Aerteknika

Activitate ASPIR in domeniul legislatiei

legislatie
vizualizari

Ca urmare a unei solicitari adresate catre ASPIR (Asociatia Profesionala a Specialistilor din Domeniul Echipamentelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat), vineri 9 noiembrie 2012 la sediul din Bd. Iuliu Maniu Consiliul Director a avut o intalnire de lucru impreuna cu Manager-ul Public de la Secretariatul General al Guvernului si reprezentanti consultanti ai firmelor Deloitte Consultanta SRL, Archidata SRL.

- Tema solicitata pentru discutii a fost masurarea costurilor administrative si identificarea sarcinilor administrative aferente legislatiei in domeniul ISCIR.
- Subiectele fierbinti abordate au facut referire la eforturile pe care persoanele juridice din Romania le depun in indeplinirea obligatiilor aferente legislatiei in domeniile:
- aparate de incalzit alimentate cu combustibil solid, lichid sau gazos cu puteri nominale <= 400 kw (PTA1-2010)
- instalaţii de distribuţie gaze petroliere lichefiate (PTC8-2010 si PTC3-2003)

- In discutiile aprinse interlocuitorii au avut ocazia sa cunoasca punctul de vedere profesional al ASPIR referitor la subiectele de mai sus.
- Interlocutorii au multumit Consiliului Director al ASPIR pentru detaliile de ordin tehnic pe care le-au primit si pentru dialogul sustinut si pertinent desfasurat.
- In incheiere reprezentantul Secretariatului General al Guvernului a adresat invitatia Consiliului Director al ASPIR de a fi prezent in data de 26.11.2012 la sediul lor, ocazie cu care se vor prezenta concluziile studiului.
- Din partea ASPIR au participat domnii Radu MIHAILESCU presedinte ASPIR, Virgil FLORESCU vicepresedinte ASPIR, Ion SASU si Florin CETATEANU membri ai Consiliului Director ASPIR.

CONCLUZIE: ASPIR a deschis o poarta uriasa catre o institutie fundamentala a statului, pentru un dialog pertinent si profesional in scopul protejarii intereselor comerciale, tehnice, profesionale si juridice ale membrilor sai precum si celor care-si desfasoara activitatea in domeniul echipamentelor sub presiune si al instalatiilor de ridicat si doresc sa vina alaturi de aceasta asociatie.

Luni 12 noiembrie 2012 sediul ISCIR, Consiliului Director al ASPIR a solicitat o intrevedere cu Dl. Ing. Marian RADUCANU Inspector de Stat Sef ISCIR.

- Au fost prezentate scopul si obiectivele ASPIR punandu-se accent pe rolul de reprezentare, promovare, sustinere si protejare al intereselor comerciale, tehnice, profesionale si juridice, ale membrilor asociatiei.
- Din partea ISCIR au fost prezentate urmatoarele schimbari legislative care vor avea loc pana la sfarsitul anului 2012, precum si implicatiile noilor reglementari din domeniul echipamentelor sub presiune si al instalatiilor de ridicat referitor la siguranta si exploatarea acestora.
- A fost facuta propunerea din partea ASPIR si acceptata de catre ISCIR in ceea ce priveste aportul/contributia pe care noi membrii asociatiei il putem aduce prin informarea obiectiva a ISCIR pentru luarea celor mai bune decizii referitor la legislatia care reglementeaza domeniul echipamentelor sub presiune si al instalatiilor de ridicat.
- In urmatoarea perioada vor avea loc intalniri intre ASPIR si ISCIR tema fiind propunerile obiective/motivate/documentate pe care membrii asociatiei le fac referitor la noile schimbari legislative din domeniu.
- In incheiere ISCIR a manifestat interes fata de membrii asociatiei ASPIR, ei find considerati un partener serios pentru un dialog obiectiv si professional, scopul comun acela de a asigura securitatea in functionare a echipamentelor sub presiune si al instalatiilor de ridicat.
- Din Consiliul Director ASPIR au participat d-nii Radu MIHAILESCU presedinte ASPIR, Virgil FLORESCU vice presedinte ASPIR si Florin CETATEANU.

Opinii

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

Îi răsplătim pe cei care aleg să conducă eco și folosesc mașini electrice, punându-le la dispoziție autonomie în deplasare: printr-o infrastructură acoperitoare și prin asigurarea gratuității deplasării, suportând costurile alimentării.

Valer Hancaș, Director Comunicare & Corporate Affairs Kaufland România

Ne aşteptăm ca segmentul coboţilor să continue a fi în următorii ani unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieţei de soluţii de automatizare.

Jürgen von Hollen, Preşedinte, Universal Robots

Se estimează că energia solară va oferi cu 40.000 mai multe locuri de muncă în Europa până în 2019 dacă barierele comerciale sunt eliminate.

James Watson, CEO SolarPower Europe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Karmenu Vella

După unele estimări, 23.000 de decese au loc anual în România din cauza poluării aerului cu anumite particule. Este important să lucrăm pentru a combate această problemă.

Comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

De aceea noi la TESY ne bazăm pe oportunitatea de a-i atrage pe oamenii cei mai talentați și dornici să învețe, care au energia să creeze produse impresionante și ambiția de cuceri obiective provocatoare.

Zhechko Kyurkchiev, CEO Tesy

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare