Eaton garanteaza servicii neintrerupte pentru centrul de date Total Cloud

131 vizualizari
Total Cloud
Distribuie pe


Eaton, companie specializata in managementul energiei, a ajutat Total Cloud, o companie franceza specializata in gestionarea ciclului de viata al centrelor de date, sa-si centralizeze operatiunile prin crearea propriului sau centru de date. Dotat cu echipamente Eaton, noul centru de date functioneaza cu succes de la instalarea sa, garantand siguranta operatiunilor Total Cloud, in pofida lipsei de fiabilitate a retelei locale de alimentare cu energie.

Cu sediul in Saint Martin d`Hères, Franta, Total Cloud este specializata in gestionarea ciclului de viata al centrelor de date si ofera servicii de gazduire, arhivare, stocare si securitate. Pentru a mentine un nivel inalt al serviciilor, Total Cloud a decis sa-si construiasca propriul centru de date, care a fost pus in functiune in 2015. 

Total Cloud si-a dorit ca centrul sau de date sa poata gazdui un volum mare de date pentru a deservi cererile viitoare, ceea ce insemna ca era nevoie de echipamente foarte performante. Prin urmare, noul centru de date acopera o suprafata de 200 m2 si gazduieste 76 de rack-uri IT. Gratie vastei sale experiente in tehnologia informatiei, Total Cloud s-a putut baza pe propriile sale resurse pentru faza initiala de instalare, dar atunci cand s-a pus problema garantarii unei surse de alimentare cu energie electrica in conditii de siguranta, compania a apelat la Eaton.

Cand Total Cloud a abordat initial Eaton, data de punere in functiune a centrului de date era iminenta. Cu toate acestea, in doar doua saptamani, expertii Eaton au stabilit cerintele privind echipamentele centrului de date si au putut pune la dispozitia Total Cloud o solutie cuprinzatoare, pregatita sa satisfaca necesitatile centrului, care sa acopere echipamentele UPS, rack-urile, unitatile de distributie a energiei (PDU-uri) pentru rack si software-ul de gestionare a energiei.

Centrul de date este configurat cu rack-uri 47U din seria REC de la Eaton si are o sursa dubla de alimentare cu energie electrica prin intermediul a doua PDU-uri per rack, gestionate de Eaton: o sursa standard de 16 A si o sursa optionala de 32 A. Prima unitate PDU este pe un circuit cu sursa de energie neintreruptibila, iar cea de-a doua pe un circuit cu alimentare de la retea. Ambele sunt alimentate de un grup electrogen. Senzorii sondei de monitorizare a mediului (EMP) de la Eaton sunt instalati in rack-uri pentru a colecta date despre temperatura si umiditate si a monitoriza de la distanta datele ambientale. Pentru a proteja alimentarea cu energie a centrului de date, a fost selectata sursa Eaton 9355 UPS. 

In ceea ce priveste ventilatia, Total Cloud a optat pentru o racire libera, intrucat era cea mai eficienta solutie din punct de vedere energetic. Centrul de date a inaltat podeaua pe care erau amplasate computerele si culoarele fierbinti si reci care utilizeaza solutii Eaton seria REC de control al culoarelor, inclusiv panouri de plafon pentru culoare si usi la sfarsit de rand.

S-a utilizat software-ul Intelligent Power Manager (IPM) de la Eaton pentru a monitoriza sistemul, a emite alerte si a initia diverse politici „failover” (de preluare la eroare) in cazul unor incidente de alimentare sau de mediu. Total Cloud utilizeaza un mediu EMC integral, dar aceasta nu a constituit o problema, intrucat solutiile Eaton sunt complet compatibile cu EMC. IPM de la Eaton este compatibil si cu software-ul VMware ESX Server si, in eventualitatea unei pene de curent neobisnuit de lungi, acesta poate fi utilizat pentru a migra sarcinile virtuale catre serverele neafectate sau, daca migrarea nu este disponibila, le poate activa in vederea unei opriri line. 

„Multumita prezentarii detaliate oferita de echipa Eaton si documentatiei clare si precise furnizata la prima instalare a echipamentului nu am intampinat deloc probleme tehnice in ceea ce priveste performanta. Asadar, solutiile Eaton s-au ridicat la inaltimea tuturor asteptarilor noastre”, a afirmat Cyrille Calmon, administrator centru, Total Cloud. 

De la finalizarea cu succes a proiectului, Total Cloud lucreaza in stransa colaborare cu Eaton pentru a integra pe viitor alte solutii EMC. De asemenea, in viitorul apropiat, compania intentioneaza sa construiasca o a doua camera de date, care sa satisfaca necesitatile viitoare ale clientilor sai. 

Pentru a afla mai multe despre solutiile de calitate energetica de la Eaton, vizitati www.eaton.eu/powerquality si www.eaton-electric.ro. Pentru cele mai recente stiri, urmariti-ne pe Twitter (@EatonIT) sau pe LinkedIn (Eaton EMEA).
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video