Noutatile Bosch Rexroth la Bauma 2016

156 vizualizari
Bosch Rexroth va participa la urmatoarea editie a targului Bauma 2016
Distribuie pe

In luna aprilie, München va gazdui cea de-a 31-a editie a celui mai mare si mai important targ dedicat industriei constructiilor, Bauma 2016, care va avea loc intre 11 si 17 aprilie, la centrul de expozitii Messe München (Germania)

Bosch Rexroth va participa la urmatoarea editie a targului Bauma 2016, Targ international de constructii, materiale de constructii, utilaje miniere, masini de constructii si utilaje de constructii.

Ergonomice, sigure, robuste 
Noile manere de operare pentru manetele electronice si hidraulice indeplinesc cerintele Nivelului de performanta (PL) 

Functie si design personalizate: noile manere de operare EC 3500+ se potrivesc multor variante de concepte diferite si indeplinesc orientarile Directivei Masinii. 

Deplasati manual sarcinile grele in mod sensibil si cu precizie. Designul optimizat ergonomic pentru operarea eficienta a masinilor cu functionare mobila si siguranta certificata care poate atinge Nivelul de performanta (PL) d in conformitate cu ISO 13849: prin numeroasele variante disponibile, noua serie EC 3500+ de manere de operare pentru manete electronice si hidraulice oferita de Rexroth poate fi integrata in masinile cu functionare mobila de orice tip. 

Maneta reprezinta elementul central de operare la masinile cu functionare mobila. In cazul acestui sub-sistem esential pentru siguranta, se aplica cerintele Directivei Masini si alte standarde si specificatii regionale. Cu ajutorul noilor manere multifunctionale, manetele hidraulice si electronice oferite de Rexroth indeplinesc cerintele celor mai inalte categorii de siguranta. Cand este prevazuta cu acest tip de manere, maneta electronica THE5 indeplineste Nivelul 2 de integritate a sigurantei (SIL) in conformitate cu IEC 62061 si Nivelul de performanta (PL) d in conformitate cu ISO 13849. Aceasta certificare este valabila pentru toate functiile, inclusiv pentru butoanele de pornire si oprire, intrerupatoarele basculante si rolele proportionale.Prin urmare, producatorii nu mai au nevoie de componente suplimentare de monitorizare pentru functia manetelor, reducand costurile in acest fel. 

Ultimele descoperiri in materie de ergonomie se contopesc cu designul manerelor de operare. Designul asimetric este special adaptat pentru utilizarea in suportul de brat drept sau stang, operarea sa fiind astfel intuitiva. Suprafetele moi la atingere sporesc confortul pentru operator, iar suprafata placut fina impiedica alunecarea. Noua serie include numeroase variante care combina flexibil functia si designul intr-o varietate mare de concepte de operare. In functie de dorintele clientilor, Rexroth a prevazut EC 3500+ cu pana la cinci butoane si intrerupatoare basculante in trei trepte sau role proportionale. In plus, producatorii de masini pot alege intre diferite geometrii ale capului de comanda. Manerele de operare sunt pe deplin compatibile cu manetele electronice si hidraulice oferite de Rexroth.


Sisteme de actionare hidrostatica eficiente, aplicate rapid 
Pompa cu pistoane axiale A30VG cu controlere si functii software standard, controlate de Rexroth 

Pompa variabila cu pistoane axiale A30VG: hardware-ul si software-ul sau sunt complet compatibile cu gama de sisteme electronice oferita de Rexroth. 

Pompa variabila cu pistoane axiale A30VG permite timpi tehnici mai scurti pentru sistemele de actionare hidrostatica multumita compatibilitatii depline cu sistemele electronice oferite de Rexroth si software-ului standard cu rezultate dovedite pentru conceptul de comanda EP. Pompa incorporata in gama de produse este adecvata pentru sistemele de actionare pentru deplasare si roti cu doua circuite separate hidraulic si poate astfel functiona ca diferential hidraulic cu auto-blocare. 

Pompa cu pistoane axiale A30VG este universal compatibila cu gama de sisteme electronice mobile BODAS oferita de Rexroth. Este compatibila cu controlere din seria 3x si mai recente, precum si cu senzorii actuali de presiune. Se poate ajusta mecanic, prin viteza de rotatie, sau electronic. Functii software dovedite si predefinite pentru dispozitive de comanda accelereaza implementarea de concepte noi pentru sisteme de actionare hidrostatica eficiente, de exemplu, actionari de roti cu dispozitive de blocare transversale si longitudinale. Ca solutie testata, Rexroth furnizeaza pompele cu toate componentele electrice si motoare cu pistoane radiale special adaptate. 
Pompa este conceputa pentru actionari de roti in combinatie cu un dispozitiv de blocare diferential mecanic sau de conexiune la motoare in serie, precum si pentru actionari de role. Sprijina comutarea convenabila a motoarelor hidraulice in timpul condusului. In plus, conceptul global acopera cerintele pentru masini articulate cu antrenari de roata simpla. Proiectantii de utilaje de constructie le pot folosi si pentru actionari cu functionare sincrona intr-un circuit inchis cu cerinte de eficienta inalte. 
In proiectarea discului pendular cu pompa de supraalimentare integrata, A30VG alimenteaza doua circuite uniform variabile in circuite inchise, fiecare cu un debit de 28 cmc la fiecare rotatie. Presiunea nominala este de 300 bari iar cea maxima de 350 bari. Atinge o eficienta inalta din cauza absentei separatoarelor de debit. Prin flanse de actionare conforme SAE-J744 (A/B/C) si o varietate de butuci, integreaza flexibilitatea in proiectarea de utilaje de constructie. A30VG necesita cel mai mic spatiu fata de pompe conventionale comparabile.


