Aerteknika

2018 - Anul retelei digitale

Resurse regenerabile
vizualizari

Nimic nu va fi mai important în 2018 pentru succesul pe termen lung al resurselor regenerabile decât dezvoltarea unei arhitecturi de rețea digitală.

Vizibilitate pentru tehnologia rețelei; senzori integrați și analiza datelor pentru generare distribuită; contracte inteligente pentru gestionarea energiei; cerere flexibilă; sistemele de control inteligente - acestea sunt tehnologiile zilelor noastre. Ele vor deveni funcțiuni standard pentru utilități, operatori de sisteme și producători de energie maximizând piața globală de sisteme de energie regenerabilă, potrivit publicației Renewable Energy World.

A devenit clar de multă vreme că modul în care au funcționat până acum rețelele – fluxul unidirecțional - se schimbă la fluxul bidirecțional.

De exemplu, invertoarele inteligente au devenit necesare în anumite regiuni în 2017, așteptându-se să fie cerute în tot mai multe regiuni. Spre deosebire de predecesorii lor, invertoarele inteligente pentru sisteme solare sau baterii pot face față unor fluctuații ale frecvenței sau tensiunii din rețea, contribuind la stabilitatea rețelei. În 2018, supravegheați mai mulți factori de decizie politică pentru a consolida calea către stații de utilități dotate cu invertoare inteligente pentru a beneficia de rețele stabile și pentru ca autoritățile de reglementare să colaboreze cu entități care pot crea standarde de comunicații pentru ca această tehnologie de viitor să poată comunicacu rețeaua.

Comunicarea mai bună între stațiile de utilități și sistemele clienților acestor stații va rămâne o temă pentru dezvoltarea sistemelor de energie digitale. Studiile și demonstrațiile care se desfășoară acum vor contribui la informarea structurii acestor comunicații. La nivel federal american, de exemplu, inițiativa SunShot lucrează la programul său Enabling Extreme Real-Time Grid Integration of Solar Energy în timp real pentru a ajuta la finanțarea de noi proiecte care vor permite stațiilor de utilități să înțeleagă cantitatea de energie solară care este generată, în timp real, de sistemele de energie solară, inclusiv panourile solare pentru acoperișuri la locuințele clienților. În centrul acestor programe, sunt senzorii și analizele de date care vor conduce viitoarea rețea digitală.

Un studiu realizat în S.U.A. de către cea mai mare stație de utilități din Arizona își propune să înțeleagă limitele unei noi platforme care să coordoneze stocarea și dispozitivele inteligente de acasă. Testul va dezvolta capacitatea stațiilor de utilități de a optimiza resursele de energie distribuite în rețea.

Și în Scoția, un studiu recent a arătat succesul a ceea ce se numește "gestionarea activă a rețelei" - un sistem integrat de management al cererii, stocarea pe scară largă a energiei și monitorizarea și controlul prin software.

Invertoarele inteligente, comenzile inteligente, rețelele inteligente – tot ce ține de inteligența digitală, se așteaptă să apară mai mult anul viitor. Vor fi mai multe parteneriate între pionii din industria energetică și furnizorii de analiză a datelor; mai multe date se vor muta de la generatoare la stațiile utilităților; vor fi încredințate mai multe contracte inteligente pentru cumpărarea și vânzarea de energie regenerabilă; mai multe orașe își vor dota clădirile cu control inteligent al energiei; și în ansamblu, industria energiei regenerabile va folosi tehnologiile digitale pentru a înlătura și mai mult percepția că resursele regenerabile variate rămân o amenințare pentru rețelele electrice de pretutindeni.

Adauga Comentarii

Basic HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <p> <br> <span> <img src alt height width data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • You can align images (data-align="center"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • You can caption images (data-caption="Text"), but also videos, blockquotes, and so on.
  • Only images hosted on this site may be used in <img> tags.

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.

Opinii

Oil&Gas Black Sea Summit

 

„Există viitor pentru motoarele diesel. Vrem să punem punct, odată pentru totdeauna, dezbaterii privind declinul tehnologiei diesel.”

Dr. Volkmar Denner, CEO Bosch

Dr. Jochen Köckler

Tehnologia nu înseamnă a concura cu oamenii; este vorba de a ajuta oamenii. Noi suntem cei care luăm deciziile și stabilim cursul.

Dr. Jochen Köckler, Președintele consiliului de administrație al Deutsche Messe

O abordare a Inteligenței Artificiale de succes nu se referă doar la tehnologie, ci mai ales la oameni inteligenți. Organizaţiile ar trebui să aibă ca prioritate atragerea şi cultivarea de talente.

Carmen Adamescu, Partener EY România

Top Categorii

Romanian Energy Efficient Forum 2018

 

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare