Bosch transforma orasele in orase inteligente

67 vizualizari
Tehnologiile Bosch fac posibila conectivitatea la nivelul oraselor
Distribuie pe

Las Vegas, Nevada - Tehnologiile Bosch fac posibila conectivitatea nu doar in case si apartamente, ci si la nivelul oraselor. In cadrul editiei CES a acestui an, furnizorul de servicii si tehnologie prezinta modul in care s-ar desfasura lucrurile intr-un oras inteligent. In cinci proiecte pilot, Bosch lucreaza intens pentru a transforma viziunile viitorului in realitate. Pana in anul 2050 sase miliarde de oameni vor locui in orase. „Orasele inteligente imbunatatesc atat calitatea vietii locuitorilor cat si eficienta economica a oraselor. Din acest motiv dorim sa facem orasele mai inteligente”, a declarat Directorul General Executiv (CEO) Bosch, Dr. Volkmar Denner, in cadrul conferintei de presa a companiei, sustinuta la CES 2016 in Las Vegas. Aceste eforturi se vor concentra asupra mobilitatii, infrastructurii, energiei si securitatii. 

Indiferent daca se pune problema conectarii diferitelor tipuri de transport – precum trenuri, autobuze si car-sharing (serviciul de utilizare in comun a autoturismelor) – sau a gestionarii semafoarelor si iluminarii in orase, scopul, a afirmat acesta, este de a oferi locuitorilor orasului o mai buna calitate a vietii, si astfel, mai mult confort si siguranta, conservand totodata resursele. Cel mai bun exemplu in acest sens este iluminarea automata: daca strada este pustie, intensitatea luminilor este redusa, insa imediat ce apar oameni, intensitatea luminilor creste. Acest principiu este similar celui actionarii anumitor scari rulante, care incep sa se miste odata ce oamenii pasesc pe ele. De asemenea, se preconizeaza faptul ca imobilele inteligente care isi vor ajusta automat temperatura, calitatea aerului si iluminarea vor deveni o norma la nivel mondial. 

Prin platforma Bosch IoT Suite, compania pune la dispozitie piatra de temelie a oraselor inteligente. Aceasta reprezinta o platforma de software care integreaza toate functiile necesare conectarii dispozitivelor, utilizatorilor si serviciilor – inclusiv retelele electrice, iluminarea, semafoarele si vehiculele. De asemenea, este posibila conectarea intregii infrastructuri, precum transportul public sau parcarile acoperite, pentru a permite controlul inteligent prin intermediul IoT Suite. 

Un singur clic si vehiculul isi va gasi singur locul de parcare 
Mobilitatea reprezinta pulsul oricarui oras. Insa din ce in ce mai multe conurbatii sunt in pericol de blocaj – ceea ce poate confirma orice conducator auto care a petrecut ore intregi blocat in ambuteiaje sau incercand sa gaseasca un loc de parcare. Bosch sprijna orasele inteligente si vehiculele conectate in identificarea locurilor libere de parcare si a metodelor de a ajunge la acestea. Compania ajuta conducatorii auto sa-si parcheze automobilele. In curand tot ce va fi necesar pentru ca automobilele sa isi gaseasca singure drumul catre parcarile acoperite este atingerea unui buton. Odata intrate in parcari, vehiculele vor intra si iesi din spatiile de parcare in mod independent. Conducatorii auto vor trebui doar sa actioneze cu degetul aplicatia respectiva. 

Punctele de incarcare a bateriilor fac parte din Internetul tuturor lucrurilor 
Conducatorii auto ai vehiculelor electrice sau plug-in hibride utilizeaza deja aplicatii de localizare a unui punct disponibil pentru incarcarea bateriilor. Si aceasta nu este tot: inca un singur clic si vor putea plati pentru curentul electric pe care il consuma. Bosch a colaborat cu un fabricant de autovehicule pentru a dezvolta o astfel de aplicatie, iar acum o pune la dispozitia conducatorilor auto care detin vehicule electrice. Aplicatia acopera aproape toate punctele publice de incarcare din Germania, puncte de incarcare din alte tari fiind adaugate periodic.

Pur si simplu.Conectat. 
Urmariti reperele Bosch CES 2016 publicate prin Twitter: #BoschCES

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video