Leadership-ul in domeniul constructiilor verzi, recunoscut la Premiile RoGB - "Green Awards"

72 vizualizari
ROGBC awards 2016-2017
Distribuie pe

Romania Green Building Council a premiat 14 proiecte și inițiative inovatoare din sectorul clădirilor verzi, recunoscând contribuția acestora la creșterea sustenabilității industriei construcțiilor și a celei imobiliare din România.

Premiile au fost acordate inițiativelor și proiectelor derulate sau finalizate în perioada 2016 – 2017.

ROGBC awards

ROGBC awards pentru proiecte și inițiative din 2016

Proiectul verde al anului – mic (<500m²): Casa T, Cisnădie, jud. Sibiu - pentru prima clădire certificată de către Passivhaus Institut Darmstadt ca ”Passivhaus Plus” din România și una dintre primele din lume care îndeplinește acest standard. Clădirea îmbină elemente de arhitectură tradițională (inspirată din case boierești, conace și stilul neo-românesc) și cele mai performante standarde de eficiență energetică pentru clădiri.

Proiectul verde al anului – mare (>500m²): United Business Center Tower, Cluj-Napoca - pentru dezvoltarea unei clădiri de birouri performante în domeniul sustenabilității, certificată LEED GOLD.

Compania sustenabilă a anului: Skanska – pentru activitatea de dezvoltare imobiliară și construcții de clădiri verzi și portofoliul de proiecte certificate sau în curs de certificare LEED în România.

Produsul verde inovator al anului: StoneHemp – pentru caracteristicile ecologice remarcabile ale materialului de construcții (material natural 100%, sustenabil și biodegradabil care reglează umiditatea din atmosferă prin absorbția vaporilor de apă, rezistent natural la foc și dăunători, cu emisii nete de carbon negative).

Furnizorul de servicii verzi al anului: BuildGreen – pentru activitate importantă în certificarea verde a clădirilor LEED, BREEAM.

Inițiativa orașului verde a anului: Comuna Tunari, Judetul Ilfov – pentru elaborarea și adoptarea primei legislații locale pentru reducerea impozitul pentru clădiri verzi certificate, deținute de persoane fizice.

Inițiativa educațională din domeniul clădirilor verzi a anului: Asociația Peisagiștilor din România – pentru elaborarea unui ghid de bună practică pentru administrarea spațiilor verzi, dedicat administrațiilor locale.

ROGBC awards pentru proiecte și inițiative din 2017

Proiectul verde al anului – mic (<500m²): Jardine Hills, Dealu Mare, jud.Prahova – pentru pionerat în dezvoltarea de complexe turistice care includ clădiri verzi certificate.

Proiectul verde al anului – mare (>500m²): Click Factory – pentru un excelent exemplu de reconversie a unui sit industrial dezafectat (sit Flacăra, Cluj-Napoca) într-o clădire mai înalte standarde de performanță din punct de vedere al sustenabilității clădirilor.

Compania sustenabilă a anului: One United Properties – pentru asumarea și implementarea unor măsuri riguroase de sustenabilitate la nivel de companie și la nivelul intregulului portofoliu de proiecte imobiliare.

Produsul verde inovator al anului: Colour Compositions (Decor Floor CEE) – pentru un produs de pardoseală cu 90% continut reciclat și 100% reciclabil, realizat cu generare minimă de deșeuri.

Furnizorul de servicii verzi al anului: Environmental Services - pentru activitate relevantă în domeniul economiei circulare, a certificărilor de clădiri verzi (LEED, BREEAM, DGNB) și a expertizei de mediu.

Inițiativa orașului verde a anului: Municipiul Iași – pentru elaborarea și adoptarea primei legislații locale din România care impune obligația asumării și implementării unui Plan de Prevenire și Reducere a Poluării pe șantiere și care prevede sancțiuni pentru incălcarea măsurilor asumate.

Inițiativa educațională din domeniul clădirilor verzi a anului: Campus HUB – pentru realizare unui spațiu public inovator de studiu/ lucru în aer liber.

Asociația Romania Green Building Council (RoGBC) este o asociație non-profit, apolitică, formată din companii și organizații, cu misiunea de a sprijini tranziția industriei de construcții și sectorului imobiliar către perfomanță bazată pe principii de sustenabilitate. RoGBC își propune crearea unui model exemplar de dezvoltare sustenabilă pentru regiunea în care activează, asigurându-se că mediul construit nu va constitui un pericol pentru generaţiile viitoare ci, dimpotrivă, va reprezenta o sursă de sănătate, siguranţă, confort, inovare și posibilităţi de dezvoltare economică. http://www.rogbc.org/ro/

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video