Conferinta Bosch ConnectedWorld IoT in Berlin

71 vizualizari
Bosch lanseaza sistemul cloud pentru serviciile sale IoT 
Distribuie pe

Internetul lucrurilor dintr-o singura sursa: Bosch lanseaza sistemul cloud pentru serviciile sale IoT 

Centru informatic situat in Germania 
Bosch lanseaza propriul sistem cloud pentru serviciile bazate pe internet. In Bosch IoT Cloud, furnizorul international de servicii de tehnologie ruleaza diferite aplicatii pentru mobilitatea sa conectata, industriile conectate si activitatile comerciale din cladirile conectate. Primul sistem cloud este situat in Germania. „Incepand de azi, oferim toate avantajele pentru o lume conectata dintr-o singura sursa. Sistemul Bosch IoT Cloud este ultima piesa din puzzle-ul care completeaza competenta noastra software. Suntem in acest moment un furnizor de servicii complete pentru conectivitate si internetul lucrurilor,” a declarat CEO-ul Bosch Volkmar Denner la conferinta Bosch ConnectedWorld organizata pe 15-16 martie 2016 la Berlin. Bosch este singura companie din lume care este activa la toate cele trei niveluri ale internetului lucrurilor. Grupul Bosch ofera tehnologii cheie care faciliteaza conectivitatea, cum ar fi senzorisisoftware si dezvolta noi servicii pe aceasta baza. „Un factor major pentru succesul solutiilor conectate este scalabilitatea acestora. Modelele de activitate trebuie sa poata creste rapid atunci cand este necesar. Sistemul cloud Bosch IoT inseamna ca Bosch dispune acum de infrastructura necesara. Consideram ca acest lucru este un eveniment cheie important pentru Bosch,” a declarat Denner, care este responsabil si pentru cercetare si inginerie avansata in Consiliul de Administratie Bosch. Sistemul cloud Bosch IoT include infrastructura tehnica, precum si oferte de platforma si software. La inceput, furnizorul de tehnologie si servicii il va folosi pentru solutii la nivel intern. Din anul 2017, acesta va fi pus la dispozitia altor companii sub forma de serviciu.

Sistem cloud situat in Germania 
Denner a subliniat faptul ca decizia de a amplasa sistemul cloud in Germania a fost una bine fundamentata. „Un numar mare de companii si consumatori sustin faptul ca ingrijorarile legate de securitate ii impiedica sa foloseasca tehnologii cloud si solutii pentru conectivitate. Sistemul cloud Bosch IoT este raspunsul la toate aceste preocupari.” Bosch opereaza propriul sistem cloud IoT in centrul sau informatic de langa Stuttgart. Conform explicatiilor oferite de Denner, „Consumatorii doresc sa stie daca datele lor sunt protejate si daca sunt in siguranta. Din acest motiv, securitatea pe care o oferim clientilor nostri este intotdeauna de ultima ora.” Cadrul legal fundamental il reprezinta regulamentele privind securitatea datelor din Germania si Europa. 

Centrul lumii conectate: Platforma Bosch IoT Suite 
Baza software a sistemului Bosch IoT Cloud este propria platforma Bosch IoT Suite a companiei. Acesta identifica toate obiectele activate prin internet, gestioneaza schimbul de date si suporta o multitudine de servicii si modele de activitate. Gestionarea datelor de dimensiuni mari permite analiza unor cantitati imense de date. „Platforma Bosch IoT Suite reprezinta centrul lumii conectate. Ofera toate functiile necesare pentru a conecta dispozitive, utilizatori si companii,” afirma Denner. Regulile pentru deciziile automate pot fi stocate in platforma Bosch IoT Suite - de exemplu, momentul in care se impune raportarea tiparelor de uzura si luarea unor masuri de preventie pentru servisarea echipamentelor tehnice. Bosch si clientii sai folosesc deja multe solutii si proiecte bazate pe aceasta platforma. Sistemul Bosch IoT Cloud conecteaza in acest moment peste cinci milioane de dispozitive si masini. 

