Roca sarbatoreste 100 de ani de activitate

Roca Inspira

Inceputul si evolutia Roca in decursul a 100 de ani o fac una dintre cele mai interesante companii din industrie.
ianuarie 2017 - Pe 17 ianuarie 2017, Roca, cel mai mare producator de obiecte sanitare si mobilier de baie, aniverseaza 100 de ani de la deschiderea primei fabrici in imprejurimile Barcelonei. Astazi, Roca este prezenta in 170 de tari si in peste cinci milioane de bai cu produse care variaza de la lavoare, vase de toaleta, dusuri si cazi la piese de mobilier, baterii, accesorii, faianta si gresie. Toate acestea sunt produse in cele 76 de fabrici din 20 de tari, inclusiv Romania.

Grupul Roca a ajuns in 2015 la o cifra de afaceri de 1.717 milioane de euro, cel mai bun rezultat din 2007 pana in prezent, avand o crestere de 4,3% comparativ cu anul anterior. Au fost alocate investitii de 115 milioane de euro in construirea de noi fabrici si extinderea capacitatii de productie pentru a putea acoperi cererea de pe piata.

Designul si noile tendinte raman prioritare, iar, cu ajutorul Innovation Lab, Roca s-a facut remarcata drept unul dintre cei mai inovatori producatori din domeniu, imbunatatind materialele, liniile de design, produsele, si procesele de fabricare si stabilind astfel noi standarde de design si eficienta. De exemplu, in 1966, Roca a prezentat prima baterie electronica si in 1974, compania a introdus cartusul ceramic, folosit si astazi in majoritatea bateriilor de pe piata.

Roca a reusit sa ramana timp de 100 de ani o afacere de familie, devenind lider mondial in ciuda dificultatilor economice. La inceput, compania producea exclusiv radiatoare din fonta pentru incalzirea locuintelor la fabrica sa din Gava, de langa Barcelona. Succesul obtinut rapid pe piata de noile produse si planul de extindere au dus la cresterea business-ului, ceea ce a implicat si o diversificare a domeniului de activitate. Acestia au fost primii pasi in directia unei povesti de succes.


Roca in Romania – o poveste de 11 ani la standarde internationale
Roca a intrat in Romania prin achizitionarea fabricii Cesarom din Bucuresti, una dintre cele mai vechi producatoare de obiecte sanitare din Romania, un brand construit si iubit de romani timp de 40 de ani si recunoscut pentru calitatea produselor. Dupa 11 ani, mai mult de jumatate dintre angajatii Roca sunt fosti angajati Cesarom, ce acum produc pentru piata internationala, folosind tehnologie de ultima generatie si expertiza Roca care garanteaza un maximum de competitivitate. Fabrica Roca din Bucuresti produce obiecte din ceramica, lavoare si vase de toaleta, care fac parte din cele mai vandute colectii ale brandurilor Roca Group.

Lansari speciale cu ocazia aniversarii a o suta de ani
Cu ocazia centenarului, Roca planuieste oferte speciale pentru publicul din Romania si aduce pietei locale cele mai noi colectii in materie de design, materiale si sustenabilitate. Vedeta acestui an este cu siguranta Inspira, colectie de obiecte sanitare din portelan si mobilier de baie a carui principala caracteristica este mixul intre trei linii de design care devin perfect compatibile intre ele: rotund, rotunjit si patrat.

Combinatia indrazneata de stiluri nu este singurul atribut special al colectiei, ci un material cu adevarat inovator FINECERAMIC®, un nou tip de material ceramic patentat de Roca, care permite o mai mare precizie in forme, detalii mai sofisticate si forme care anterior nu erau posibile.

De asemenea, Roca continua sa inoveze in domeniul bateriilor si a pregatit pentru Romania colectiile Atlas si Naia. Cele doua colectii beneficiaza de tehnologie Cold Start® si functie de economisire apa, reducand consumul cu 1,33 l/min.

www.roca.com
www.ro.roca.com

Adauga Comentarii

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare