Noile solutii de analiza ale Rockwell Automation se adapteaza de la echipamentele industriale

62 vizualizari
programe analitice
Distribuie pe


O abordare simplificata a analizei pentru convertirea datelor in decizii 

Pana in 2020, sectorul industrial va produce aproape 15 trilioane de gigabiti de date. Luand in considerare volumul in crestere al datelor, producatorii trebuie sa gaseasca modalitati mai eficace si eficiente pentru a folosi aceste date. Rockwell Automation lanseaza oferte de programe analitice extinse si scalabile pentru a-i ajuta pe clienti mai rapid si pentru a obtine cu usurinta informatii din investitiile lor in tehnologia automatizarii.

“Viziunea noastra pentru Intreprinderea Conectata a avut mereu la baza analiza si colaborarea”, a spus John Genovesi, vicepresedintele Information Software and Process Business, Rockwell Automation. “Pe masura ce ne extindem ofertele de solutii informatice, un obiectiv important este de a face ca programele analitice sa fie mai usor de abordat si pe masura clientului. Noile solutii analitice ii ajuta pe clientii nostri sa progreseze pe drumul lor catre o Intreprindere Conectata, oriunde s-ar afla astazi”. 

Noile oferte Rockwell Automation extind capacitatile de analiza in toata platforma instalatiilor pentru aparate, echipamente si sisteme, cat si pentru intreaga intreprindere. In aceasta abordare, analiza este computerizata si primeste informatii din imediata apropiere a sursei de decizie la nivelul corespunzator in arhitectura pentru a oferi cea mai buna calitate – de la aparate de ultima generatie la cloud intr-o varietate de dispozitive, aparate si platforme cloud in interiorul sau in exteriorul intreprinderii. 

Noile solutii includ monitorizarea la distanta, performanta masinilor, starea si diagnosticarea dispozitivelor si mentenanta predictiva pentru a permite companiilor sa valorifice mai rapid datele, cu mai multa usurinta si in mod progresiv. La nivel de intreprindere, aceste solutii ofera mai multe moduri viabile de a integra datele de la nivelul platformei in strategiile de Business Intelligence.

“Pentru orice producator sau companie industriala, sistemele de control sunt locul unde datele se genereaza”, a adaugat Genovesi. “In calitate de furnizor al acestor sisteme, Rockwell Automation poate ajuta clientii sa inteleaga mai bine, sa analizeze si sa actioneze in conformitate cu aceste date cu cateva produse si servicii noi”.

“Am observat ca Rockwell Automation a progresat semnificativ in domeniul analitic, ajungand sa aiba un rol egal cu acela pe care il au in domeniile MES/MOM si EMI”, a afirmat Matthew Littlefield, presedinte si analist principal, LNS Research. “Cercetarea noastra cu privire la IIoT si adoptarea programelor de analiza arata clar nevoia de mai multa flexibilitate si scalabilitate in acest domeniu. Este incurajator sa vezi ca companii precum Rockwell Automation aplica ceea ce sustin in domeniul analizei industriale”.

Programe analitice pentru dispozitive
Noul program de analiza FactoryTalk pentru dispozitive ofera analiza starii si diagnostic pentru dispozitive industriale. Analizeaza reteaua industriala, descopera activele si ofera analiza prin transformarea datelor generate in panouri de control pentru stare si diagnostic. Sistemul livreaza si “notificari de actiune” catre smartphone sau tableta daca un dispozitiv necesita atentie. 

Pe masura ce aplicatia dezvaluie informatii despre cum sunt legate dispozitivele intre ele, de exemplu topologia retelei sau cauzalitatea de esec, incepe sa inteleaga sistemul in care se desfasoara si ofera recomandari prescriptive. De exemplu, cu dispozitivul in functiune, utilizatorii pot primi o notificare daca o unitate Allen-Bradley PowerFlex are nevoie de reconfigurare pentru a mentine performanta optima, ajutand la evitarea unei posibile intreruperi si la gasirea unor solutii pentru echipele de mentenanta. 

Programe analitice pentru constructorii de echipamente 
La nivel de masina, aplicatia cloud FactoryTalk Analytics for Machines ofera constructorilor de echipament acces la analiza performantei sistemelor in functiune pentru a veni in ajutorul clientilor prin cloud-ul FactoryTalk. Pentru producatori, aceasta capacitate valorifica tehnologiile conectate pentru a duce la o mai mare disponibilitate si la un rezultat mai bun, reducand costurile de mentenanta. 

Programe analitice de sistem
Extinzand capacitatile de analiza ale Rockwell Automation, care includ deja capacitatile de vizualizare si redare a istoricului, Rockwell Automation ofera acum o solutie de mentenanta predictiva ce poate ajuta la reducerea intreruperilor si a costurilor de mentenanta. Folosind cei mai recenti algoritmi automatizati, aceasta solutie poate prevedea problemele inainte ca acestea sa aiba loc si poate genera o actiune de mentenanta pentru a evita o intrerupere costisitoare.

Programe analitice pentru intreprindere
Pentru serviciile analitice destinate intreprinderii, oferta cloud pe baza de SaaS FactoryTalk va folosi tehnologia IoT Microsoft Azure pentru a permite monitorizarea de la distanta a activelor si a capacitatilor de redare a istoricului si a panoului de control. Microsoft si Rockwell Automation colaboreaza si pentru includerea serviciilor de business Power BI pentru descoperirea de date, mashup-uri si programe vizuale de analiza la nivel de dispozitiv. 
 

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video