Distributie optimizata a costurilor in functie de consumul real

71 vizualizari
siemeca
Distribuie pe

Siemeca este sistemul Siemens destinat masurarii si colectarii de date. Acesta include repartitoare de costuri, contoare de caldura si de apa, transformatoare de semnal si noduri de comunicatii. Instalarea este simpla, iar modul de comunicare este de tip wireless. astfel incat datele sa fie colectate de la distanta, fara a fi nevoie de acces in cladire. 

Sistemul are un design flexibil, ce permite realizarea proiectului in mai multe faze, de exemplu instalarea initiala a repartitoarelor, urmata de cea a contoarelor de apa si a celor electronice. In plus, se pot conecta mai multe cladiri la un sistem comun de colectare a datelor, printr-o retea de comunicare de tip M-bus. Informatiile primite de la contoarele sau repartitoarele de caldura electronice sunt stocate in nodurile de comunicatie, care sunt sincronizate intre ele si fac parte dintr-un sistem unitar, ce poate fi accesat din mai multe locuri. In acest caz, este nevoie de semnal de telefonie mobila sau internet.

La cladirile cu numar redus de unitati de locuit este posibila instalarea "Walk-by" (fara noduri de comunicatie), stocarea informatiilor efectuandu-se in aparatele de masurat. Aceasta solutie este mai simplu de instalat si implica o reducere a costurilor, dar nu permite transmiterea de date la distanta. Pentru a beneficia de o functionalitate maxima, se poate monta pe aparatele de masurat un sistem de noduri de comunicatie prin schimbarea parametrilor de program.

Datele afisate pe aparatele sunt fie in format REP fie XML, ceea ce asigura citirea lor simpla in programele de calcul al cheltuielilor. Instaland repartitoarele de costuri, multi consumatori vor putea urmari consumul propriu si vor putea cauta activ o solutie pentru scaderea consumului. Cele mai eficiente economii de energie se obtin prin montarea unui ventil de termostat pe calorifer si a unor capete de reglare a temperaturii. Pasul urmator pentru a economisi energie si pentru a scadea costurile pentru incalzire este reglarea ventilelor si capetelor in functie de momentul zilei. Astfel, nivelul de incalzire poate scadea daca nu este nimeni acasa.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video