O noua scara a consumului de energie A-G pentru aparatele electrocasnice

104 vizualizari
AG
Distribuie pe

Pe 13 iunie 2017, negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene au convenit că ar trebui introdusă o scară nouă, mai riguroasă, de la A la G, care să arate eficiența energetică a aparatelor de uz casnic, pentru a ține pasul cu progresul tehnologic.
Cu noua scară, clienții vor putea alege produse mai eficiente pentru a reduce consumul și facturile la energie, în timp ce producătorii vor fi încurajați să inoveze și să investească în produse mai eficiente din punct de vedere energetic.

Scară nouă pentru produsele existente și viitoare
Clienții ar trebui să poată vedea primele etichete noi cu noua scară fără indicațiile "+" ("A + / A ++ / etc.") în magazine, cel mai devreme la sfârșitul anului 2019. Pentru a ține pasul cu îmbunătățirile în materie de eficiență energetică, o nouă scară energetică ar trebui să apară de fiecare dată când 30% din produsele de pe piața UE se încadrează în clasa A de eficiență energetică sau când 50% din aceste produse se încadrează în primele două clase de eficiență energetică, A și B.

Consumatori: informații clare și la îndemână
Etichetele vor însoți produsele în format tipărit, iar versiunile lor online și informațiile despre produse vor putea fi căutate și descărcate. În cazul unor actualizări care ar afecta eficiența energetică a unui produs deja achiziționat, furnizorul ar trebui să informeze clientul, spune textul.
Toate materialele publicitare vizuale sau promoționale trebuie să menționeze pe etichetă clasa de eficiență energetică și scara de clase disponibile și se vor face campanii de informare a consumatorilor pentru a se anunța noile etichete.
Mediatorii Parlamentului au solicitat ca eticheta să cuprindă o informație care să permită clienților să identifice produsele "inteligente din punct de vedere energetic" - acelea care pot schimba și optimiza automat modurile de consum.
În viitoarele revizuiri ale legislației, Comisia va evalua posibilitatea ca clienții care achiziționează produse cu consum energetic, al căror randament energetic și de protecție a mediului este inferior celui prezentat pe eticheta energetică, să aibă acces la despăgubiri, inclusiv schimbul produsului.
 
Transparență și conformitate
Ciorna regulamentului va cere Comisiei Europene să creeze un portal online cu o bază de date a produselor care să conțină conformitatea lor cu standardele, având ca scop să sprijine autoritățile de supraveghere a pieței și să ofere consumatorilor informații suplimentare despre produse.
Comisia Europeană ar trebui, de asemenea, să elaboreze linii directoare de aplicare a acestui regulament privind cele mai bune practici pentru testarea produselor și schimbul de informații.
 
Pașii următori
Parlamentul și Consiliul trebuie să cadă oficial de acord înainte ca legislația să intre în vigoare.
Pentru informații suplimentare, vizitați pagina web a Parlamentului European la linkul http://www.europarl.europa.eu
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 461 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 17.172 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 1.550 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 449.798 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video