ABB lanseaza oferta sa in domeniul solutiilor digitale industriale de ultima generatie, ABB Ability

ABB Ability

ABB a lansat pe piata ABB Ability, portofoliul sau de solutii digitale industriale de ultima generatie in cadrul ABB Customer World in Houston. 

Odata cu lansarea pe piata a peste 180 de solutii si servicii, ABB deblocheaza in acest moment valoarea pentru clientii sai din cea de-a Patra Revolutie Industriala. Combinand expertiza aprofundata a ABB in domeniu cu conectivitatea la retea si cu cele mai recente tehnologii si inovatii, ABB Ability creeaza solutii si servicii puternice care rezolva probleme reale de business si conduc la oportunitati de afaceri tangibile.

ABB Ability vine in sprijinul clientilor din domeniile utilitatilor, industriei, transporturilor si infrastructurii pentru a-si dezvolta noi procese si pentru a le imbunatati pe cele existente, astfel oferind o imagine amanuntita si optimizand planificarea si controlul operatiunilor in timp real. Rezultatele pot fi apoi centralizate in cadrul unor sisteme de control pentru imbunatatirea valorilor-cheie cum ar fi timpul de functionare al fabricii, viteza si randamentul. 

Oferta se bazeaza pe tehnologia de pionierat a ABB si pe mai mult de patru decenii de leadership industrial digital. Acest lucru va spori abilitatea clientilor de a inova si de a concura pe piata digital-industriala in dezvoltare.

“Ca lider in tehnologia de pionierat in solutii digitale, cu o baza instalata de peste 70 milioane de dispozitive conectate si 70,000 de sisteme de control, ABB este pozitionata in mod unic pentru a sprijini transformarea digitala a clientilor sai”, a declarat Ulrich Spiesshofer, CEO al ABB. “Cu ABB Ability, combinam intreg portofoliul ABB de solutii si servicii digitale. Cream un plus de valoare pentru clienti reunind expertiza in domeniu a ABB, conectivitatea avansata si tehnologiile digitale de ultima ora. In acest fel, clientii nostri pot atinge imbunatatiri fara precedent ale performantei lor operationale si a productivitatii.”

Ofertele digitale oferite de ABB Ability includ solutii de management al performantei pentru industriile mari bazate pe active; sisteme de control pentru industriile de proces; servicii de monitorizare de la distanta pentru roboti, motoare si utilaje cat si solutii de control pentru cladiri, retele de incarcare pentru vehicule electrice si platforme marine. Unele dintre cele mai specializate oferte se adreseaza, printre multe altele, managementului energiei pentru centre de date si optimizarea navigatiei pentru flotele maritime de transport.

Printre clientii care utilizeaza deja portofoliul solutiilor digitale, care acum fac parte din ABB Ability se numara unele dintre cele mai mari companii de utilitati din lume, producatori si furnizori de servicii, cum ar fi Shell Oil, CenterPoint Energy, Con Edison, BASF, Royal Caribbean, Cargill, Volvo, BMW si multi altii.

Solutiile digitale de ultima generatie ale ABB Ability si serviciile sunt dezvoltate si construite pe platforma cloud de top Azure apartintand Microsoft, avand la baza un parteneriat strategic cu compania de software.

“Construirea solutiilor noastre pe platforma Azure inseamna ca putem beneficia de toate avantajele acesteia, adaugand in acelasi timp valoare prin oferta noastra de solutii in domeniu”, a declarant Guido Jouret, Chief Digital Officer al ABB. “De fapt transformam zecile de ani de expertiza specifica a ABB in domeniu in oferte de software pe care clientii nostri le pot accesa prin intermediul celei mai mari si mai avansate platforme digitale din lume. De la stadiul de campion digital “din umbra”, devenim acum partenerul preferat al clientilor care pornesc o transformare digitala. Ei pot acum sa cunoasca mai mult, putem face mai mult, mai bine, impreuna. Noi ii putem ajuta sa evalueze, automatizeze, optimizeze si sa colaboreze.”

