Aerteknika

Eticheta ecologica europeana pentru pompe de caldura

Comisia Europeana
vizualizari

 

Decizia Comisiei nr. 742/2007/CE privind stabilirea criteriilor de acordare a etichetei ecologice europene pentru pompe de caldura.

Pe ambalajul sau pe eticheta pompelor de caldura cautati simbolul care atesta calitatile ecologice ale acestora: eticheta ecologica europeana.
Eticheta ecologica europeana este acordata produselor care sunt in conformitate cu anumite criterii ecologice stabilite la nivel european. Aceste criterii au fost identificate pe baza unor studii stiintifice complete asupra aspectelor legate de intreg ciclul de viata al produselor si sunt valabile 3-5 ani, ele fiind revizuite regulat pentru a tine cont de progresul tehnic.

Eticheta ecologica europeana reprezinta un simbol grafic insotit de un scurt text descriptiv aplicat pe produs, ambalaj, intr-o brosura sau alt document informativ care insoteste produsul si care ofera informatii despre cel putin unul si cel mult trei tipuri de impact asupra mediului.

Produse vizate - pompe de caldura
- pompe de caldura: actionate electric, actionate cu gaze, cu absorbtie actionate cu gaze, care transforma energia existenta in aer, sol sau apa, in caldura utila incalzirea sau pentru racirea cladirilor.

Criteriile de acordare a etichetei ecologice europene acestor produse vizeaza reducerea impacturilor asupra mediului prin:
• eficientizarea incalzirii si (sau) racirii cladirilor
• reducerea sau prevenirea riscurilor pentru mediu si pentru sanatatea umana legate de utilizarea substantelor periculoase
• informarea corespunzatoare a clientilor si instalatorilor.

Eticheta ecologica europeana ofera certitudinea ca aceste produse:
- au eficienta energetica imbunatatita in timpul incalzirii si racirii
- reduc si previn riscurile pentru mediu si pentru sanatatea umana in ceea ce priveste utilizarea substantelor periculoase
- au o contributie redusa la incalzirea globala si contin instructiuni pentru utilizarea corecta din punct de vedere al protectiei mediului.

Pentru o informare detaliata in ceea ce priveste eticheta ecologica europeana, consultati site-ul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile: www.mmediu.ro 

Opinii

Oil&Gas Black Sea Summit

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romanian Energy Efficient Forum 2018

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare