ArcelorMittal lanseaza Steligence, un nou concept inovator pentru otelul folosit in constructii

121 vizualizari
ArcelorMittal Steligence
Distribuie pe

ArcelorMittal

ArcelorMittal a dezvăluit un nou concept radical pentru utilizarea oțelului în construcții, care va facilita următoarea generație de clădiri de înaltă performanță și tehnici de construcție și va crea un ciclu de viață mai durabil pentru clădiri.
Este vorba despre soluția Steligence, ce va contribui în mod direct la edificarea unor clădiri de înaltă performanță, care să raspundă în mod optim exigențelor actuale în ceea ce privește sustenabilitatea. Conceptul respectiv pornește de la ideea de construcție în accepția holistică a termenului, fiind un rezultat al consultărilor directe între diverși specialiști în proiectare și inginerie.

Cunoscut ca Steligence®, conceptul se învârte în jurul ideii de clădiri ca entități holistice în care toate aspectele designului sunt considerate ca făcând parte dintr-un întreg. Ca atare, propune necesitatea unui dialog mai bun între diversele discipline arhitecturale și de inginerie specializate, recunoscând nu doar expertiza specialiștilor, ci și necesitatea unei cooperări sporite între experți. Steligence® sugerează că utilizarea celei mai bune tehnologii disponibile în fabricarea oțelului, precum și modularizarea componentelor din oțel în clădiri, acolo unde este posibil, are capacitatea de a genera un plus de eficiență în proiectarea, construcția și configurabilitatea clădirilor în comparație cu cele care utilizează metode de construcție tradiționale.

În plus, deoarece oțelul este reciclabil la infinit, Steligence® stabilește pentru arhitecți etapa de evaluare a ciclului de viață, reciclabilitatea și, în cele din urmă, reutilizarea unei clădiri și a componentelor acesteia în prima fază a procesului de proiectare.

Această nouă abordare a construcției de la ArcelorMittal a fost provocată de progresele reale ale tehnologiei, care acum fac din oțel un material și mai atractiv pentru construcții decât era în ​​trecut. Ca atare, conceptul Steligence® are potențialul de a aduce beneficii semnificative în ce privește arhitectura și sustenabilitatea.
Aceste beneficii vizează construcții cu mai multe etaje de o înălțime dată decât în ​​cazul sistemelor și materialelor tradiționale de construcție; fundații mai puțin adânci și, prin urmare, mai puțin costisitoare datorită greutății reduse a clădirilor din oțel comparativ cu materialele tradiționale; și deschideri neîntrerupte mai mari între coloane, ducând la o mai bună flexibilitate a structurii podelei interioare.
În plus, clădirile proiectate cu ajutorul filozofiei Steligence® vor fi mai ușor de montat (și eventual de dezasamblat) și, prin urmare, vor fi construite mai repede, ceea ce va conduce la o eficiență semnificativă și la economii de costuri pentru sectorul construcțiilor.

Steligence
În timp ce potențialul de reciclabilitate infinit al oțelului este în mod clar superior celui al materialelor alternative, chiar și atunci există costuri asociate având în vedere energia necesară pentru topire și re-formare. În acest context, proiectarea, dacă este posibilă, a unor componente modulare din oțel poate permite reutilizarea și nu reciclarea componentelor din oțel în clădirile noi la sfârșitul duratei de viață a clădirii originale. Această posibilitate de "reutilizare" conferă oțelului un avantaj uriaș față de materialele de construcție tradiționale, mai cu seamă în ceea ce privește acreditările legate de sustenabilitatea clădirilor.
Oțelul joacă deja un rol important în economia circulară. Steligence® va permite industriei de construcții și clădirilor să joace un rol și mai important în cadrul acesteia.

Vorbind la un eveniment de lansare la Londra, Greg Ludkovsky, șeful pe cercetare și dezvoltare al ArcelorMittal, a declarat: "Pe măsură ce resursele  energetice devin mai puține, soluțiile câștigătoare ca Steligence® devin imperative pentru afaceri și societate în ansamblu. Clădirile joacă un rol imens în toată viața noastră, astfel încât crearea unui concept de construcție care îmbunătățește impactul lor social, economic și de mediu, în timp ce îmbunătățește dramatic funcționalitatea și estetica lor a fost o provocare imensă, dar importantă.
"Steligence® este punctul culminant al unei cercetări științifice, independente, evaluate de colegi, de mai mulți ani, pentru a dezvolta oțeluri specifice pentru industria construcțiilor. Prin combinarea acestei cercetări și dezvoltări cu consultarea amplă a unor actori importanți din industria construcțiilor, am abordat o nouă viziune radicală a construcțiilor, bazată pe o filozofie clară: construirea unei afaceri sustenabile bazate pe o industrie sustenabilă a construcțiilor, care să fie furnizată generațiilor viitoare ".

Zece beneficii cheie ale conceptului Steligence

Economic

  • Spațiu și înălțime optimă. Utilizarea grinzii Angelina™ și a pardoselii compacte CofraPlus 60 permite o înălțime a clădirii redusă, rezultând o economie medie de 11% a costurilor pentru fațade, scări și elemente de bază.
  • Fundații mai puțin grele. Soluțiile de fundație din oțel, cu mai puțin de jumătate din greutatea structurilor echivalente, pot avea ca rezultat o economisire a costurilor de fundație de aproximativ 39%.
  • Spațiu pentru birou flexibil. Folosind traversele Angelina™, pot fi obținute întinderi fără întreruperi de până la 13 m. Reducerea concomitentă a coloanelor permite reconfigurarea ușoară a spațiului de birou și, prin urmare, creșterea valorii de închiriere.
  • Viteza de construcție. Cele mai bune soluții din oțel de clasă, cu ajutorul spațiilor de 13 m, pot fi ridicate de două ori mai rapid decât echivalentele de beton în spații de 8m și 5m, ceea ce duce la economii de până la 24% din costurile de construcție.
  • Costul proprietății. Costurile totale ale proprietății clădirilor, luând în considerare toate beneficiile economice, sunt cu cel puțin 15% mai mici decât cele construite folosind materiale alternative, atunci când se aplică toate componentele conceptului.

De mediu

  • Reducerea impactului asupra mediului. Cu un impact relativ redus asupra mediului și o rată mai mare de reciclare decât alte materiale de construcție, oțelul este prima alegere pentru construcția sustenabilă. Oțelul permite accesul  pe piața clădirilor verzi, cu o creștere a valorii proprietății.
  • Evaluarea sustenabilității. Clădirile care utilizează soluțiile din oțel ArcelorMittal ating niveluri mai ridicate de certificare în schemele de evaluare a clădirilor, cum ar fi BREEAM și LEED, decât cele construite cu materiale tradiționale.

Social

  • Îmbunătățirea confortului. Construcțiile din oțel asigură un mediu mai confortabil pentru utilizatorii datorită comportamentului termic optimizat în timpul căldurii.
  • Traficul pe șantier. Oțelul necesită mai puține livrări la locul de construcție  decât materialele comparative, ducând la o mai mică aglomerație a traficului și la un impact mai redus asupra mediului urban.
  • Creativitate. Soluțiile de placare din oțel oferă o alegere de neegalat de finisaje creative, atractive, contribuind la peisajul urban.

http://corporate.arcelormittal.com/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video