Printre noile inovatii ABB Ability prezentate la Houston se numara:
• ABB Ability System 800xA – una dintre solutiile oferite de ABB Ability are la baza platforma de automatizare lider de piata System 800xA. Select I/O, o noua completare adusa System 800xA, este un sistem redundant, bazat pe Ethernet cu un singur canal I/O. El sustine modelul ABB de ultima generatie de executie a proiectelor, denumit „Proiecte Inteligente”, care ofera o gama de imbunatatiri ale eficientei in proiectele de automatizare. Cu Select I/O, clientii pot intreprinde proiecte majore avand un program mai rapid si cu mai putine depasiri de costuri. Acesta utilizeaza dulapuri standardizate care permit instalatorilor sa dirijeze digital semnalele in loc sa utilizeze panouri de dirijare care necesita un efort intens. Verificari complete pot fi facute inainte de livrarea restlului sistemului, astfel minimizandu-se impactul modificarilor ulterioare si permitand sarcinilor din proiect sa fie executate in paralel.

• ABB Ability Asset Health Center – Printre primele solutii ABB Ability care au fost lansate pe platforma Azure se afla o solutie ABB de ultima generatie pentru managementul activelor, Asset Health Center 3.0. Fiind disponibila din ianuarie 2017, aceasta utilizeaza metode de analiza predictiva si prescriptiva si modele personalizate pentru identificarea si prioritizarea nevoilor crescande de mentenanta, bazate pe probabilitatea de esec si criticalitatea activelor.

• ABB Ability Collaborative Operations – Aceasta solutie puternica, dezvoltata acum la scara industriala, ajuta clientii sa colaboreze mai eficient. Aceasta permite expertilor sa lucreze impreuna dincolo de granitele organizatiei, utilizand aceleasi platforme de date si analiza. Aceasta se concentreaza pe rezultate cum ar fi imbunatatirea productivitatii, reducerea defectiunilor echipamentelor, reducand costurile de mentenanta si transformand performanta generala a afacerii. Toate acestea se intampla maximizand securitatea si protectia datelor, oamenilor si activelor la toate nivelurile integrarii. Solutia a fost conceputa astfel incat sa conduca la rezultate durabile si pe termen lung pentru cei care au adoptat-o deja.

• ABB Ability Digital Substation – Statia electrica digitala furnizata de ABB asigura clientilor din sectorul utilitatilor un control si o eficienta de neegalat. Statia digitala incorporeaza senzori pe baza de fibra optica si intrerupatoare pentru a reduce cerintele de mentenanta si nevoia de Km de cabluri conventionale. ABB Ability duce aceste avantaje mai departe, combinand cele mai recente echipamente electrice cu senzori digitali si cloud computing. Rezultatul este ca operatorii retelelor pot lua decizii bazate pe informatii detaliate, actualizate, in timp ce algoritmii predictivi pot imbunatati practicile de mentenanta si managementul activelor.

• ABB Ability Smart Sensor – Aceasta solutie de senzor inteligent, prezentat anul trecut, conecteaza motoarele electrice de joasa tensiune la internetul industrial, astfel permitand monitorizarea continua a acestora. Solutia, care poate fi atasata cu usurinta unui motor, transmite date la cloud prin intermediul vibratiilor, temperaturii, sarcinii si consumului de energie. Alertele sunt generate cand oricare dintre parametri deviaza de la normal, permitand operatorului sa actioneze preventiv inainte ca motorul sa functioneze defectuos. Indicatorii nostri ne arata deja ca solutia cu senzor inteligent conduce la o reducere a timpului de nefunctionare a motorului cu 70% si o extindere a duratei de viata a acestuia cu pana la 30%. Actionand asupra datelor pentru a optimiza performanta motorului, putem reduce consumului de energie cu pana la 10%.

Lista solutiilor inovatoare si versatile asociate cu ABB Ability continua cu oferte cum ar fi ABB Ability Asset Insight, ABB Ability Ellipse Enterprise Asset Management software, si ABB Ability Data Center Automation infrastructure management software. Cu solutii ca acestea si cu multe altele, ABB Ability va deservi clientii din domeniile utilitatilor, industriei, transportului si infrastructurii. Aceasta va creste puterea revolutiei digitale, permitand reducerea costurilor de mentenanta, prelungirea vietii activelor, operatiuni mai eficiente, reducerea impactului asupra mediului inconjurator si imbunatatirea gradului de siguranta a lucratorilor.

Adauga Comentarii

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Top Categorii

Apa
Campanii
Climatizare
Electrice
Energie regenerabila
Evenimente
Termice
Tehnologie
Pompe
Sanitare