Unitate de afisare si operare cu utilizare universala 
Noul afisaj Rexroth BODAS DI4 pentru concepte moderne de operare cu functii de service in masinile cu functionare mobila 

Afisaj DI4 cu utilizare universala: Proiectati dupa propriul plac vizualizarile pentru operarea masinilor cu functionare mobila si diagnosticati si parametrizati unitatile de comanda BODAS. 

Rexroth extinde sistemul sau BODAS modular pentru sisteme electronice mobile cu noul afisaj BODAS DI4, o unitate de operare cu utilizare universala pentru masinile cu functionare mobila. Este programat folosind mediul de dezvoltare CODESYS 3.5 si ofera oportunitati largi pentru alocarea de functii si vizualizarea individuala. In plus, DI4 simplifica diagnosticarea si re-parametrizarea controlerelor BODAS conectate prin magistrala CAN. In acest scop, inginerii service incarca noile seturi de date prin interfata USB integrata si le „transmit rapid” catre controlerul corespunzator din masina cu functionare mobila. 

Panourile de comanda usor de folosit si optimizate ergonomic pot influenta si mai mult utilizatorii finali in ceea ce priveste masinile cu functionare mobila pe care decid sa le achizitioneze. Din acest motiv, producatorii de masini cauta panouri de comanda cu functii si vizualizari care pot fi proiectate liber si pot fi flexibil incorporate in habitaclu. Afisajul BODAS DI4 indeplineste aceste cerinte in scopurile legate de hardware si software. Producatorii programeaza o noua generatie de afisaje folosind mediul de dezvoltare CODESYS 3.5, cu disponibilitate globala. Acestia pot vizualiza functiile masinii atat statistic cat si dinamic. In plus fata de doua taste fixe pentru functiile setate, sunt disponibile 12 butoane de functie liber programabile. De asemenea, conducatorul auto poate selecta intuitiv functii fara un contact vizual cu panoul de comanda cu ajutorul unui buton actionat prin rotire/apasare. Usurinta in utilizare este sporita si mai mult de elementele de operare iluminate si de cele patru elemente de indicare LED color. 

Servisare facila folosind interfata USB si „flashing” 
DI4 extinde sistemul modular electronic mobil BODAS si simplifica si mai mult servisarea masinilor cu functionare mobila. Folosind afisajul ca master, tehnicienii sau operatorii de intretinere autorizati pot accesa alte unitati de comanda BODAS din Rexroth integrat in masina fara tester extern de diagnosticare si, de asemenea, in afara atelierelor. Afisajul indica erorile active si salvate si, astfel, accelereaza diagnosticarea. Inginerul service poate incarca parametri noi pentru controlerul BODAS prin interfata USB integrata, folosind, de exemplu, un stick USB, sau poate transfera noile programe de aplicatii prin „flashing”. 

Sunt posibile mai multe pozitii de instalare 
Proiectantii pot folosi DI4 ca unitate independenta sau pot pozitiona afisajul extrem de plat aproape la acelasi nivel in habitaclu - pe orizontala sau pe verticala. DI4 se poate roti in incremente de 90 de grade si poate fi folosit de persoanele stangace dar si dreptace multumita dispunerii sale simetrice. 
Versiunea standard include doua interfete video, doua interfete CAN 2.0B si o interfata USB, precum si numeroase intrari si iesiri analogice si digitale. Versiunea PRO include si un afisaj tactil cu ajutorul caruia puteti glisa prin functii, o interfata Ethernet si, in viitor, va fi prevazuta si cu o interfata Bluetooth. 
In plus, prin utilizarea programelor de vizualizare PDF si a playerului audio si video, producatorii de masini pot furniza continut bazat pe multimedia. Acest lucru simplifica curba de invatare si sprijina utilizatorii in utilizarea corecta a functiilor rar folosite.

Pentru mai multe informatii, accesati www.boschrexroth.com

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Valoarea estimata: 6.710 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 12.606 RON
Data publicarii:
Valoarea estimata: 200 RON
Data publicarii:

Reea Agency

Video