Eliminarea restrictiilor privind instalarea de statii de alimentare cu GPL

423 vizualizari
Alimentare cu GPL
Distribuie pe

Comisia a decis joi, 27 aprilie, sa trimita Romaniei un aviz motivat, prin care ii solicita sa ia masuri care sa permita instalarea de statii de alimentare cu GPL, pentru autovehicule si pentru butelii de uz casnic. De asemenea, Romania nu a adoptat reglementarile tehnice si normele privind certificatele de protectie contra incendiilor necesare, in vederea instalarii unor noi statii de alimentare cu GPL. 
In prezent, legislatia romaneasca impune cerinte pentru instalarea de noi statii de alimentare cu GPL, inclusiv a celor fabricate si comercializate in mod legal in alt stat membru.

Comisia a transmis respectivul aviz motivat deoarece aceasta situatie interzice de facto crearea si vanzarea transfrontaliera de statii de alimentare cu GPL, ceea ce contravine dispozitiilor referitoare la libera circulatie a marfurilor din Tratat (articolele 34-36). Romania are la dispozitie doua luni pentru a notifica Comisiei masurile adoptate in vederea remedierii situatiei. In caz contrar, Comisia poate decide sa trimita Romania in fata Curtii de Justitie a UE.

Prin pachetul lunar de decizii referitoare la actiunile de constatare a neindeplinirii obligatiilor, Comisia Europeana urmareste actionarea in justitie a statelor membre care nu si-au indeplinit obligatiile care le revin in temeiul legislatiei UE. Aceste decizii, care vizeaza diverse sectoare si domenii de politica ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzatoare a legislatiei UE in beneficiul cetatenilor si al intreprinderilor.
Principalele decizii adoptate de Comisie in aprilie cuprind 4 scrisori de punere in intarziere, 45 de avize motivate, 11 sesizari ale Curtii de Justitie a Uniunii Europene si 2 proceduri de incetare. Totodata, Comisia inchide 155 de cazuri in care diferendele cu statele membre in cauza au fost solutionate fara a fi necesara continuarea procedurii de catre Comisie.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 300 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 160 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 6.440 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 670 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video