Activitate ASPIR in domeniul legislatiei

142 vizualizari
legislatie
Distribuie pe

Ca urmare a unei solicitari adresate catre ASPIR (Asociatia Profesionala a Specialistilor din Domeniul Echipamentelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat), vineri 9 noiembrie 2012 la sediul din Bd. Iuliu Maniu Consiliul Director a avut o intalnire de lucru impreuna cu Manager-ul Public de la Secretariatul General al Guvernului si reprezentanti consultanti ai firmelor Deloitte Consultanta SRL, Archidata SRL.

- Tema solicitata pentru discutii a fost masurarea costurilor administrative si identificarea sarcinilor administrative aferente legislatiei in domeniul ISCIR.
- Subiectele fierbinti abordate au facut referire la eforturile pe care persoanele juridice din Romania le depun in indeplinirea obligatiilor aferente legislatiei in domeniile:
- aparate de incalzit alimentate cu combustibil solid, lichid sau gazos cu puteri nominale <= 400 kw (PTA1-2010)
- instalaţii de distribuţie gaze petroliere lichefiate (PTC8-2010 si PTC3-2003)

- In discutiile aprinse interlocuitorii au avut ocazia sa cunoasca punctul de vedere profesional al ASPIR referitor la subiectele de mai sus.
- Interlocutorii au multumit Consiliului Director al ASPIR pentru detaliile de ordin tehnic pe care le-au primit si pentru dialogul sustinut si pertinent desfasurat.
- In incheiere reprezentantul Secretariatului General al Guvernului a adresat invitatia Consiliului Director al ASPIR de a fi prezent in data de 26.11.2012 la sediul lor, ocazie cu care se vor prezenta concluziile studiului.
- Din partea ASPIR au participat domnii Radu MIHAILESCU presedinte ASPIR, Virgil FLORESCU vicepresedinte ASPIR, Ion SASU si Florin CETATEANU membri ai Consiliului Director ASPIR.

CONCLUZIE: ASPIR a deschis o poarta uriasa catre o institutie fundamentala a statului, pentru un dialog pertinent si profesional in scopul protejarii intereselor comerciale, tehnice, profesionale si juridice ale membrilor sai precum si celor care-si desfasoara activitatea in domeniul echipamentelor sub presiune si al instalatiilor de ridicat si doresc sa vina alaturi de aceasta asociatie.

Luni 12 noiembrie 2012 sediul ISCIR, Consiliului Director al ASPIR a solicitat o intrevedere cu Dl. Ing. Marian RADUCANU Inspector de Stat Sef ISCIR.

- Au fost prezentate scopul si obiectivele ASPIR punandu-se accent pe rolul de reprezentare, promovare, sustinere si protejare al intereselor comerciale, tehnice, profesionale si juridice, ale membrilor asociatiei.
- Din partea ISCIR au fost prezentate urmatoarele schimbari legislative care vor avea loc pana la sfarsitul anului 2012, precum si implicatiile noilor reglementari din domeniul echipamentelor sub presiune si al instalatiilor de ridicat referitor la siguranta si exploatarea acestora.
- A fost facuta propunerea din partea ASPIR si acceptata de catre ISCIR in ceea ce priveste aportul/contributia pe care noi membrii asociatiei il putem aduce prin informarea obiectiva a ISCIR pentru luarea celor mai bune decizii referitor la legislatia care reglementeaza domeniul echipamentelor sub presiune si al instalatiilor de ridicat.
- In urmatoarea perioada vor avea loc intalniri intre ASPIR si ISCIR tema fiind propunerile obiective/motivate/documentate pe care membrii asociatiei le fac referitor la noile schimbari legislative din domeniu.
- In incheiere ISCIR a manifestat interes fata de membrii asociatiei ASPIR, ei find considerati un partener serios pentru un dialog obiectiv si professional, scopul comun acela de a asigura securitatea in functionare a echipamentelor sub presiune si al instalatiilor de ridicat.
- Din Consiliul Director ASPIR au participat d-nii Radu MIHAILESCU presedinte ASPIR, Virgil FLORESCU vice presedinte ASPIR si Florin CETATEANU.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 0 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 176 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video