Intrarea firmelor romanesti in cea de-a patra era industriala facilitata de o companie din Moldova

88 vizualizari
Ramona Rosca
Distribuie pe


Allmetech Tools & Machines a implementat proiecte industriale în valoare de 15,3 milioane de euro

Allmetech Tools & Machines, companie românească ce oferă consultanță și servicii profesionale complete pentru companiile din domeniul prelucrării metalelor, a implementat, de la înființare, proiecte în valoare de 15,3 milioane de euro. Compania va investi 500.000 de euro în extinderea activității sale pe segmentul de producție. 

Allmetech Tools & Machines este partenerul a peste 650 de clienți din industrii prelucrătoare din întreaga țară, furnizând servicii profesionale și echipamente atât companiilor locale, cât și reprezentanțelor unora dintre cele mai cunoscute companii multinaționale, precum: Continental, Schaeffler, Daimler, ThyssenKrupp sau Bosch. Din portofoliul total de clienți, 80% este reprezentat de firme din industria auto.

Cifra de afaceri a companiei a înregistrat o medie anuală de 1.500.000 de euro. Aceasta a crescut din 2004, anul înființării, în fiecare an, până la peste 1.700.000 de euro în 2016 și a avut un vârf de peste 5.000.000 de euro în 2015. Evoluția cifrei de afaceri a companiei, la fel ca valoarea investițiilor din industrie în general, variază în funcție de fondurile alocate pentru proiectele europene. 

Compania ieșeană este una dintre primele firme care a început să ofere soluții de tip Industry 4.0. (de automatizare a business-urilor din domeniul industrial), deținând și câteva premiere:
• A facilitat intrarea pe piața locală a tehnologiilor de fabricație dezvoltate de companii, precum: Emco, Hurco, Sunnen, Heller, Nachi sau ZK. Prin intermediul Allmetech, acestea oferă tehnologii și soluții de ultimă generație actorilor industriali interesați de prelucrarea metalelor și de eficientizarea proceselor prin automatizări, cum este cazul celor mai noi nume din portofoliul companiei, ZK și Nachi, care produc roboți și celule automatizate.
• A asigurat dotarea cu echipamente tehnice și aplicații software, în valoare de 1.000.000 de euro, a Centrului Tehnologic Timișoara (CERC Timișoara). Acest centru de cercetare a fost deschis printr-o investiție din fonduri europene în 2015 la inițiativa unui grup de firme timișorene dedicat industriei cu scopul de a facilita accesul companiilor din zonă la tehnologii de ultimă generație.
• A implementat pentru prima dată în zona Moldovei o soluție de tip Industry 4.0 prin care a integrat un centru de frezare CNC cu o mașină de măsurat 3D folosind softul PLM dezvoltat de Siemens. Acest tip de soluție are ca efect eficientizarea proceselor de producție. Soluția a fost elaborată de specialiștii Allmetech pentru compania Ceproinv Focșani. 

„Industry 4.0 reprezintă o preocupare și un concept important pentru 79% dintre companiile europene. Dacă acum 4-5 ani soluțiile Industry 4.0 (noi standarde de networking, noi standarde de comunicare, mașini inteligente, produse inteligente) păreau parte din viitorul îndepărtat, ritmul rapid de dezvoltare industrială și tehnologică crește nevoia companiilor de eficientizare a proceselor prin automatizare. Acest aspect este conștientizat tot mai mult și de companiile din România, iar Allmetech își propune să fie un consultant al business-urilor care doresc să se dezvolte în direcția fenomenului global Industry 4.0.”, a declarat Ramona Roșca, Manager general Allmetech Tools & Machines. 

Pe lângă echipamentele comercializate și serviciile profesionale oferite, Allmetech a dezvoltat recent și un centru propriu de training (Centrul de Training Tehnic Allmetech) în urma implementării unui proiect de finanțare de 500.000 euro. Acesta este dedicat pregătirii profesionale a resurselor umane din zona de est a țării. De la înființare și până la data curentă, peste 1.000 de specialiști CNC au absolvit cursurile acestui centru. 

La nivelul serviciilor profesionale, cursurile de perfecționare oferite de Allmetech reprezintă cea mai mare parte din totalul tipurilor de servicii solicitate de clienții companiei. În perioada următoare, compania estimează creșterea cererii de servicii de consultanță, precum optimizarea proceselor din atelierele de producție. 

Dintre produsele comercializate, echipamentele CNC sunt cele mai solicitate, centrele de frezare CNC în 3 axe, spre exemplu, reprezentând 70% dintre comenzi. În viitor, compania estimează creșterea cererilor atât pentru centre în 5 axe, cât și pentru soluții automatizate. La nivelul acestora din urmă, soluțiile automatizate cu roboți atrag un interes din ce în ce mai mare. 

Allmetech Tools & Machines este una dintre cele mai cunoscute firme din regiunea Moldovei care, de 14 ani, comercializează mașini-unelte CNC și utilaje, oferind de asemenea consultanță, proiectare, elaborare de soluții personalizate și servicii post-vânzare companiilor care pun accent pe eficientizarea proceselor de producție și pe dezvoltarea afacerilor prin implementarea de soluții de tip Industry 4.0.

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video