Pregatirea specialistilor in domeniile mecanicii, hidraulicii si pneumaticii in scopul promovarii adaptabilitatii si cresterii competitivitatii

79 vizualizari
Asociatia Profesionala de Hidraulica si Pneumatica din Romania – FLUIDAS
Distribuie pe

Asociatia Profesionala de Hidraulica si Pneumatica din Romania – FLUIDAS are placerea de a va invita la conferinta de presa de incheiere a proiectului “Pregatirea specialistilor in domeniile mecanicii, hidraulicii si pneumaticii in scopul promovarii adaptabilitatii si cresterii competitivitatii” proiect care se deruleaza in perioada aprilie 2011 – martie 2014. 

Conferinta de presa va avea loc in data de 26.03.2014, incepand cu ora 12.00 la sediu Asociatiei FLUIDAS din str. Cutitul de Argint nr. 14, sector 4, Bucuresti. 
La conferinta de presa sunt invitati atat reprezentanti ai presei, cat si reprezentanti ai grupului tinta al proiectului. 

Proiectul a fost propus pentru ridicarea nivelului profesional al lucratorilor din domeniul actionarilor hidraulice si pneumatice. S-a constatat si se constata in fiecare zi ca s-a ajuns in situatia nefavorabila in care lucratorii nostri din domeniu nu mai pot nici macar intretine si repara echipamentele si utilajele importate. Lipsa de pregatire din domeniu este cauzata si de slaba pregatire profesionala a lacatusilor mecanici care au probleme in utilizarea aparaturii de masura si control, in ajustarea reperelor sau in alte activitati de mecanica fina si care cu toate acestea primesc sarcini de intretinere si reparatii ale sistemelor hidraulice care in mod normal pot fi rezolvate doar de specialisti. 
Echipamentele si utilajele complexe care includ miscarea au nevoie de un sistem de actionare care, traditional, poate fi mecanic, electric, hidraulic sau pneumatic, dar de cele mai multe ori o combinatie a acestora. Exista o competitie acerba intre aceste tipuri de sisteme, care are castigatorul dat de performanta tehnica, de calculul economic si mai nou si de performata de ecologie-mediu. Competitia aceasta, suplimentara competitiei dintre producatori a condus la o dezvoltare interesanta a sistemelor hidropneumatice, cu consecinte pozitive in nivelul tehnic al utilajelor complexe. Cresterea nivelului tehnico-stiintific s-a realizat mai ales in domeniile pneumaticii si sistemelor de ungere centralizata. 

In ultimii ani s-a constatat o crestere a deficitului de lucratori specializati simultan cu cresterea nivelului tehnic al echipamentelor hidropneumatice importate direct sau in componenta unor utilaje complexe. Urmarea este ca de cele mai multe ori dupa incercari esuate de mentenanta si reparatii cu diversi pseudospecialisti, posesorii acestor utilaje si echipamente au fost obligati sa apeleze la specialistii straini. Cheltuielile cu acestia au devenit foarte mari conducand la o crestere artificiala si nedorita a produselor si serviciilor realizate cu aceste utilaje si echipamente. Practica a dovedit ca lucratorii nostri au probleme nu doar cu hidropneumatica ci si cu mecanica fina si cu ansamblurile mecano-hidraulice. 
Proiectul “Pregatirea specialistilor in domeniile mecanicii, hidraulicii si pneumaticii in scopul promovarii adaptabilitatii si cresterii competitivitatii” este co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 3 “Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.2. “Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”. 

Pentru detalii suplimentare va rugam contactati: 
Asociatia FLUIDAS 
Adresa: str. Cutitul de argint, nr. 14, sector 4, Bucuresti, 040557 
Tel. 021.336.39.91, Fax. 021. 337.30.40, sau Tel/Fax: 0314052185 

Persoana de contact: 
Dr. ing. Gabriela MATACHE, director zonal proiect 
E-mail: fluidas@fluidas.ro

PROGRAM CONFERINTA DE PRESA 
“Pregatirea specialistilor in domeniile mecanicii, hidraulicii si pneumaticii in scopul promovarii adaptabilitatii si cresterii competitivitatii” POSDRU/81/3.2/S/47649 
12.00 - PRIMIREA INVITATILOR 
13.00 - DESCHIDERE CONFERINTA 
13.15 - CUVANT DE INCEPUT 
Presedinte FLUIDAS – Dr. ing. Petrin DRUMEA 
13.30 - PREZENTAREA PROIECTULUI SI A REZULTATELOR OBTINUTE 
Manager Principal Proiect - ing. Gheorghe RIZOIU 
13.45 - PREZENTAREA REZULTATELOR OBTINUTE DE CATRE PARTENERUL FLUIDAS 
Director Zonal - Dr. ing. Gabriela MATACHE 
14.15 - CUVANT DE INCHIDERE / INTREBARI JURNALISTI 
Presedinte FLUIDAS – Dr. ing. Petrin DRUMEA 
15.00 - COCKTAIL

ARTICOLE DIN ACEEAŞI CATEGORIE

ADAUGĂ COMENTARII

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Atentie! Nu introduceti date personale in comentarii.
CAPTCHA

Opinii

Licitatii

Reea Agency

Video