Modul în care tehnologia transformă viitorul instalațiilor sanitare, electrice și industria HVAC

351 vizualizari
tehnologia viitorului in industria HVAC
Distribuie pe

Produsele smart precum termostatele inteligente sau sistemele pentru clădiri inteligente ne demonstrează modul în care tehnologia a schimbat industria serviciilor rezidențiale. Electricienii și tehncienii instalațiilor de încălzire, ventilație sau aer condiționat întrețin echipamente care nici nu existau acum 5 ani! Instalatorii fac și ei o parte a acestor lucrări. Însă a adus tehnologia schimbări dramatice în ce privește munca lor?

Categoric, da. În zilele noastre, este un lucru comun ca un robinet nou pentru chiuveta din bucătărie să dispună de senzori de mișcare sau chiar de funcționare fără atingere. Cunoștințele și expertiza necesară pentru a fi un instalator se schimbă rapid - la fel de mult ca și pentru alți profesioniști din acest domeniu. Există acum o infuzie constantă de tehnologie care adaugă valoare acestor locuri de muncă. Să vedem modul în care tehnologia schimbă ceea ce fac instalatorii.

Tendințe verzi

Locuințele din zilele noastre dispun de aparate care utilizează mai puțină apă și energie decât predecesorii lor. Noile mașini de spălat vase, de exemplu, pot recicla apa de clătire pentru a fi utilizată din nou în timpul ciclului de spălare. Acest lucru poate duce la economii considerabile de apă anual.
Încălzitoarele de apă fără rezervor au mai nou o mai mare cerere deoarece sunt cu cel puțin 20% mai eficiente decât unul standard. Și în timp ce sunt mai scumpe la achiziționare, un încălzitor de apă fără rezervor are o durată de viață mult mai lungă.
Ca și robinetele de bucătărie fără atingere, noile aparate de uz casnic instalate și întreținute de instalatori necesită un upgrade în formarea profesională. Instalatorii care se specializează în instalarea și întreținerea aparatelor eficiente energetic se bucură de o creștere a ofertelor de muncă.

modul in care tehnologia schimba industria HVAC

Mai multă sănătate, mai mult lux

Dușurile care ne duc cu gândul la spa-uri nu mai sunt doar pentru cei înstăriți. Seturile de duș de lux sunt una dintre cele mai frecvent solicitate îmbunătățiri făcute de proprietarii de case pentru care este adesea necesar să se modifice instalațiile de instalare. Acest lucru se poate întâmpla și în cazul robinetelor fără atingere, care trebuie de asemenea, legate de o sursă de alimentare.
Menținerea sănătății a creat, de asemenea, o cerere pentru echipamente specializate. Proprietarii de case se îndreaptă către instalarea procesoarelor de apă, cum ar fi sistemele de filtrare cu osmoză inversă și dedurizatoarele de apă.
Multe dintre aceste noi sisteme vă permit să asociați echipamentul cu o aplicație pe telefonul inteligent. În calitate de proprietar, primiți notificări despre performanța echipamentului și știți când să programați întreținerea acestuia. Odată cu integrarea tehnologiei, instalatorii vor ajuta adesea proprietarii de case să-și seteze dispozitivele mobile pentru a "vorbi" cu un aparat. Apelarea telefonică a service-ului s-a schimbat cu siguranță!

Instrumente de lucru îmbunătățite

Progresele tehnologice au ușurat, de asemenea, munca instalatorilor. Ghicitul despre locul în care o țeavă este înfundată a fost înlocuit de echipamentele cu camere de inspecție, care asigură o precizie uimitoare în diagnosticarea problemei. Iar aceste echipamente pot fi chiar operate de pe laptopuri sau dispozitive mobile!

modul in care tehnologia schimba industria HVAC

Una dintre cele mai dramatice schimbări a fost adoptarea unor metode de reparații trenchless, prin care nu mai este necesară săparea sau excavarea pentru a repara sau a instala conducte. Tehnologia trenchless este știința  instalării, reparării și reînnoirii țevilor, conductelor și cablurilor subterane prin tehnici care minimizează sau elimină nevoia de excavare. Conducte de gaz sau de apă, pentru canalizare, drenare sau termoficare, trasee de cabluri electrice, de telecomunicaţii ori de date, cu fibră optică, toate pot fi înlocuite sau conectate în subteran, cu un minim efort, la clădiri individuale, blocuri de locuinţe sau de birouri, spaţii comerciale ori industriale. Cele mai recente tehnici permit chiar și realizarea conexiunilor din interiorul clădirilor până la reţelele subterane de utilităţi urbane.
Toate acestea au dus la scurtarea timpului fizic de muncă a instalatorilor și au creat economii importante pentru proprietarii de case deoarece aceștia nu trebuie să plătească pentru a-și restabili amenajarea peisagistică.

Tehnologia ne transformă locuințele. Putem cere asistentului Alexa să ne stingă lumina, apa de la chiuveta din bucătărie se poate închide doar cu o atingere a telefonului mobil, iar sistemul de irigație din curte poate fi oprit tot de pe telefon, atunci când se anunță ploaie.

Aceste tehnologii sunt și cele care au schimbat responsabilitățile instalatorilor, electricienilor și tehnicienilor HVAC. Ei devin din ce în ce mai indispensabili - și mai valoroși - pe măsură ce îi privim ca experții care ne ajută ca locuințele noastre asistate tehnologic să funcționeze fără probleme.

 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 420 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 25.410.511 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 2.240 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video