Aerteknika

Iata dusul care utilizeaza cu pana la 70% mai putina apa

Nebia dus
vizualizari

În ciuda multitudinii de beneficii pe care le aduce un duș fierbinte relaxant, apar unele probleme ecologice: apa reziduală. Un duș poate consuma până la 80 de litri de apă pe utilizare. Atunci când aplicăm acest lucru într-un cadru comercial, cum ar fi o sală de gimnastică, un hotel sau o unitate similară, aceasta înseamnă o mulțime de energie și bani care ajung la... scurgere.nebia

Faceți cunoștință cu Nebia. O companie startup din San Francisco a inventat un sistem de duș care are potențialul de a schimba multe pe piață. Folosind o tehnologie mai frecvent întâlnită în industria aeronautică, produsul final al echipei care a dezvoltat produsul Nebia este un duș care este simultan economic și accesibil ca preț.

Folosind ceea ce compania numește tehnologia H2Micro, apa care trece prin capul dușului este pulverizată în milioane de picături de apă mici. Nebia pulverizeza apa în milioane picaturi de apa pe o supafata de 10 ori mai mare fata de un cap de dus traditional. Totodata, Nebia reduce consumul de apa cu pana la 70%. Gândiți-vă la el mai mult ca la o ceață blândă decât la cascada unui duș convențional. În acest fel, este acoperită o suprafață de 10 ori mai mare comparativ cu un duș convențional, creând o senzație de extra-curățenie.nebia

Confortul și uzabilitatea sunt un lucru, dar domeniul unde sistemul Nebia se evidențiază cu adevărat este în domeniul economisirii apei. Compania susține că fiecare duș consumă până la 70% mai puțină apă decât alte sisteme. Atunci când sunt utilizate în afara spațiilor rezidențiale, în special în clădiri precum centre de agrement, cluburi sportive, spitale și altele cu volum mare de cosum de apă, economiile de costuri ar putea fi masive. De altfel, Nebia a fost proiectat inițial cu scopul de a găsi o soluție mai ecologică în privința dușurilor pentru un lanț de cluburi de fitness.

Nebia se poate monta, cu usurinta, fara nevoia unui instalator, doar cu ajutorul unei șurubelnițe, spun reprezentanții companiei. Potrivit acestora, americanii alocă în medie circa 8 minute pentru a face un duș, timp în care consumă până la 75l de apă, în timp ce prin tehnologia Nebia s-ar consuma până la 22l de apă.

Prețul pentru o astfel de unitate este de 399 usd/buc.

Ar putea acest produs să schimbe modul în care funcționează dușurile în viitor? Greu de spus acum, însă este cu siguranță o posibilitate. Cu toate acestea, având în vedere potențialul sistemului de duș Nebia în ceea ce privește economisirea atât a apei cât și a banilor pentru utilizatori, este un proiect a cărui evoluție merită urmărită.

Mai multe despre Nebia, aici: https://nebia.com

 

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Oil&Gas Black Sea Summit

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romanian Energy Efficient Forum 2018

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare