află materialele în orice moment.

În ansamblu, perspectivele pentru industria construcțiilor sunt atrăgătoare. Ca și în cazul oricărei industrii, aceasta va avea dificultățile sale. Cel mai bun lucru pe care companiile de construcții îl poate face este să rămână familiarizate și deschise spre idei noi și moduri noi de a face lucrurile. Industria construcțiilor va continua să evolueze în 2018, iar firmele de construcții trebuie să decidă dacă vor sau nu să se dezvolte odată cu ea.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video