Competenta Bosch IoT pentru lumea conectata 
Adresandu-se celor 800 de delegati prezenti la conferinta, Denner a subliniat faptul ca aceasta transformare digitala nu trebuie sa fie perceputa ca o amenintare. „Transformarea digitala si cresterea conectivitatii reprezinta oportunitati imense pentru noi.” In special, ofera acelor companii cu o baza industriala solida si competenta remarcabila in materie de hardware posibilitatea de a-si dezvolta activitatile traditionale, dar si de a patrunde in domenii complet noi. „Cerinta cheie prealabila in acest sens este sa detii la nivel intern software si competenta IT. Bosch dezvolta aceste capacitati de multi ani.” 

O varietate mare de posibilitati si modele de activitate 
Compania a lansat deja numeroase produse si solutii pentru lumea conectata. Sistemul Bosch Smart Home, de exemplu, poate comunica utilizatorilor temperatura curenta din casa lor si le poate permite sa modifice setarea chiar daca sunt inca pe drum. O alta solutie care ruleaza in sistemul Bosch IoT Cloud este conceputa pentru tehnicienii de service ai sistemelor de incalzire. Le permite accesul de la distanta la sistemele Bosch de incalzire autorizate astfel incat sa poata identifica problemele in cazul unei defectiuni. Acest lucru inseamna ca pot lua cu ei piesele de schimb de care au nevoie la prima si - din acest moment - singura vizita pentru lucrari de reparatii. Clientii vor beneficia astfel de costuri reduse pentru lucrarile de reparatii. 

Datele senzorilor din culturile de sparanghel ajung si ele in sistemul Bosch IoT Cloud. Agricultorii isi pot imbunatati recoltele si productivitatea daca stiu temperatura exacta a solului. Sistemul Bosch IoT Cloud genereaza de asemenea o harta online a spatiilor de tip „park-and-ride” din intreaga retea de trenuri pentru navetisti din Stuttgart. Senzorii detecteaza locurile de parcare libere si trimit aceasta informatie catre sistemul cloud, unde se adauga unei harti in timp real pe care utilizatorii o pot vizualiza pe dispozitivele lor smartphone. Un alt exemplu este serviciul „book-and-park” pentru conducatorii de camioane. De fiecare data cand cauta o zona in care se pot odihni si in care pot parca, camionul lor transmite date privind locatia catre sistemul Bosch IoT Cloud. Acesta rezerva un spatiu disponibil de parcare in apropiere si informeaza conducatorul auto. „Aceste exemple prezinta modul in care dispozitivele conectate inteligent, completate de serviciile din sistemul nostru cloud IoT, reprezinta baza pentru modelele de activitate IoT de succes. Solutiile conectate imbunatatesc calitatea vietii oamenilor si conserva resursele naturale,” a adaugat Denner.

Istoric: 
Cloud computing 
In cloud computing, datele si programele nu mai sunt gazduite pe calculatoare de acasa sau de la birou, ci intr-un centru cloud computing. Operatorul centrului este responsabil pentru securitate si operatiuni, pune la dispozitie capacitatea informationala solicitata si ofera programele, securitatea datelor si backup-urile necesare. Acest lucru scuteste clientii de multe sarcini costisitoare si care consuma mult timp. Tehnologia cloud si platformele cloud formeaza baza pentru scalabilitatea rapida si simpla a aplicatiilor. 

Bosch ConnectedWorld – locul in care se intalnesc industriile pentru a discuta despre implementare Evenimentul Bosch ConnectedWorld este o conferinta anuala pe tema internetului lucrurilor. In acest an, 800 de experti internationali se intalnesc in Berlin pentru a discuta despre domeniile actuale de utilizare si despre noile modele de activitate. Prin prezentarea unor exemple de succes, conferinta demonstreaza modul in care viziunea internetului lucrurilor a devenit o realitate.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video