ABB si Northvolt se unesc pentru a ridica cea mai mare fabrica de baterii din Europa

100 vizualizari
ABB Northvolt
Distribuie pe

Parteneriat pentru digitalizare industrială și electrificare inteligentă

ABB și Northvolt au semnat un memorandum pentru un parteneriat în tehnologie și furnizare la scară largă, incluzând produse și servicii pentru fabrica de baterii cu ioni de litiu de ultimă generație Northvolt și colaborare strânsă în dezvoltarea soluțiilor pentru baterii și cercetare-dezvoltare. ABB Technology Ventures va sprijini faza inițială a acestui proiect printr-o primă investiție.

Northvolt va construi în Suedia cea mai mare și mai avansată fabrică de baterii cu ioni de litiu din Europa. Susținută de competența ABB în automatizare, integrând robotică, automatizare, electrificare și tehnologia ABB Ability, într-o soluție globală, fabrica va furniza clienților europeni din industria automotivă soluții pentru baterii de mare calitate, personalizabile. Fabrica este așteptată să înceapă producția în 2020. O linie de producție demonstrativă va fi gata până în 2019 și va permite companiei Norhvolt să-și optimizeze continuu produsele și procesele.

"Suntem încântați să susținem proiectul Norhvolt de a construi o fabrică de baterii a viitorului aici, într-una din țările noastre de origine",a declarat CEO ABB, Ulrich Spiesshofer. "Această fabrică integrată într-un mod unic ar fi un show-room al ABB și ar contribui la satisfacerea cererii tot mai mari de soluții de stocare mai inteligente și mai ecologice".

Revoluția energetică a stimulat utilizarea surselor de energie regenerabilă și a redus dependența de combustibilii fosili. Electrificarea și stocarea sunt cheile unei societăți fără emisii de carbon. Trecerea la e-mobilitate va duce la nevoia tot mai mare de baterii. Capacitatea stocării energiei este, de asemenea, crucială pentru a elimina combustibilii fosili pe etape. 

"Lumea se mișcă rapid spre electrificare. Vrem să facilităm această tranziție prin construirea celei mai mari fabrici de baterii cu ioni de litiu de ultimă generație pe continentul european și prin producerea celor mai ecologice baterii din lume. ABB se află pe primul loc în electrificare și suntem încântați să-l avem ca partener strategic, furnizor principal și investitor", a declarat Peter Carlsson, CEO al Northvolt.

Produsele și serviciile pe care ABB intenționează să le furnizeze cuprind o soluție complet integrată din robotică, automatizare și electrificare, sistemul de control ABB Ability System 800xA și ABB Ability Manufacturing Operations Management, ceea ce face ca această fabrică să fie un adevărat show-room pentru Industria 4.0.

Ambii parteneri au convenit asupra unei colaborări în domeniul tehnologiei care să conducă inovațiile referitoare la baterii către domenii ca platformele de producție, designul de celule și module și producerea de baterii. Companiile intenționează să colaboreze strâns la dezvoltarea soluțiilor pentru baterii pentru aplicații mobile și fixe, gândindu-se și la surse posibile de fabricare a bateriilor.

"Vedem un potențial deosebit în parteneriatul nostru cu Northvolt pentru a dezvolta soluții ecologice pentru utilități, industrie, infrastructură și transport. Este o piatră de hotar pentru noi și clienții noștri, în scopul de a avea o lume fără combustibili fosili, mai ales aici în Suedia", spune Johan Söderström, MD, ABB Suedia.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video